ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη δόση εμβολιασμού: 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

Η αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη δόση του εμβολίου ξεκίνησε με την σχετική πλατφόρμα να ανοίγει την 1η Σεπτεμβρίου.

H κατακόρυφη αύξηση των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών να είναι ανεμβολίαστοι, κατέστησε της χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης αναγκαία.

 

Η τρίτη δόση θα γίνει με mRNA εμβόλιο δηλαδή Moderna ή Pfizer, και θα χορηγείται το λιγότερο μετά από τέσσερις εβδομάδες από τη δεύτερη δόση.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου, όπως:

 

Άτομα με μεταμόσχευση

Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια

Καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε θεραπεία

Καρκινοπαθείς με αιματολογικές νόσους

Άτομα σε ανοσοκαταστολή

 

Aυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

 

Νέα αύξηση σε θανάτους και διασωληνώσεις είχαμε χθες στη χώρα μας. Οι νέες μολύνσεις έφτασαν τις 2.628, 34 άνθρωποι υπέκυψαν από τις επιπλοκές της νόσου, 319 πολίτες χρειάστηκε να διασωληνωθούν και 267 ήταν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

 

Οι προβλέψεις για τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊου στη χώρα μας την άνοιξη από τον καθηγητή επιδημιολογίας Γιάννη Ιωαννίδη σοκάρουν.

 

«Υπάρχει ένα ενεργό επιδημικό κύμα το οποίο δεν θα σταματήσει σύντομα. Πολύ απίθανο να σταματήσει μέσα στον επόμενο μήνα … μέχρι την επόμενη άνοιξη «θα φτάσουμε και ίσως ξεπεράσουμε τους 20.000 νεκρούς» από την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης μιλώντας στο MEGA.

 

Την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους προτείνει και ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

 

Πάντως η τιμή του rapid test για τους ανεμβόλιαστους που θα αποτελεί εισιτήριο για την είσοδο τους σε θέατρα και κινηματογράφους θα είναι πλέον πιο χαμηλή.

 

Με ανησυχία οι επιστήμονες παρακολουθούν την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων ενώ σε όλους τους τόνους επισημαίνουν την ανάγκη για εμβολιασμό ώστε να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας που κυμαίνεται στο 85% του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: 4.608 νέα κρούσματα, 326 διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι - Η γεωγραφική κατανομή Ελλάδα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.608, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρα...

Κορωνοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Φέρνει το τέλος της πανδημίας ή νέα επιδημικά κύματα;Ελλάδα

Η ανθρωπότητα παλεύει με το στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού που εξαπλώνεται ταχύτερα από το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε στην Ουχάν της Κίνας. Οι επιστήμονες επιχειρ...

Οικονόμου: «Οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας»Ελλάδα

  «Οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» τόνισε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Ο...