ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Β. Εύβοια: Απειλούνται τα χωριά Γαλατσώνα, Αβγαριά, Ασμίνι - Κοντά στην Ιστιαία η φωτιά

Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Λίγο πριν είχαμε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

 

 

Με τους δημάρχους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας μίλησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά και τον δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους δημάρχους για τις καταστροφές στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και τόνισε ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Ο κ. Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι θα ανακοινωθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων καθώς και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να αυξηθεί η ρωσική πυροσβεστική βοήθεια προς την ΕλλάδαΕλλάδα

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της κυβέρνησης της Ελλάδας ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να αυξηθεί η ρωσική ομάδα, που μάχεται με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ανακοίνωσ...

Συνελήφθη μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»Ελλάδα

Χειροπέδες σε ένα από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πέρασαν οι αστυνομικοί. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Αυγούστου συνελήφθη στην Θεσσαλονί...

Φωτιά στην Ηλεία – Αναζωπύρωση στην περιοχή Βασιλάκι – Κρανίου τόπος η ΝεμούταΕλλάδα

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βασιλάκι προς Ξηρόκαμπο, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην επεκταθεί το π...

 Φωτιές – Εισαγγελική παρέμβαση – Υπόνοιες για οργανωμένη εγκληματική δραστηριότηταΕλλάδα

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι εκτεταμένες πυρκαγιές ανά την Ελλάδα και κατά παραγγελία του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού ξεκινά άμεσα...