ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο έλεος του καύσωνα η χώρα – Σήμερα η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού

«Καμίνι» είναι από το πρωί όλη η χώρα, με τον καύσωνα να ανεβάζει το θερμόμετρο ακόμη και στους 44 βαθμούς Κελσίου. Οι περισσότερες περιοχές αναμένεται να έχουν πάνω από 40 βαθμούς, ενώ η αποπνικτική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη ζέστη δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος, ενώ οι γιατροί συστήνουν στον κόσμο και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ποδαρικό με 40 βαθμούς Κελσίου έκανε ο Ιούλιος. Η πιο «καυτή» ημέρα του καύσωνα που σαρώνει τη χώρα από την περασμένη εβδομάδα θα είναι η σημερινή, αφού το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, ενώ σε ορισμένους νομούς ο καύσωνας θα χτυπήσει «κόκκινο», με θερμοκρασίες – ρεκόρ.

«Καμίνι» το κέντρο της Αθήνας, με τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, την κίνηση στους δρόμους, και το νέφος να διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό ταλαιπωρίας.

Στο «κόκκινο» και η Θεσσαλονίκη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και ο Ιατρικός Σύλλογος καλούν τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα, κυρίως εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο υδράργυρος θα δείξει πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου στο νομό Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας.

Η αποπνικτική ζέστη θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο θα αρχίσει η πτώση των θερμοκρασιών, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία έχει αγγίξει «κόκκινο» με τους πολίτες να κυκλοφορούν με ένα μπουκάλι νερό στα χέρια τους, προκειμένου να δροσίζονται. Οι περισσότεροι πολίτες φορούν καπέλο, ή κρατούν ομπρέλα.

Από το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, συστήνεται να πίνουμε άφθονα υγρά, να αποφεύγουμε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ αλλά και την απευθείας έκθεση στον ήλιο, να ντυνόμαστε ελαφριά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και για τα νεογέννητα αλλά και τους ηλικιωμένους.

Σε περίπτωση θερμοπληξίας, πρέπει να μετακινηθούμε σε δροσερό μέρος και να ξαπλώσουμε σηκώνοντας ελαφρά τα πόδια μας. Παράλληλα, πρέπει να πιούμε αρκετά νερό, ενώ μπορούμε να δροσίσουμε και το δέρμα μας με ένα σφουγγάρι με δροσερό νερό. Ακόμα, βοηθά να εφαρμόζουμε κάτι κρύο στις μασχάλες ή γύρω από το λαιμό μας.
Ασφυκτικά γεμάτες οι παραλίες

Πολύς είναι ο κόσμος που έχει φτάσει από νωρίς στις παραλίες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καύσωνα. Όπως δηλώνουν η ζέστη είναι έντονη και μόνη λύση είναι η βουτιά.

Δύσκολη, όμως, είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, όπου στο κέντρο της πόλης η κατάσταση είναι αποπνικτική, ενώ αρκετός κόσμος έχει σπεύσει στις κοντινές παραλίες.
Η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Mega, Χριστίνα Ρήγου, σήμερα είναι η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα πλησιάσουν τους 37-40 βαθμούς στα βόρεια, ενώ 40άρια αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Επίσης, η θερμοκρασία τους 42-44 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, δηλαδή στη Θεσσαλία, στην κεντροανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

44 βαθμοί αναμένονται στη Σπάρτη, ενώ στους 42 βαθμούς Κελσίου θα φάσει η θερμοκρασία στη Λάρισα, τη Θήβα και άλλες περιοχές.

Αυτές οι τιμές, σε συνδυασμό με τη σκόνη από την Αφρική και τον ξηρό άνεμο, θα κάνουν τη ζέστη αποπνικτική.

Την Παρασκευή θα διατηρηθεί η ζέστη για 10η περίπου συνεχόμενη μέρα. Φαίνεται να είναι όμως και η τελευταία μέρα υψηλών θερμοκρασιών, καθώς το σαββατοκύριακο θα επανέλθουμε σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και με τη ζέστη να είναι πλέον πιο υποφερτή.

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής - Στον εισαγγελέα σήμερα για την εκτέλεση της ποινής τουΕλλάδα

Μια γυναίκα 52 ετών έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου συνελήφθη απόψε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσ...

Από 5 Ιουλίου μόνο με αρνητικό τεστ ή εμβόλιο οι μετακινήσεις για τα νησιά - Live η η ενημέρωσηΕλλάδα

  Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται για τους ενήλικες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευτ...

Κοροναϊός: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 34χρονη που είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμόΕλλάδα

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης από τη Ζαχάρω, η οποία νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, αφού είχε υποστεί εγκεφαλ...

 Κοροναϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κρατουμένων σε όλα τα Καταστήματα ΚράτησηςΕλλάδα

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου, ο μαζικός εμβολιασμός των κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εξασφάλισε 6.105 μονοδοσικά εμβόλια...

 Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή – Ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»Ελλάδα

Πολύ υψηλός θα είναι αύριο, Παρασκευή 2 Ιουλίου, για δεύτερη συνεχή ημέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς  σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασί...

Εισήγηση «βόμβα» της Επιτροπής: Μόνο με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομόΕλλάδα

Περισσότερα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους εξετάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Αυτή τη φορά οι ειδικοί προσανατολίζονται στην θέσπιση περισσότερων μέτρων όσον αφορά τα ταξίδια. ...

Ταυτοποιήθηκε και ο τέταρτος κατηγορούμενος για τον βιασμό της εγκύου στον Άγιο Παντελεήμονα Ελλάδα

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν και τον τέταρτο κατηγορούμενο για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης εγκύου, σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, την περασμένη εβδομάδα. Πληροφορίε...

Απάτη 5 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Δύο γιατροί ανάμεσα στους συλληφθέντες Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μέσω της συστηματικής έκδοσης ψευδών συντα...