ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορωνοϊός: Έντονος προβληματισμός από τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα – «Καμπανάκι» κινδύνου από τους ειδικούς

Σε αυξητική πορεία κινείται η επιδημία στη χώρα μας, καθώς χθες είχαμε νέα εκτίναξη με περισσότερες από 2000 νέες μολύνσεις και με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι από την επόμενη εβδομάδα μπορεί να δούμε έως και 3000 κρούσματα την ημέρα.

Την ίδια στιγμή πολλές περιοχές ανέβηκαν ζώνη επικινδυνότητας από το πορτοκαλί στο κόκκινο με τα στοιχεία να δείχνουν συνεχή μείωση στον μέσο όρο των ηλικιών που προσβάλλονται από τον ιό, ενώ μάλιστα οι νέοι φαίνεται πως βρίσκονται στο «στόχαστρο» της μετάλλαξης Δέλτα.

Επιστήμονες και κυβέρνηση τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να θωρακιστούμε από τον ιό ενώ την ίδια στιγμή έγινε ισχυρή σύσταση για όσους ανεμβολίαστους επιστρέφουν από τα νησιά να έχουν κάνει self-test. Την ίδια ώρα, η φαρμακευτική Pfizer BioNTech ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εξουσιοδότηση για χορήγηση και τρίτης δόσης του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού.

«Έκρηξη» κρουσμάτων

Έκρηξη κρουσμάτων και μολύνσεις σε νέους, ακόμη και μικρά παιδιά, φέρνει η παραλλαγή Δέλτα που φαίνεται ότι απλώνει τα πλοκάμια της στη χώρα.

Τα περισσότερα κρούσματα πλέον εντοπίζονται σε νέους, με τον ιό να φωλιάζει στα στέκια τους. Τις πρώτες 7 μέρες του Ιουλίου 5,352 νέοι 18-39 ετών βρέθηκαν θετικοί στον ιό και 1233 παιδιά έως 17 ετών. Πλέον και στα νοσοκομεία νοσηλεύονται όλο και νεότεροι.

Η ινδική μετάλλαξη θα είναι κυρίαρχη στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες.

Αποφασισμένη να συμβάλει στον εμβολιασμό των πολιτών και η εκκλησία, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στους ιερείς που δεν τηρούν τα μέτρα.

Αυστηρές συστάσεις για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους απευθύνουν οι ειδικοί. Παράλληλα οι επιτροπή ζήτησε τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους, με το Νίκο Χαρδαλιά να τονίζει ότι πλέον υπάρχει ισχυρή σύσταση για self-test σε όσους επιστρέφουν από τα νησιά αλλά και από την ηπειρωτική χώρα.

Τρομάζει τους ειδικούς η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

Στη χθεσινή συνεδρίαση των ειδικών τονίστηκε ότι η μάσκα είναι απαραίτητη και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Πρόβλημα στην Αττική έχουν ο κεντρικός τομέας και τα νότια προάστια, επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στην Κρήτη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης

«Γκάζι» στους εμβολιασμούς επιθυμεί η κυβέρνηση – Πώς θα λειτουργεί το covid passΕλλάδα

Ο πρώτος και κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχύνει τους εμβολιασμούς και όχι να επιβάλλει οριζόντια μέτρα. Το γενικό lockdown το απέκλεισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ...

Τραγωδία στη Νίκαια: Προσωρινά ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού - Αμίλητος μετά την απολογία τουΕλλάδα

Ο οδηγός της νταλίκας, που παρέσυρε τα δύο μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η 7χρονη Παναγιώτα, πέρασε το κατώφλι του δικαστηρίου του Πειραιά, χωρίς να μιλήσει ...

Ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι - Σε ποιες περιοχές υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς - ΦΩΤΟΕλλάδα

Ενισχύονται σήμερα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσ...