ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρίλερ στον Ευαγγελισμό: Αντιεμβολιάστρια πέθανε από κορωνοϊό – Αρνούνταν να διασωληνωθεί

Επεισοδιακή ήταν η νοσηλεία γυναίκας στον Ευαγγελισμό η οποία πέθανε χάνοντας τελικά την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και παραμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή αρνήτρια τόσο του εμβολιασμού όσο και της πανδημίας.

Η 54χρονη γυναίκα η οποία ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν.

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες το οξυγόνο της έπεσε τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.

Παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της η ίδια αρνήθηκε την διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Η ίδια μάλιστα με αναρτήσεις της στα social media καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να αποφύγει την διασωλήνωση.

Η συνέχεια ήταν επίσης επεισοδιακή αφού η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Τελικώς αποφασίστηκε και προχώρησε η διασωλήνωση, ωστόσο η 54χρονη δεν τα κατάφερε χάνοντας την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Πότε αποφασίζεται η διασωλήνωση ενός ασθενούς

Σε ερώτηση του protothema.gr σχετικά με το πότε κρίνεται απαραίτητη η διασωλήνωση ενός ασθενής απάντησε από πλευράς του διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Δημήτρης Πιστόλας.

Όπως λέει ο ίδιος «στις περιπτώσεις που οι γιατροί κρίνουν αναγκαία την ιατρική πράξη της διασωλήνωσης, έχει διαπιστωθεί υποξυγοναιμία, δηλαδή πολύ χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στον οργανισμό, ή σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Και στις δυο περιπτώσεις, διαταράσσεται και το επίπεδο συνείδησης του ασθενή».

Λέει δε πως αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται πως ο ασθενής σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του. Όπως λέει ο κ. Πιστόλας στο protothema.gr «γι΄ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού με τους ιατρούς, ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη».

 

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέθανε στο σπίτι του: Με χειροκροτήματα τον αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοιΕλλάδα

Με χειροκροτήματα και με βαθιά συγκίνηση έφυγε για την τελευταία του κατοικία ο Μίκης Θεοδωράκης. Πλήθος κόσμου έξω από το σπίτι του ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ μεταφερόταν το φ...

Καραμανλής για Θεοδωράκη: Κρατώ ως πηγή γνώσης τις μακρές συζητήσεις μαςΕλλάδα

Φλογερό αγωνιστή, κορυφαίο δημιουργό και ενεργό πολίτη χαρακτηρίζει στη δήλωσή του-αποχαιρετισμό ο Κώστας Καραμανλής τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο κ. Κώστας Καραμανλής, για την απώλεια του...

Κουτσούμπας για Μίκη Θεοδωράκη –  Χώρεσε στο έργο του όλο το έπος της λαϊκής πάληςΕλλάδα

Πρωτεργάτη της μαχόμενης Τέχνης στη μουσική, χαρακτήρισε τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από το το βήμα της Ολομέλειας, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στο νομοσχέδ...

Βασιλακόπουλος: Το εμβόλιο είναι σαν το κράνος. Κανείς δεν μας υπογράφει αν το φοράμε δεν θα πάθουμε τίποταΕλλάδα

Αν κάποιος δουλεύει σε covid κλινική και δεν είναι εμβολιασμένος κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένειά του. Εκτός από το ατομικό δικαίωμα, υπάρχει και η προστασία της κοινωνίας. Δεν ...

Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας, λίγες ώρες πριν πεθάνειΕλλάδα

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη . Ο σπουδαίος Μίκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών σήμερα το πρωί, στο σπίτι του στην περιοχή του Μακρυγιάννη. Μόνο λίγες...