ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποχρεωτικά δυο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Στενεύει ο κλοιός γύρω από όσους αρνούνται ακόμα να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, με την κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους «πειθούς», καθώς οι εμβολιασμοί έχουν «παγώσει» λίγο πριν τα 5 εκατομμύρια.

Στην εισήγηση οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό να κάνουν υποχρεωτικά δύο test την εβδομάδα καταλήγει η επιτροπή των ειδικών.

Έπειτα από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στους τομείς υγείας, ακόμα ένας τομέας εργαζομένων έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα έκτακτα μέτρα για τον εμβολιασμό του. Έτσι, στο άμεσο μέλλον, φαίνεται πως και για τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, παρόλο που δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα εφαρμοστούν άλλου είδους μέτρα για την ενθάρρυνση να κλείσουν το ραντεβού τους, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Η εισήγηση αυτή από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σημαίνει στην ουσία, ότι αν κάποιος εργαζόμενος στον τουρισμό δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλεται εβδομαδιαία σε ένα self και σε ένα rapid τεστ, με το κόστος κατά πάσα πιθανότητα να βαραίνει τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Ανησυχία για τις «πορτοκαλί» περιοχές

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας θα υπάρξει υπενθύμιση για ισχυρή σύσταση για την χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Αναφορικά με τη Μύκονο, φαίνεται να καταγράφεται σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων και τα έκτακτα μέτρα θα αρθούν από την Δευτέρα. Ωστόσο, όπου χρειαστεί μπορεί να γίνουν σημειακές παρεμβάσεις, ενώ δεν αναμένονται ανακοινώσεις για μέτρα σε άλλο νησί.

Βάσει και των τελευταίων στοιχείων από τις καθημερινές επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, στο επίκεντρο βρίσκονται: Πάρος, Σαντορίνη, Ίος, Ρόδος και Κέρκυρα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο επιδημιολογικός χάρτης να διαμορφωθεί με αρκετές αρνητικές αναβαθμίσεις περιοχών στο «πορτοκαλί».

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» εξακολουθεί να παραμένει τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη, όπου λόγω πληθυσμού υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα.

Προς άρση των μέτρων στη Μύκονο

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες, εξετάζεται η άρση των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν στην Μύκονο το περασμένο σαββατοκύριακο λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρήθηκε στο νησί.


Με λίγα λόγια, το «μίνι» lockdown που έχει επιβληθεί στο νησί των ανέμων δεν αναμένεται να παραταθεί μετά τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, όπως εξάλλου είχε οριστεί αρχικά.

Άλλωστε τα στοιχεία της Τετάρτης δείχνουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιήθηκε, γεγονός που από κάποιους αποδίδεται στην επιβολή των μέτρων.

Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας υπό το πρίσμα και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται με τρομακτικό τρόπο κάτι που καθιστά επιβεβλημένο τον εμβολιασμό. Αυτήν την στιγμή πάντως, όπως είπε, υπάρχει μία μείωση της αύξησης των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. «Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά» προειδοποίησε

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων» σημείωσε.

«Αυξημένη επαγρύπνηση»

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την εμβολιαστική διαδικασία, ενημέρωσε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αυξημένη επαγρύπνηση στην χώρα επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση η κ. Πελώνη.

Στην συνέχεια τόνισε πως «πάνω από όλα οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το εργαλείο του εμβολιασμού, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας. Να προσθέσουμε τη δική μας προσπάθεια σε αυτή των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας. Αυτό θα αναχαιτίσει τις εξάρσεις και τις μεταλλάξεις του ιού και θα μας οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα».

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζουν οι ειδικοί: Στο επίκεντρο τα νησιά - Τι εξετάζεται για τους εργαζομένους στην εστίασηΕλλάδα

Συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας και τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκεται η πρότασ...

 Γλυκά Νερά: Οι υποψίες της Καρολάιν για επιστροφή του συζύγου της σε παλιότερη σχέση - Τι αποκαλύπτει η σύμβουλος ψυχικής υγείαςΕλλάδα

Ακόμα περισσότερες πληροφορίες και συνταρακτικά στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Πιο συγκεκριμένα, νέες αποκαλύψεις για τη σχέση ...

 Φολέγανδρος – Ανατριχιάζει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Γαρυφαλλιάς: Ο δολοφόνος την έδειρε αλύπητα και την έσερνε στα βράχια μέχρι που την πέταξε στον γκρεμόΕλλάδα

Η ιατροδικαστική έκθεση φέρνει στην επιφάνεια τις αγωνιώδεις τελευταίες στιγμές στη ζωή της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, η οποία βρήκε σκληρό θάνατο στις 16 Ιουλίου στη Φολέγανδρο απ’ τα ...

Μητσοτάκης: Καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές - Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε! Ελλάδα

«Βρίσκομαι εδώ γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι κυβερνήσεις -στο υψηλότερο επίπεδο- έχουν καθήκον να ρίξουν φως στο συχνά σκοτεινό κόσμο της ψυχικής υγείας. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ό...