ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέραμα: Ασυνεννοησία ανάμεσα στο κέντρο επιχειρήσεων Άμεσης Δράσης και τους άνδρες της ΔΙ.ΑΣ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ώρες, καθώς υπήρξε σοβαρή ασυνεννοησία ανάμεσα στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (23.10.2021), με απολογισμό έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες εκ των οποίων επτά αστυνομικοί.


Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερευνά υπό ποιες συνθήκες ενήργησαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αν λειτούργησαν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης άμυνας τους ή υπάρχει ενδεχόμενο αστυνομικής βίας. Στο “μικροσκόπιο” έχουν μπει τα σημεία του αυτοκινήτου που δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών, ώστε να διαπιστωθεί από ποιο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού του λευκού κλεμμένου αυτοκινήτου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε να σταματήσει η καταδίωξη στο Πέραμα, κάτι που δεν συνέβη. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε να μην άκουσαν ή να μην “έπιανε” ο ασύρματος στο σημείο, όπου βρίσκονταν, ή να αποφάσισαν οι ίδιοι να αποφασίσουν την καταδίωξη, αγνοώντας την εντολή. 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 16χρονου Ρομά που διέφυγε κατά την καταδίωξη, καθώς πλέον έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές. Πρόκειται για τον τρίτο από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο και κατάφερε να εξαφανιστεί.

Παράλληλα, ο υπαστυνόμος και οι έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη και συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεκροψία δείχνει πως ο 20χρονος φέρει πολλά τραύματα στο σώμα και ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο άλλοι επιβαίνοντες στο όχημα ήταν άοπλοι. 


Από την αστυνομία χαρακτήρισαν νωρίτερα «σεσημασμένο άνδρα» το θύμα, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε συλληφθεί στα 14 χρόνια του για κλοπή.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το θανατηφόρο περιστατικό, το όχημα «έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου».

«Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».

Ο τελευταίος είναι 16χρονος Ρομά, ενώ ο καταζητούμενος 15 ετών. Σε βάρος και των δύο σχηματίζεται επίσης δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Tην έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

 

 

Πληροφορίες libre.gr και newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για το Πέραμα: Να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχοςΕλλάδα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος , ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επι...

Συμπλοκή στο Πέραμα: Νέο βίντεο από την αιματηρή καταδίωξη με έναν νεκρόΕλλάδα

Ένα νέο βίντεο από την καταδίωξη στο Πέραμα φέρνει στο φως η «Καθημερινή», όπου ακούγονται οι διαβιβάσεις των αστυνομικών, με τους ίδιους να αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν τραυματίες ...

Όπλα και σπαθιά στο σπίτι του 40χρονου που σκότωσε εν ψυχρώ εργαζόμενο εταιρείας φυσικού αερίουΕλλάδα

Όπλα και σπαθιά βρέθηκαν μέσα στο σπίτι του άνδρα που νωρίτερα σήμερα πυροβόλησε 2 υπαλλήλους οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες φυσικού αερίου στην Ερυθραία, σκοτώνοντας τον έναν και τ...

Μητσοτάκης: Να πούμε όχι σε όλους τους νέους διχασμούς - Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστάΕλλάδα

Για μία γιορτή της Δημοκρατίας έκανε λόγο κατά την επίσκεψη του στο Λαύριο και στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ...

Να δοθούν κίνητρα στους πολίτες για τη χρήση των ΜΜΜ ζητούν οι συγκοινωνιολόγοιΕλλάδα

Σε έναν πραγματικό αγώνα αντοχής έχουν μετατραπεί οι καθημερινές μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής οι βασικές οδικές αρτηρίες μετατρέπονται σε πάρ...

Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το επεισόδιο στο ΠέραμαΕλλάδα

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση συνελήφθησαν ο υπαστυνόμος και έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτ...