Εμπρησμός στα οχήματα του προφυλακισμένου αστυνομικού που κατηγορείται ότι εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη πραγματοποιήθηκε από αγνώστους στις 03:50 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Στόχος έγιναν το ΙΧ αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα του 39χρονου επίορκου αστυνομικού, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε προφυλακιστεί, καθώς συνελήφθη να κρατά φυλακισμένη στο διαμέρισμά του στην Ηλιούπολη μία 18χρονη κοπέλα και να την εκδίδει.

Το περιστατικό συνέβη επί της οδού Αρχιμήδους, με τους έξι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με δύο οχήματα να σβήνουν τις φλόγες που έφτασαν σε ύψος μέχρι τον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας μπροστά στην οποία ήταν σταθμευμένο το όχημα και η μηχανή. Στο σημείο έφτασαν και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, καθώς επίσης και κλιμάκιο της σήμανσης για να συλλέξει τυχόν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.

Να θυμίσουμε πως η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε προκαλέσει σάλο. H καταγγελία που έφτασε στο TPP από τη δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη ήταν πολύ συγκεκριμένη. Μία νεαρή γυναίκα, 18χρονη δραπέτευσε από το σπίτι όπου την κρατούσε επί ένα μήνα και την εξέδιδε αστυνομικός. Το κορίτσι, αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει, κατέφυγε σε καφετέρια. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη και τρομαγμένη. H δικηγόρος της κοπέλας είχε δηλώσει: «Το κορίτσι ήθελε να φύγει από το σπίτι της και ήταν ευάλωτη. Ένιωσε ασφάλεια επειδή ο άνδρας ήταν αστυνομικός. Αυτός ήλεγχε τις επικοινωνίες της. Είχε έναν έλεγχο. Ο περίγυρος δεν είχε καταλάβει… το κορίτσι φοβόταν πάρα πολύ, την απειλούσε ότι θα σκοτώσει την μητέρα και τα αδέρφια της», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Μιλάμε για κύκλωμα. Αυτό το κορίτσι έχει κατονομάσει ό,τι ήξερε. Έκανε ό,τι μπορούσε. Η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό περιγράφει η κοπέλα».

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες είναι ο 39χρονος αστυνομικός σε αργία και ο πατέρας της 19χρονης από την Ηλιούπολη. Αστυνομικός και πατέρας κατηγορούνται για 14 κακουργήματα και πλημμελήματα. Ο μεν αστυνομικός κατηγορείται ότι άρπαξε την κοπέλα και την κρατούσε όμηρο, την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Ο δε πατέρας της φέρεται να την βίαζε από την ηλικία των 11 ετών.

 

Πηγή: thepressproject.gr