ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα το αντίδοτο στην πανδημία - 8.000 αστυνομικοί στο δρόμο

Σε ισχύ από το Σάββατο, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης που έχουν ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα και φορείς της αγοράς οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι ουσιαστικά μπαίνει ένα νέο lockdown σε εστίαση και το λιανεμπόριο.

Την ίδια ώρα η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, με ρεκόρ κρουσμάτων την Τρίτη (6.700) και περισσότερα από 6.000 μολύνσεις χθες. Όπως ανακοινώθηκε προχθές οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων από το ερχόμενο Σάββατο θα εντατικοποιηθούν και τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα αυξηθούν.
Ο πρωθυπουργός πάντως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ανέφερε ότι ο έλεγχος δεν έχει χαθεί, ενώ επέρριψε ξανά ευθύνες στους ανεμβολίαστους. Παράλληλα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τις εκκλησίες και για αυτό εξαιρέθηκαν οι πιστοί από την υποχρέωση rapid τεστ.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του κρίσιμου κατά την κυβέρνηση μέτρου της εντατικοποίησης των ελέγχων.


Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας που θα κάνουν ελέγχους από το προσεχές Σάββατο σε όλη τη χώρα, σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων.
Επιπλέον, αποφασίστηκε στην περιφέρεια τους ελέγχους να κάνουν αστυνομικοί από άλλες περιοχές, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο. Φαίνεται, μάλιστα, πως οι αρμόδιοι έχουν στα χέρια τους μια λίστα 50 πρώτων στόχων, επιχειρήσεων δηλαδή που στο παρελθόν υπέπεσαν σε παραβάσεις αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό.

Αυστηροί θα είναι όμως και οι έλεγχοι σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί, δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι.
Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η μαύρη λίστα των επιχειρήσεων, μια πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται οι παραβάτες των μέτρων για την πανδημία.

Με αυτό τον τρόπο, πέραν του προστίμου που θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και της αναστολής λειτουργίας ως και 15 ημέρες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το στίγμα.

 

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού - Τι θα συζητηθεί Ελλάδα

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι: - Παρουσίαση...

Απάντηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών Στ. Μελά σε ανακοίνωση της Παράταξης «Δύναμη Ζωής»Ελλάδα

  Απάντηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αρμόδιου για θέματα Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών Σταύρου Μελά σε ανακοίνωση της Παράταξης «Δύναμη Ζωής»   Η κ. Δούρου και η Παράτ...

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού - Κυριακή 14 Νοεμβρίου: Επισκέψιμα οινοποιεία και γευσιγνωσίεςΓεύση

  Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.   Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία ...

Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Έκκληση σε κληρικούς και πιστούς για τον εμβολιασμό τους κατά του κοροναϊούΕλλάδα

  Έκκληση σε κληρικούς και πιστούς απευθύνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τόσο για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, όσο και για τον εμβολιασμό τους.   Συγκεκριμένα, όπ...