ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γλυκά Νερά: Βασανιστικός ο θάνατος της άτυχης Καρολάιν -Καταπέλτης για Αναγνωστόπουλο ο εισαγγελέας

Βίαιο και βασανιστικό θάνατο επιφύλαξε στην άτυχη Καρολάιν ο σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που παραπέμπεται σε δίκη σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που την εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ στη συνέχεια σκηνοθέτησε ληστεία παραπλανώντας τις αστυνομικές αρχές.


Η πρόταση του εισαγγελέα για ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι καταπέλτης για τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και για όσα ακολούθησαν, καθώς ο δράστης επί μακρόν επιχείρησε να παραπλανήσει τις αρχές εμφανιζόμενος ως χαροκαμένος, ενώ είχε τελέσει το έγκλημα.

Οι εισαγγελικές αρχές σε χρόνο μηδέν, λιγότερο από 4 μήνες από τη σύλληψη του δράστη ολοκλήρωσαν την πρόταση παραπομπής ενώ με ταχύτατους ρυθμούς κινήθηκε και η ανάκριση.

Όπως προκύπτει από την πολυσέλιδη εισαγγελική πρόταση, όπου εμπεριστατωμένα ο εισαγγελέας οδηγήθηκε σε παραπομπή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ζωοκτονία (σκότωσε το σκύλο της οικογένειας για να σκηνοθετήσει τη ληστεία) και ψευδής καταγγελίες, καθώς δήλωσε ληστεία για να παραπλανήσει τις αρχές, το έγκλημα τελέστηκε από τον δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

«Η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της "σημειώνεται στην πρόταση ενώ ο εισαγγελέας αξιοποιώντας τα ευρήματα των εργαστηρίων, η καταγραφή του smart ρολογιού του θύματος και την ιατροδικαστική έκθεση καταλήγει στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Καρολάιν υπήρξε βασανιστικός, ενώ το έγκλημα αποφασίστηκε και εκτελέστηκε από τον Αναγνωστόπουλο το μοιραίο βράδυ του φόνου

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόταση του εισαγγελέα για τη θεμελίωση των σε βάρος του κατηγοριών.

"Πενταλεπτής διάρκεια ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, εκ των προτέρων μεθόδευση της παύση της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικίας, αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών"

Επίσης γίνεται μνεία στην ομολογία, έστω εκ των υστέρων του δράστη ενώ σημειώνεται ότι " όλη του η συμπεριφορά του στόχευε στον αποπροσανατολισμό και σύγχυση των αστυνομικών αρχών".

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εγκλήματος του προκάλεσε σόκ στην κοινή γνώμη ο εισαγγελέας σημειώνει.

-Οτι το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, και ο δράστης ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος.

-Δεν είχε αναστολή ενώ ήταν η μητέρα του παιδιού του και μια νεαρή γυναίκα

-Παντρεύτηκε ένα κορίτσι 18 χρόνων και 3 ημερών, περίμενε να ενηλικιωθεί.

-Αντί να είναι προστάτης της την δολοφόνησε 

-Ανυπαρξία αφορμής για το στυγερό έγκλημα 

-Ο χρόνος που εκδήλωσε την πράξη ήταν όταν ήταν ανυπεράσπιστη και ανύποπτη

-Πέντε λεπτά ήταν η διάρκεια πνιγμού και  ο θάνατος ήταν αγωνιώδης,  καθώς το θύμα δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος.

-Εργαλειοποίησε για να αποκρύψει την εγκληματική του δράση και το 11 μηνών παιδί του.

-Εξολόθρευσε το 5 μηνών σκύλο του

Η νηφαλιότητα στην προμελέτη και προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύει την κάμερα  για να μην υπάρχουν αποδείξεις σε βάρος του.

-Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές με την υποτιθέμενη ληστεία.

Προ τούτο ια να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει οτι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος.

-Η υποκριτική του συμπεριφορά συνάγεται επειδή εμφανιζόταν θλιμμένος στο μνημόσυνα και τις τελετές για την ταφή του θύματος παρουςία των συγγενών του.

Από το εισαγγελικό πόρισμα αποκλείεται η ύπαρξη συνεργού ενώ από τα εργαστηριακά δεδομένα προκύπτει ότι η άτυχη Καρολάιν κοιμόταν επί 2,5 ώρες όταν δέχθηκε την επίθεση του συζύγου της που την έπνιξε καταβάλλοντας προσπάθεια επί 5 λεπτά.

Επιμέλεια μικρής Λυδίας.

Στην μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της , αναθέτει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  (διαδικασία εκουσίας δικαιοδοσίας) , ρυθμίζοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει τη ζωή του το μικρό κοριτσάκι, που έχασε τη μητέρα του από τα χέρια του πατέρα της, σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την υπ΄αριθμόν 1918/21 απόφασή της, η πρόεδρος Μαρία Βογιατζάκη, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική αίτηση και διέταξε:

-Την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο

-Την ανάθεσή της  επιμέλειας της μικρής στην μητέρα της Καρολάιν Σουζάνα.

Ρυθμίζει δε την επικοινωνία με τους δυο παππούδες, γονείς του συζυγοκτόνου, από τις 10-14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα. Σημειωτέον ότι για την ανάθεση της επιμέλειας στην οικογένεια της Καρολάιν είχαν συναινέσει και οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης

 Υπουργείο Παιδείας – Νέα προγράμματα σπουδών – Αλλάζουν τα σχολικά βιβλίαΕλλάδα

Τα νέα προγράμματα σπουδών που θα εφαρμοστούν από τα επόμενα χρόνια σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευ...

 «Μαύρη» πρόβλεψη για 7.000 κρούσματα σήμερα - 47.470 μολύνσεις σε επτά ημέρες, στα ύψη η θετικότηταΕλλάδα

Υψηλές αναμένεται να είναι οι... πτήσεις για τα κρούσματα και σήμερα 11 Νοεμβρίου με τις -μέχρι τώρα- προβλέψεις να δείχνουν ότι το απόγευμα θα ανακοινωθούν κοντά στις 7.000 μολύνσ...

 Θεμιστοκλέους – Αύξηση 200% στους εμβολιασμούς από τις προηγούμενες εβδομάδες – Πόσο ισχύει το πιστοποιητικόΕλλάδα

Η τεράστια διασπορά στα κρούσματα που καταγράφεται τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τα νέα μέτρα που θέτουν περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, φαίνεται πως έχουν προβληματίσει όσου...

 Τσακρής – Κάποιοι νόσησαν επίτηδες με κοροναϊό για να μην εμβολιαστούνΕλλάδα

Σοκάρει η αποκάλυψη του καθηγητή μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ Αθανάσιου Τσακρή, για περιπτώσεις ατόμων που μολύνθηκαν επίτηδες με κοροναϊό, για να μην εμβολιαστούν. Συγκεκριμένα, ερωτηθ...

Ψηφίζεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα - Διαφοροποιείται από το ΚΙΝΑΛ ο ΛοβέρδοςΕλλάδα

Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ποινικού Κώδικα και την επιβολή αυστηρότερων ποινών για ειδεχθή εγκλήματα που προκαλούν το κοινό αίσθημα, και να ...

Πλεύρης: Επίταξη από την επόμενη εβδομάδα εάν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροίΕλλάδα

Για την κατάσταση στις ΜΕΘ αλλά και για τους ιδιώτες γιατρούς μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.   Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε τα εξής: «Όποια κενή κλίνη έχει ο ιδι...