ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χειμωνιάζει: Βουτιά της θερμοκρασίας στην Αττική

Από αύριο Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ο καιρός χαλάει με ισχυρούς βοριάδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας εξαιτίας ψυχρών αερίων μαζών που προσεγγίζουν την περιοχή μας από τα βόρεια Βαλκάνια.

 

Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος θα πέσει 8 με 10 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και θα φτάσει σε τιμές πιο φυσιολογικές για την εποχή που δεν θα ξεπερνούν τους 14 με 16 βαθμούς. Προσοχή θέλουν και οι βοριάδες που στο Αιγαίο και τα ανατολικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Στα δυτικά από την άλλη πλευρά και το Ιόνιο η θερμοκρασία θα είναι σε πιο υψηλά επίπεδα καθώς θα επικρατήσει ανατολικός άνεμος. Αυτό το σκηνικό του καιρού θα κρατήσει και την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει και πάλι μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας αλλά πρόσκαιρη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη του καιρού με τον μετεωρολόγο του Open να προειδοποιεί για κακοκαιρία από τις 15 Νοεμβρίου και μετά με βροχές, κρύο και χιόνια ακόμη και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

 

Για σήμερα Τρίτη 11.09 η ΕΜΥ προλέπει αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τις πρωινές ώρες. Το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα βαθμιαία οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στην κεντρική Μακεδονία σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειριο να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 και στην Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς, στα βόρεια 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στα νότια 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία,στις Σποράδες, στην Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19, στα δυτικά τους 22 και στο νότιο Αιγαίο τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η πιο κρύα ημέρα φαίνεται ότι θα είναι η Πέμπτη, με τον υδράργυρο στην Αττική να κάνει βουτιά στους 14 βαθμούς Κελσίου. Παρασκευή και Σάββατο μικρή άνοδος στους 16 και 17 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

 Γλυκά Νερά – Τι λέει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την εξωσυζυγική σχέσηΕλλάδα

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ΄ομολογίαν γυναικοκτόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά μιλά μέσα από τη φυλακή για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως είχε εξωσυζυγική σχέση. Ο ίδιος σε...

 Δημοσκόπηση – Ποιος έχει το προβάδισμα στην προεκλογική κούρσα του ΚΙΝΑΛ – Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στον δεύτερο γύροΕλλάδα

Νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για tomanifesto, καταγράφει τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τους υποψηφίους για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ αλλά και πως διαμορφώνονται οι συσχετισμο...

 Ζακ Κωστόπουλος – Κόλαφος ο ιατροδικαστής – Ο θάνατος προήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο μετά τον ξυλοδαρμόΕλλάδα

Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου ήταν αποτέλεσμα ισχαιμικού επεισοδίου συνέπεια των κακώσεων που δέχθηκε την  ημέρα εκείνη που επεσε θύμα ξυλοδαρμού στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδσ...

 Σχολεία – Φήμες ότι θα κλείσουν μέσα στον Νοέμβριο λόγω κοροναϊού – Τι απαντά η ΚεραμέωςΕλλάδα

Με την πανδημία να επελαύνει, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες κρούσματα και γεμίζοντας μέχρι ασφυξίας τα νοσοκομεία, αναστάτωση έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι «το υπο...

Ελληνικό: Αποκαλυπτήρια για τα πρώτα μεγάλα έργα έως το 2025 – Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμαΕλλάδα

Τον συνολικό σχεδιασμό και το όραμα για τη μεγάλη ανάπλαση στο Ελληνικό , αλλά και τα έργα που θα ολοκληρωθούν έως το 2025, παρουσίασε σήμερα η Lamda Development . Πρόκειται για τη...

Βορίδης: "Αν μας πει η Επιτροπή για lockdown θα απαντήσουμε "όχι" γιατί υπάρχει το εμβόλιο"Ελλάδα

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε ένα νέο lockdown ο Νίκος Καπραβέλος., αλλά ο Μάκης Βορίδης το απέκλεισε κατηγορηματικά. Ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown, η κυ...

Σχεδόν 26.000 επιπλέον τόνοι πλαστικών αποβλήτων στις θάλασσες του πλανήτη, λόγω της πανδημίαςΕλλάδα

Η πανδημία έχει επιδεινώσει περαιτέρω το πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών με πλαστικά, καθώς έξτρα απόβλητα, συνολικού βάρους περίπου 25.900 τόνων, εκτιμάται ότι ήδη έχουν καταλή...