ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονόμου: Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

 

«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη της πανδημίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών, υπογραμμίζουν ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο απέναντι στη πανδημία είναι ο εμβολιασμός και συνιστούν σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς και τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ιδίως για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές», τόνισε.

 

Και εξήγησε: «Για το σκοπό αυτό από σήμερα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα διατίθενται δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας ηλικίας 5-30 ετών.

 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη».

 

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου: «διαπιστώνεται ήδη ότι ήταν θετικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της freedom pass, της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας αξίας 150 ευρώ για τουρισμό και πολιτισμό, που ανακοινώθηκε πριν δύο μήνες και χορηγείται εδώ και ενάμισι μήνα σε όλες τις νέες και τους νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του 2021».

 

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 27 Ιουνίου, δηλαδή μία μέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 δηλαδή 13,6% του συνολικού τους πληθυσμού. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού για να εμβολιαστούν περίπου 410.000 νέα παιδιά δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Απ' αυτούς οι 310.000 περίπου είχαν κάνει χρήση του freedom pass για την οποία είχαν διατεθεί 33,7 εκατομμύρια ευρώ.

 

Προκύπτει λοιπόν ότι ένας αριθμός περίπου στο 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν αυτή την κάρτα».

 

Πρόσθεσε πάντως πως «προφανώς κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσους ακριβώς επηρέασε η κάρτα να εμβολιαστούν, σίγουρα όμως επιτάχυνε τον εμβολιασμό εκείνων που το είχαν αποφασίσει και για διάφορους λόγους δεν βιάζονταν».

 

 

Σημαντικά σημεία:

 

Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

 

Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Διαπιστώνεται ότι ήταν θετικά τα αποτελέσματα της freedom pass. Περίπου το 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν την κάρτα.

 

Η πανδημία σε αυτή τη φάση απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους.

 

Είναι θετικό το γεγονός ότι από τα μέσα Αυγούστου υπάρχει αυξητική τάση στα ραντεβού.

 

Πρέπει όλοι μας να ενώσουμε τη φωνή μας στη γραμμή της επιστήμης.

 

Από μεθαύριο λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Θα υπάρξει επιστροφή του μισθού.

 

Αναβαθμίζουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια δίνοντας αντίκρυσμα στον κόπο των νέων και τις θυσίες των γονιών του.

Δίνουμε αξία και αντίκρυσμα στα όνειρα των νέων ανθρώπων. Αναβαθμίζουμε τα δημόσια ΙΕΚ.

Η μεταρρύθμιση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποστηρίζει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση που θα δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας.

 

Αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

 

Ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού προσωπικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Ο Μητσοτάκης είναι ο μόνος που γνωρίζει σε όλη της την έκταση τη μεγάλη εικόνα.

 

Στόχος να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά. Υπάρχουν παιδιά που θα είναι στη δευτέρα δημοτικού που δεν έχουν γνωρίσει τους μαθητές. Σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά.

 

Ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του αποτελούν στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δική τους επιλογή να πλήξουν τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού. Στοχοποιείται ένα νέο κορίτσι με πράγματα αχαρακτήριστα. Μιλάμε για έναν κατήφορο χωρίς τελειωμό. Σε τέτοιου είδους αθλιότητες τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Ο κ. Καρανίκας ήταν ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Τσίπρα. Έχει περάσει μία ολόκληρη μέρα από αυτό (ανάρτηση), και δεν έχει βρεθεί καείς να τον μαζέψει. Το χειρότερο από το να είσαι ανίκανος είναι το να είσαι ικανός για όλα. Επιβεβαιώνεται ο φόβος ότι ο κατήφορος που έχει διαλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει τέλος.

 

Η επιλογή της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εξακολουθεί να υπάρχει.

Το υπουργείο Υγείας έχει πλήρη εικόνα για τα ποσοστά των εμβολιασμένων. Υπάρχει σχέδιο για το πως θα αναδιατάξουμε τις δυνάμεις αν κάποιοι άνθρωποι ανεξήγητα επιμείνουν στην απόφαση να μην εμβολιαστούν. Οι επιλογές περιλαμβάνει την είσοδο νέου δυναμικού στο σύστημα, την αναδιάταξη των δυνάμεων.

 

 

Με πληροφορίες από πηγές : iefimerida.gr / ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης

Σαρηγιάννης: 7.000 με 8.000 κρούσματα και πάνω από 60 θάνατοι την ημέρα τέλη ΣεπτέμβρηΕλλάδα

Για τουλάχιστον 60 θανάτους ημερησίως, και για 7.000 με 8.000 κρούσματα κορωνοϊού σε εβδομαδιαίο μέσο όρο στα τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου, προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ o καθη...

Εμβολιασμός παιδιών– «Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, θα αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών»Ελλάδα

Για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού στα παιδιά, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, λέγοντας χαρα...

Άκης Σκέρτσος: Καμία παράταση – Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου θα εφαρμοστεί κανονικά από ΤετάρτηΕλλάδα

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο Άκης Σκέρτσος διεμ...

Π.Ο.Λ.: Μηνυτήρια αναφορά για τις μη μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.Ελλάδα

Η μη πραγματοποίηση των τακτικών μεταθέσεων του έτους 2021 βλάπτει στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) και προαναγγέλλει ότι τις προσεχείς ημέ...

Αμβρόσιος: Ο πρώην μητροπολίτης έβγαλε ψεκαστήρι εν’ ώρα λειτουργίας με «φάρμακο για τον κοροναϊό»Ελλάδα

Ένταση επικράτησε την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, όταν ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, έβγαλε ένα ψεκαστήρι και έλεγε ότι περιέχει το «φάρμακο κατά του κορ...