ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεσπά καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Εργαζόμενοι και μαθητές είμαστε έρμαιο μιας οπλισμένης περιθωριακής ομάδας

Πυρ και μανία είναι οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, με τα επεισόδια που σημειώνονται από χθες (28/9) έξω από το σχολείο.

Δύο μαθητές τραυματίστηκαν ενώ η Αστυνομία προχώρησε το πρωί της Τετάρτης (29/9) σε τρεις συλλήψεις όταν άτομα επιχείρησαν να πλησιάσουν τον χώρο του ΕΠΑΛ για να «βοηθήσουν» τους ακροδεξιούς που βρίσκονταν μέσα.

Την παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια έχει ζητήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και μέλος του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ, μιλώντας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη τα επεισόδια κατήγγειλε τη στάση των αρχών, των προϊσταμένων της, του υπουργείου Παιδείας και της Αστυνομίας, για το γεγονός ότι άφησαν μαθητές και καθηγητές στην τύχη τους.

«Οι διευθυντές είναι άφαντοι»

«Οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από όλα όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας (αναφέρεται στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και δεν κάνουν τίποτα για να μας προστατέψουν», είπε αρχικά η κυρία Σίσσυ Πολυκάρπου και πρόσθεσε:

«Όταν βρίσκονται άνθρωποι με κουκούλες και πετούν έξω καδρόνια, πέτρες και μολότοφ, τί περίμεναν να γίνει; Τί μέτρα πήραν; Δε γνωρίζει κανείς τίποτα. Οι διευθυντές είναι άφαντοι, οι προϊσταμένοι είναι άφαντοι, η υπουργός πήρε τηλέφωνο, ο περιφερειακός διευθυντής είναι στο γραφείο του.

Εμείς εδώ είμαστε εργαζόμενοι και μαθητές στο έρμαιο μιας οπλισμένης περιθωριακής ομάδας, τί άλλο να σας πω; Και την ΕΛ.ΑΣ. να χτυπάει την Ομοσπονδία των Γονέων, της ΕΛΜΕ».

 

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κρήτη – Δύο ισχυροί μετασεισμοί μέσα σε δευτερόλεπτα ταρακούνησαν το νησίΕλλάδα

Δύο ισχυροί μετασεισμοί εντάσεως 4,6 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησαν την Κρήτη, πριν από λίγο. Οι δονήσεις σημειώθηκαν με διαφορά  δευτερολέπτων Σύμφωνα με το γεωδ...

Σεισμός – Συναγερμός για πέντε επικίνδυνες περιοχές – Τι λένε οι ειδικοίΕλλάδα

Ενώ η Κρήτη συνεχίζει να «χορεύει» στον ρυθμό των Ρίχτερ , η ανησυχία πλέον επικεντρώνεται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας – συγκεκριμένα σε Πατραϊκό, Κορινθιακό, Σποράδες, Βόρειο Αι...

Ελασσόνα – Μωρό μπουσούλαγε ολομόναχο… στη μέση του δρόμου – Το έσωσε οδηγόςΕλλάδα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, συνέβη στην Ελασσόνα τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου. Μια νεαρή οδηγός αντίκρυσε ένα βρέφος μόλις δέκα μηνών, ολομόναχο να μπουσουλάει στη μέση ...

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου – Προς κύρωση στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα η ελληνογαλλική συμφωνίαΕλλάδα

Tην πρόθεσή του να φέρει την ελληνογαλλική συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα αν αυτό είναι εφικτό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τη...