ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά - Δεν βγαίνουν οι βάρδιες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν οι υγειονομικοί όλης της χώρας στην απόφαση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ την ίδια ώρα στα νοσοκομεία παρουσιάζονται μεγάλα κενά στην αναπλήρωσή τους.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 15.000 υγειονομικοί -σε σύνολο περίπου 115.000- δεν θα βρίσκονται από σήμερα στις θέσεις εργασίας τους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων καταγράφεται στο γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής, όπου εκτιμάται πως τελικά δεν εμβολιάστηκαν περίπου 220 από τους συνολικά 500 υγειονομικούς.


Στην Πάτρα, στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, θα βγουν σε αναστολή περίπου 250 από τους 1.300 υγειονομικούς. Πολλοί περισσότεροι είναι στο πανεπιστημιακό γενικό δημόσιο νοσοκομείο στο Ρίο.

 

Στη Θεσσαλονίκη, από τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ βγαίνουν σε αναστολή περίπου 250 υγειονομικοί.

Στη Λέσβο, δεν κατέθεσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού περίπου 35 υγειονομικοί, κυρίως νοσηλευτές, σε σύνολο 770 ατόμων.

Στο Αττικόν, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υπολογίζονται σε 180.

 

 

Χαμηλότερα τα ποσοστά εμβολιασμού σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό

Σημειώνεται πως τα ποσοστά των γιατρών που προχώρησαν τελικά σε εμβολιασμό είναι υψηλά και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες εκτιμώνται κοντά στο 93% στο δημόσιο τομέα. Πολύ χαμηλότερα είναι τα ποσοστά εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό (περίπου στο 82%), όπως και στο διοικητικό προσωπικό.

Όπως έχουν διευκρινίσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όσοι από τους ανεμβολίαστους αποφασίσουν να εμβολιαστούν αργότερα, δεν είναι σίγουρο πως θα επιστρέψουν αυτομάτως και στις θέσεις τους.

 

Αντιδράσεις
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, διοργάνωσε συγκέντρωση το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου. «Μπλοκάρουμε την ίδια τη διαδικασία αναστολής καθηκόντων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου. «Λέμε ναι στο μαζικό-καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αναστολή, καμιά απόλυση, καμιά πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Μυτιλήνη: Κινητοποιήσεις κατά της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν εργαζόμενοι το πρωί, έξω από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιασθεί. ‘Αλλη ομάδα εργαζομένων προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων του διοικητή και της διεύθυνσης προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπολογίζεται ότι 25 εργαζόμενοι, από τους οποίους επτά είναι γιατροί, δεν έχουν εμβολιαστεί.

 

Χανιά: Συγκέντρωση εργαζομένων που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στην πύλη του νοσοκομείου της πόλης
Στους 109 ανέρχεται ο αριθμός των εργαζομένων στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων «’Αγιος Γεώργιος», που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του covid-19 και από σήμερα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι συνολικά 1341, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης, το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων στο νοσοκομείο είναι αυτό των γιατρών 97%, δηλαδή 255 από 263, και ακολουθεί το διοικητικό προσωπικό με ποσοστό 94%, δηλαδή 111 από 118 εργαζόμενους.

Σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού εμβολιάστηκε το 91% δηλαδή 551 από 598, ενώ στο λοιπό προσωπικό έχει εμβολιαστεί το 89% δηλαδή, 424 από 471.

Το πρωί, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξέφρασαν την άποψη ότι η αναστολές εργασίες θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό.

 

 

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν δουλειά και οι ανεμβολίαστοι στο «Γεννηματά» – “Αλλιώς δεν βγαίνουν οι βάρδιες”

Μπορεί στο ΑΧΕΠΑ να εργάζονται μόνον οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί (με το …πορτοκαλί καρτελάκι), ωστόσο στο «Γεννηματά» της Θεσσσαλονίκης έπιασαν δουλειά και οι ανεμβολίαστοι.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Πέτρος Κετικίδης, αποκάλυψε ότι το τμήμα προσωπικού ενημέρωσε ότι «δεν βγαίνουν οι βάρδιες και χρειαζόμαστε άτομα».

Παράλληά, τόνισε ότι κάποιους τους πήραν τηλέφωνο χθες βράδυ, οι προϊστάμενοι των τμημάτων για να προσέλθουν στην εργασία τους, καθώς δεν… βγαίνει το πρόγραμμα!


Γιατί ο Αποστολάκης είπε τελικά όχι στον Μητσοτάκη – Το χρονικό του φιάσκο – Η νέα ανακοίνωση της Κουμουνδούρου – Μαξίμου: Δείλιασε…

«Δεν υπάρχει αναστολή, στα προγράμματα εμφανίζονται τα ονόματα των ανεμβολίαστων εργαζομένων. Ο Διοικητής μας είπε ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμενοι δεν θα δουλέψουν, θα πάρουν ένα χαρτί από το τμήμα προσωπικού, όμως ούτε αυτοί ξέρουν κάτι», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Γεννηματά».

Και πρόσθεσε: «Εκτός από αυτό, ο διοικητής μας είπε ότι ακόμη και σήμερα οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάνε να εμβολιαστούν -ενώ από σήμερα ισχύει ο νόμος της κυβέρνησης-, ότι όποιος κάνει μονοδοσικό, έρχεται μετά από 14 ημέρες, ενώ όποιος κάνει τα άλλα μετά από 1,5 μήνα άρα η κυβέρνηση έχει αναστείλει αυτό που μόνη της ψήφισε». Σημειωτέον, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, στο «Γεννηματάς» δεν έχουν εμβολιαστεί περίπου 60-70 εργαζόμενοι.

 

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

Παγώνη: Ζητάμε καθολικότητα εμβολιασμού - Έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούνΕλλάδα

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την έναρξη της αναστολής εργασίας από σήμερα, για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάστηκαν μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα...

Αυξήσεις έως 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα - Ηλεκτροσόκ σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις τον ΣεπτέμβριοΕλλάδα

Αντιμέτωποι με το πρώτο κύμα μεγάλων αυξήσεων στις τιμές ρεύματος, αποτέλεσμα ενός εκρηκτικού κοκτέιλ που κρατάει σταθερά υψηλά τις τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος σε όλη τη...

Οικονόμου: Υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάροςΕλλάδα

  Η άποψή μας είναι ότι η Πολιτική Προστασία θέλει ακόμα περισσότερη αναβάθμιση, από αυτή που μέχρι τώρα έμπρακτα είχε αναδείξει η κυβέρνησή μας. Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος π...

Αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων- Περισσότερα τεστ και μάσκα παντού εκτός της γυμναστικήςΕλλάδα

  Τη διαβεβαίωση πως τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς, όπως είπε, δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση, έδωσε σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 1...

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε ο Χ. ΚαστανίδηςΕλλάδα

  Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωση ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, επισημαίνοντας την ανάγκη να ξαναγίνε...

Ξανθός: Μόνη λύση, η αναστολή του νόμου για το μη εμβολιασμένο προσωπικό του ΕΣΥΕλλάδα

  Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την αναστολή εργασίας του μη εμβολιασμένου προσωπικού στο ΕΣΥ, ζητά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός.   «Η κυβέρνηση, παρά τις προειδ...

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: O νόμος εφαρμόζεται. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίαςΕλλάδα

  Είναι η πρώτη ημέρα, ήρθαμε από το πρωί, εργαζόμαστε και ενημερωνόμαστε, δήλωσε κατά την άφιξή του νωρίς το πρωί στο υπουργείο Υγείας ο νέος υπουργός Θάνος Πλεύρης.   «Παρακολουθ...