ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρτο Χέλι – Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Ακόμη μια γυναικοκτονία, η δωδέκατη από τις αρχές του 2021, σημειώθηκε στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, όπου ηλικιωμένος άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο 78χρονος άνδρας κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε πως η γυναίκα του είναι νεκρή.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας και στη συνέχεια βρήκαν και τον ηλικιωμένο, ο οποίος είχε κρεμαστεί.

Οι αστυνομικοί διερεύνησαν τους χώρους και διαπιστώθηκε πως ο θάνατος της ηλικιωμένης, η οποία αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, ήταν ασφυκτικός.

Οι αρχές θεωρούν, με βάση τα πρώτα στοιχεία, πως ο ηλικιωμένος σκότωσε τη σύζυγό του και αμέσως μετά έδωσε τέλος στη ζωή του.

Όπως μετέφερε η ίδια πηγή, δε, στο σπίτι του ζεύγους βρέθηκε και ένα σημείωμα.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

12 γυναικοκτονίες μέσα σε 9 μήνες

Πρόκειται για την δωδέκατη γυναικοκτονία από τις αρχές του 2021.

Τελευταίο θύμα, πριν το σημερινό έγκλημα, ήταν η Ντόρα, η 30χρονη καθηγήτρια στη Ρόδο. Δράστης, ο πρώην σύντροφός της ο οποίος είχε επιδείξει κακοποιητικές και αρρωστημένες συμπεριφορές απέναντι και στις προηγούμενες γυναίκες που είχε συνδεθεί ερωτικά.

Στις 17 Ιανουαρίου 2021, μια 54χρονη γυναίκα βρέθηκε άγρια δολοφονήμενη μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Η γυναίκα είχε δεχθεί 14 μαχαιριές σε όλο της το σώμα, ενώ δράστης ήταν ο Νορβηγός σύντροφός της, με τον οποίο είχαν αρκετούς καβγάδες τον τελευταίο καιρό.

Στις 5 Απριλίου η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα. Η Κωνσταντίνα, μητέρα ενός μικρού παιδιού, πέφτει νεκρή μέσα στο πατρικό της σπίτι από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος δολοφονεί και τον αδελφό της. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του ζευγαριού ήταν πολλά, γι’ αυτό και η 28χρονη μητέρα είχε πάρει το παιδί τους και είχε αναζητήσει καταφύγιο στο πατρικό της. Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της, όμως οι αρχές δεν μπόρεσαν να την προστατέψουν.

Έναν μήνα σχεδόν μετά, στις 11 Μαΐου, η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν αφήνει άφωνη τη χώρα. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ληστεία από σεσημασμένους κακοποιούς που δε δίστασαν να σκοτώσουν την άτυχη γυναίκα μπροστά στον σύζυγο και τη μόλις ενός έτους κόρη τους. Στην πορεία των ερευνών όμως αποκαλύφθηκε ένα στυγερό έγκλημα με δράστη τον σύζυγο της Καρολάιν, ο οποίος σκηνοθέτησε τη ληστεία για να καλύψει τα ίχνη του και να γλιτώσει τη σύλληψη. Όπως προέκυψε, το ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και η Καρολάιν σκόπευε να ζητήσει διαζύγιο και να φύγει από το σπίτι, όμως δεν πρόλαβε.

Στις 3 Ιουνίου 2021 ακόμα μία γυναίκα πέφτει νεκρή από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της. Είναι η 64χρονη Ελένη, η οποία πυροβολήθηκε εξ επαφής από τον δράστη έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Ο 75χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι ήθελε απλά να τη φοβίσει, αλλά τελικά την πυροβόλησε. Υποστήριξε ότι τον έβριζε και είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, κάτι που τον είχε κάνει έξω φρενών.

Και οι γυναικοκτονίες δεν έχουν τέλος, τον επόμενο μήνα, Ιούλιο του 2021, βρίσκει φρικτό θάνατο η 26χρονη Γαρυφαλλιά, κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Ο νεαρός φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό τους από τα βράχια, στη συνέχεια ξυλοκόπησε την άτυχη κοπέλα, την έσυρε και την πέταξε από τον γκρεμό, αφήνοντάς την να πεθάνει από πνιγμό.

Τον ίδιο μήνα ένας άνδρας δολοφόνησε της σύζυγό του στο σπίτι τους στη Δάφνη. Η 31χρονη μητέρα βρέθηκε κατακρεουργημένη πάνω στο κρεβάτι της, ενώ ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του, ισχυριζόμενος ότι το θύμα τον απατούσε. Πληροφορίες που ήρθαν στο φως αργότερα έκαναν λόγω για έναν άνθρωπο που ζήλευε παθολογικά, προκαλούσε συχνά καβγάδες, ενώ γείτονες είχε ειδοποιήσει την αστυνομία να επέμβει σε έναν από τους καβγάδες, κάτι όμως που δε συνέβη τελικά. Μία ακόμα γυναίκα έπεσε νεκρή κι ένα παιδί έμεινε ορφανό.

Στις 3 Αυγούστου μια 43χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή μέσα σε ταβέρνα στη Λάρισα. Δράστης ο 54χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος τη σημάδεψε με το περίστροφό του και την πυροβόλησε στο κεφάλι και τον θώρακα.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Αυγούστου, μια ακόμα γυναίκα, αυτή τη φορά στην Κρήτη, η 47χρονη Σταυρούλα πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της από έναν 49χρονο, που είχε το διπλανό κατάστημά. Μετά τη δολοφονία, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και κατέληξε.

Τον ίδιο μήνα, μια 55χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια από τον Γεωργιανό σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα πριν τη δολοφονία του είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκε το τσιμεντωμένο πτώμα της 42χρονηςΡουμάνας Μονικα Γκιους, η οποία αγνοούταν. Το πτώμα βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού που έμενε στην Κυπαρισσία, ενώ για τη δολοφονία κατηγορείται ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος είχε διαφύγει στη Ρουμανία. Ο φερόμενος δράστης παραδόθηκε στις Αρχές, ωστόσο αρνείται την ενοχή του.

Διαβάστε επίσης

Καιρός – Τοπικές βροχές το Σάββατο – Ανησυχία για τους σεισμόπληκτους στην ΚρήτηΕλλάδα

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται αύριο, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, σ...

Καμμένος: Στις Πρέσπες είχαν εξαγοραστεί βουλευτές μου - Δεδομένο θερμό επεισόδιο με Τουρκία  Ελλάδα

Στη σημασία που έχει η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος που έλυσε τη σιωπή του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ μετά από 1,5 χρόν...

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο – Το όχημά της προσέκρουσε σε δέντροΕλλάδα

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 20χρονη κοπέλα σημειώθηκε σήμερα στην παλαιά ΕΟ Θεσσαλονίκη – Κιλκίς, όταν το όχημά της προσέκρουσε σε δέντρο. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ: «Σήμερα ...

Κρήτη – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι δήμοι Αρχανών – Αστερουσίων και ΧερσονήσουΕλλάδα

Ο σεισμός στην Κρήτη έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον 1.331 σπίτια τα οποία έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα, ενώ μετά τον μετά τον δήμο Μινώα Πεδιάδος σε κατάσταση έκτακτη...