ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Self test: Σταματά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

«Βόμβα» από τους φαρμακοποιούς για τη δωρεάν διάθεση των self test κορονοϊού. Από τις 19 Ιουνίου οι πολίτες δεν θα μπορούν να τα παίρνουν (δωρεάν) από τα φαρμακεία. Και αυτό ήταν εν γνώσει της Πολιτείας, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς.


Το τέλος της δωρεάν διάθεσης των self test κορονοϊού είχε ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος! Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι από που θα προμηθεύονται τα δωρεάν τεστ οι πολίτες, αφού δεν θα διατίθενται (δωρεάν) πια στα φαρμακεία. 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την περασμένη Παρασκευή (04.06.2021) είχε ανακοινώσει την απόφαση του, με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά, να σταματήσει τη διάθεση των δωρεάν self test από τις 19 Ιουνίου και να τα χορηγήσει έως το τέλος του μήνα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και στους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες. 


Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο φαρμακοποιός και μέλος του ΠΦΣ, Θανάσης Παπαθανάσης στο OPEN, είναι εν γνώσει της Πολιτείας, αφού η συμφωνία με τους φαρμακοποιούς ήταν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία τα self test για δυο μήνες. Βέβαια, τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται από τα φαρμακεία, αλλά επί πληρωμή πλέον. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση ήταν για δυο μήνες. Όπως είπε, μάλιστα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την κυβέρνηση και η απόφαση να σταματήσει η δωρεάν διάθεση των self test είναι «σε γνώση της πολιτείας». 

 

ΠΦΣ: Τέλος η δωρεάν διάθεση self test
Στην ανακοίνωση του στις 4 Ιουνίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέφερε: «To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

 

newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Θλίψη στη Λάρισα: Βρέφος πέθανε στο νοσοκομείο μία ημέρα μετά τη γέννησή τουΕλλάδα

Σοκ και θλίψη για βρέφος, μίας μόλις ημέρας που πέθανε. Το βρέφος που γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου στο νοσοκομείο Βόλου κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσο...

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών και εργαζομένων σε γηροκομείαΕλλάδα

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού προανήγγειλε από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης . Όπως είπε, «την πειθώ που έχει χρησιμοποιήσει η πολιτε...

Μητσοτάκης: Η συζήτηση για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων θα ανοίξει σύντομαΕλλάδα

  Για την εξέλιξη της πανδημίας με αιχμή τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων και τη συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που αφορά ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, μίλ...

Σκέρτσος: Μέχρι 19/6 τα δωρεάν self test από φαρμακεία - Πως θα συνεχιστεί η διάθεσηΕλλάδα

  Οι δικαιούχοι και το πώς θα τα προμηθεύονται θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ   Διευκρινίσεις  σχετικά με την  διάθεση τω...

Πότε αλλάζει το ωράριο κυκλοφορίας - Μουσική στην εστίαση από το Σαββατοκύριακο Ελλάδα

  Προς νέα χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμη και αύριο και κάποια από αυτά να έχουν ισχύ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.   Σύμφωνα με πληροφορίες,...