ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Το προφίλ του δράστη και οι μαρτυρίες για τον εφιάλτη που ζούσε η Δώρα

Οργή και θρήνος επικρατεί στη Ρόδο για τη δολοφονία της 31χρονης Δώρας, από τα πυρά του 40χρονου άνδρα με τον οποίο είχε χωρίσει πρόσφατα.

 
 

Η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε μέρα μεσημέρι στη Ρόδο, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις τόσο για το προφίλ του δράστη όσο και για τα όσα βίωνε η άτυχη καθηγήτρια και τα οποία την ώθησαν να απομακρυνθεί από το πλευρό του. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό ώστε να γλιτώσει η 31χρονη Δώρα.

 

Ρόδος: Το προφίλ του δράστη

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον δράστη και αυτόχειρα, επρόκειτο για έναν επιθετικό, χειριστικό και εξαιρετικά επικίνδυνο άνδρα. Φαίνεται να γινόταν ένας πραγματικός εφιάλτης για όσες γυναίκες βρίσκονταν στο πλευρό του.

Τον Ιούλιο του 2013, ο δράστης με την απειλή καραμπίνας είχε απαγάγει την πρώην σύζυγό του, μέσα από το σπίτι της. Τότε, σημαδεύοντάς την με ένα όπλο την ανάγκασε να περάσει ένα βράδυ μαζί του σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει εναντίον του, με αίτημα να του απαγορευτεί να την πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη από 500 μέτρα.

Ένα ακόμη θύμα του δολοφόνου της Δώρας, ήταν μία 40χρονη γυναίκα, η οποία υποψιαζόταν πως την παρακολουθούσε επί μήνες μέσω καμερών.

Η 32χρονη Δώρα, ήρθε, επίσης αντιμέτωπη με αυτή την συμπεριφορά του δράστη και παρά το γεγονός ότι τον απομάκρυνε από τη ζωή της, δεν πρόλαβε να γλιτώσει από τα χέρια και τη μανία του.

 

Καταπέλτης η πρώην σύντροφος του 40χρονου

Η πρώην σύντροφος του δολοφόνου της Δώρας μιλά για πρώτη φορά, έπειτα από τη γυναικοκτονία που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

“Να μην φοβούνται να μιλήσουν, να φεύγουν αμέσως, όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες. Και το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον να μην κάνει τα στραβά μάτια. Όλοι γνώριζαν”, αναφέρει η πρώην σύντροφος του δράστη, που μιλά για πρώτη φορά έπειτα από τη δολοφονία της Δώρας.

Σε δηλώσεις της στους τηλεοπτικούς σταθμούς, η γυναίκα είπε πως όταν έμαθε για το έγκλημα, “σταμάτησα στη μέση του δρόμου και είπα, αυτός είναι, ήμουν σίγουρη”.

“Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της”, αναφέρει η πρώην σύντροφος του δράστη.

 

Συγκλονίζουν οι γονείς της Δώρας – «Την ζήλευε αφόρητα»

Οι γονείς και η αδελφή της Δώρας, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, περιγράφουν τα όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η ίδια και τα λόγια τους συγκλονίζουν.

Η μητέρα  της, η κα Κατερίνα υποστήριξε μιλώντας στο MEGA ότι «κάποια στιγμή μου λέει «μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες» και συμπλήρωσε:

«Μου έλεγε έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου, να ηρεμήσω’’.

Όπως είπε η μητέρα «Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστος πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό».

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της τής εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει. Είχε αρχίσει να της κάνει σκηνές ζηλοτυπίας.

Ρόδος- Δώρα

«Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».

Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη, ενώ συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με την κα Κατερίνα.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλης της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η τραγική μητέρα για τη μέρα του φόνου.

«Φοβόμουν για το κορίτσι μου» 

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος.

Η αδελφή του θύματος, η Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδελφή της μια μέρα πριν από τη δολοφονία.

 

Ξέσπασε η θεία της Δώρας για τον δολοφόνο

Βαρύ πένθος επικρατεί στην οικογένεια της Δώρας. Η θεία της 31xronhw, ξεσπά για τον δολοφόνο που έβαλε βίαιο τέλος στη ζωή μίας νέα γυναίκας, που είχε όνειρα για το μέλλον. “Ο δολοφόνος ήταν ύπουλος και προβληματικός αλλά το καταλάβαμε αργά”, ανέφερε στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”.

Με πόνο ψυχής και συγκλονισμένη από την τραγωδία που έπληξε την οικογένειά της, η θεία της Δώρας Ζαχαριά, μίλησε για το δράμα που βιώνει ολόκληρη η οικογένεια και για τη θλιβερή κατάσταση που είχε βιώσει το τελευταίο διάστημα στο πλευρό του δολοφόνου – πρώην συντρόφου της, η ανιψιά της.

Η κηδεία της 31χρονης θα γίνει αύριο Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

δολοφονία ρόδος

“Ευτυχώς θεία, έφυγα από αυτόν”

“Ευτυχώς θεία, έφυγα από αυτόν” ήταν οι τελευταίες κουβέντες που είχε με την αδελφή της μητέρας της.

“Ήθελε να τον γνωρίσει. Της φερόταν πάρα πολύ καλά και πριν και αργότερα, όταν της είχε προτείνει να συγκατοικήσουν. Τον είχε γνωρίσει από τον χειμώνα. Η σχέση τους στην αρχή πήγαινε πολύ καλά”, λέει η θεία της.

“Αποφάσισαν να συγκατοικήσουν σε κάποια στιγμή. Κι από τότε άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα. Είναι πολύ λίγο το χρονικό διάστημα για να αξιολογήσεις κάποιον άνθρωπο. Η Ντόρα μας του έδωσε κάποια ευκαιρία. Όμως όταν είδε ότι υπήρχε πρόβλημα αποφάσισε να χωρίσει. Πήγαν με την αδελφή μου την άλλη, μάζεψαν τα πράγματα από το σπίτι και ήρθε στο σπίτι. Μία εβδομάδα πριν έγινε σχεδόν αυτό”, αναφέρει.

“Ήξερε τι έκανε, είχε το σκοπό του – Δούλευε ύπουλα”

Ερ: Είχε δημιουργήσει ένταση όταν πήγαν εκεί;

Θεία Δώρας: Όχι, πάντα ήπιος φαίνονταν. Όμως, όπως φαίνεται, ήξερε τι έκανε και είχε το σκοπό του.

Ερ: Μάζεψαν τα πράγματα κι έφυγαν; Χώρισαν συναινετικά; Χωρίς εντάσεις;

Θεία Δώρας: Ναι. Χώρισαν έτσι απλά. Ούτε μηνύματα της έστειλε, ούτε την παρακάλεσε να επιστρέψει ούτε τίποτα. Δούλευε ύπουλα. Έτσι πιστεύω.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ-ΡΟΔΟΣ

Ερ: Σας είχε μιλήσει για απειλές;

Θεία Δώρας: Όχι. Σε μένα δεν είχε εκφράσει τίποτε τέτοιο. Δεν ξέρω αν είπε κάτι άλλο στην αδελφή μου. Όχι, δεν φοβόταν το κορίτσι μας. Και κανέναν. Και αυτό μου έκανε εντύπωση. Γιατί αν φοβόταν θα πρόσεχε. Θα ζητούσε βοήθεια.

Το μόνο είναι ότι μια μέρα πριν να γίνει το κακό τον είδε! Ήταν έξω από ένα σπίτι που έκανε μάθημα σε παιδιά. Ήταν φιλόλογος. Τον είδε που περίμενε απ’ έξω, με ένα αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει. Μια μέρα πριν το φονικό όλα αυτά. Και βέβαια αυτή η κίνηση την υποψίασε. Το είπε στη μητέρα της. Εγώ ανησύχησα είναι αλήθεια.

Ερ: Μίλησαν μεταξύ τους;

Θεία Δώρας: Όχι, δεν μίλησαν. Το ανέφερε στη μητέρα της. Κι εγώ από’ κει το έμαθα. Δεν την είχα δει τις τελευταίες μέρες. Δούλευε το κορίτσι μας, έρχονταν βράδυ. Κι εμείς το ίδιο. Την επόμενη μέρα, πήγε να μπει στο αυτοκίνητο. Να πάει στα παιδιά, στα μαθήματα και τη σκότωσε! Αυτό!

Ρόδος - έγκλημα
Η γυναικοκτονία στη Ροδο έχει προκαλέσει νέο σοκ στο πανελλήνιο (ΦΩΤΟ rodiaki.gr)

Έρ: Γνώριζε η Ντόρα ότι ήταν πριν παντρεμένος, ότι είχε προβλήματα;

Θεία Δώρας: Όχι, δεν μας είπε τίποτα. Δεν μας ανέφερε κάτι τέτοιο. Το ότι ήταν παντρεμένος το ξέραμε. Δεν ξέραμε όμως λεπτομέρειες.

Το κορίτσι μας δεν φοβόταν. Την ενόχλησε κάτι, τα μάζεψε και ήρθε σπίτι. Τι πιο απλό για ένα παιδί, μια κοπέλα και μια σχέση; Όταν δεν περνάς καλά τα μαζεύεις και φεύγεις. Τι άλλο να έκανε;

Ερ: Είχαν πάει μαζί για διακοπές;

Θεία Δώρας: Ναι, είχαν πάει κι εκεί είχαν αρχίσει όλα. Αυτός τη ζήλευε. Το κορίτσι μας είχε γνωστούς πολλούς στο νησί που είχαν πάει. Κι αυτός της έκανε σκηνές. Να μη μιλά με τους φίλους της, να μη μιλά με τα ξαδέλφια της! Κι εκεί αποφάσισε η Ντόρα, ότι δεν μπορεί να μείνει μαζί του.

Όταν επέστρεψε είπε να λήξει τη σχέση. Κι αυτό έκανε!».

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Ο δράστης ζήλευε παθολογικά την 31χρονη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 40χρονος δράστης ζήλευε παθολογικά τη Δώρα, ενώ ήταν βίαιος και χειριστικός και με προηγούμενες συντρόφους του. Τώρα ανοίγουν τα στόματα, αλλά είναι αργά, αφού η άτυχη Δώρα έπεσε θύμα του.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι και η Δώρα ήθελε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του 40χρονου. Όμως δεν πρόλαβε.

 

Σοκαριστική μαρτυρία: “Την κλείδωσε έξω από το σπίτι επειδή άργησε να γυρίσει”

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και μια πολύ καλή φίλη της άτυχης Δώρας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο. Όπως είπε «είναι πολύ σοκαριστικό αυτό που έγινε γιατί προχθές μιλούσαμε μαζί της».

Σύμφωνα με την ίδια, “πάνω στην κουβέντα που κάναμε μου έλεγε και για τη σχέση αυτή που είχε και ήταν λες και ήταν προφητικό γιατί όσες φορές μιλούσαμε συνήθως δεν μιλούσε για τα προσωπικά της και προχθές ανοίχτηκε.

Μου είπε «ευτυχώς κατάφερα και ξέφυγα από αυτόν τον άνθρωπο». Την είχε αποκόψει από τις φίλες της, δεν την άφηνε να μιλάει μαζί τους και μια φορά όταν άργησε να γυρίσει την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι, δεν την άφηνε να βγαίνει στο μπαλκόνι να καπνίζει έπειτα από κάποια ώρα.

Είχε καταλάβει επίσης ότι της χάκαραν τον υπολογιστή και είχε απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και βρήκαν ότι το στίγμα ήταν από το σπίτι”.

“Χάκαρε τα social media της Δώρας”

Η φίλη της είπε ακόμη ότι “της είχε σβήσει φωτογραφίες από το laptop της, έμπαινε στα social media και της έσβηνε μηνύματα ή απαντούσε ο ίδιος αντί για εκείνη. Σχεδόν κλαμένη μου τα έλεγε η κοπέλα. Μου έλεγε «επιτέλους Μαριέττα μου γλίτωσα». Μου έδωσε την εντύπωση ότι ένιωθε ελεύθερα. Δεν το πιστεύαμε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο”.

 

enikos.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΕΗ: Τι σημαίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου - Οι πρώτες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΓΕΝΟΠΕλλάδα

Έντονος προβληματισμός και αντιδράσεις για την ραγδαία συρρίκνωση του κρατικού ρόλου σε βασικές ενεργειακές υποδομές, σε μια περίοδο όπου οι ενεργειακές εξελίξεις είναι καθοριστικέ...

Τι αποτέλεσμα συμφέρει την Ελλάδα στις γερμανικές εκλογές; - Άρθρο του Ηλία Παπαθεοδώρου Ηλίας Παπαθεοδώρου

Γράφει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην Καθημερινή -      Αν θέλαμε να απαντήσουμε στην ερώτηση του τίτλου, τότε, βάσει των προγραμματικών δηλώσεων και των θέσεων που έχουν λάβει τα γερμα...

Θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης με τον Ελπιδοφόρο μετά το mea culpa του ΑρχιεπισκόπουΕλλάδα

Θα πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο η οποία, όμως, θα είναι άτυπη και θα γίνει σε «ουδέτερο» έδαφος και όχι στα γραφε...

Βίντεο από το πιστολίδι στη Λ. Αλεξάνδρας – Μητέρα τρέχει να σωθεί με το παιδί τηςΕλλάδα

Ενα βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στις 9 Σεπτεμβρίου, που τραυματίστηκε ένας 32χρονος και συνελήφθησαν για την επίθεση τέσσερα άτομα φέρνει στο...

Δυσαρέσκεια της Αθήνας για τον Ελπιδοφόρο – Ακυρώθηκε η ξενάγηση του πρωθυπουργού από τον Αρχιεπίσκοπο ΑμερικήςΕλλάδα

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις Κυβέρνησης-Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, τα οποία έγιναν από τον Ρετζέπ Ταγ...

Ηλιόπουλος: Ο αγώνας των εργαζομένων και η αλληλεγγύη της κοινωνίας, κέρδισαν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίαςΕλλάδα

«Η προσπάθεια για μαζική μετατροπή εργαζομένων σε αυτοαπασχολούμενους στον χώρο των διανομέων ανατράπηκε. Ο αγώνας των εργαζομένων και η αλληλεγγύη της κοινωνίας κέρδισαν τους σχεδ...