ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Βίντεο με ύποπτο στα χέρια της αστυνομίας – Στο οικόπεδο που είχε αγοράσει η οικογένεια, στρέφονται οι έρευνες (βίντεο)

 

Tο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο με την αστυνομία να εκτιμά ότι πίσω από αυτό κρύβεται μία από τις πιο σκληρές συμμορίες ληστών της Αττικής, που έχει βάση τα δυτικά προάστια και βάζει στο στόχαστρο σπίτια στην βορειοανατολική Αττική.

 

Τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαΐου στη μεζονέτα, αφού πρώτα σκότωσαν το σκύλο της οικογένειας. Μπούκαραν από το παράθυρο και αφού έπνιξαν την 20χρονη μητέρα, με το μόλις 11 μηνών βρέφος της να βρίσκεται κοντά της, έδεσαν τον πατέρα σε μια καρέκλα, άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά και έγιναν καπνός.

 

Ο 32χρονος κατάφερε να συρθεί δεμένος και να καλέσει, με τη μύτη, τις Αρχές.

Για την κυβέρνηση η υπόθεση θεωρείται τόσο σημαντική που προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή 300.000 ευρώ, για όποιον «παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών».

 

Σοκαρισμένος ο 32χρονος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει τι συνέβη στην σύζυγό του.

  • “Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουν για τις μηχανές και το είχε σηκωμένο μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια που είναι τα λεφτά ρε» ανέφερε στους αστυνομικούς ο σύζυγος, όπως μετέδωσε το Open.

Ο άνδρας είπε ότι τους έδεσαν καθώς και ότι σταμάτησε να ακούει τη φωνή της συζύγου του.

  • «Τους είπα αμέσως πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχαμε κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου» ανέφερε.

Μάλιστα ο τραγικός σύζυγος έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις έξω από το σπίτι του το απόγευμα της Τρίτης, λέγοντας: «Να μην γίνει σε κανέναν άλλο ποτέ ξανά. Θα τους πιάσουνε. Η Αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς».

 

 

Οι δράστες έμειναν περίπου μια ώρα στο σημείο και εκτιμάται ότι άφησαν πίσω τους αποτυπώματα ή DNA που θα αξιοποιηθούν από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικά στο σημείο που έπνιξαν και κρέμασαν το σκύλο και στο σχοινί, τη μονωτική ταινία και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν για να δέσουν και να φιμώσουν τον 32χρονο και τη σύζυγο του εκτιμούν οι ερευνητές ότι θα βρουν τη λεπτομέρεια που θα ανοίξει τον δρόμο των ερευνών σύμφωνα με το MEGA.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί, λαμβάνουν καταθέσεις από γείτονες για να διαπιστώσουν αν άκουσαν ή είδαν κάτι τόσο το συγκεκριμένο βράδυ όσο και προηγούμενα, ενώ σαρώνουν και κάμερες της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το μέσο διαφυγής και το δρομολόγιο των δολοφόνων-ληστών.

Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών που έχει συσταθεί για να εξιχνιάσει το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία σκιαγραφούν το προφίλ των τριών εισβολέων και από την άλλη, συνθέτουν το σκηνικό του θανάτου στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη.

Όλα δείχνουν ότι από κάπου η συμμορία των δολοφόνων ληστών έμαθαν για τα χρήματα που έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο η οικογένεια του πιλότου. Τους παρακολουθούσαν μέρες και κατέγραψαν όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας τους πριν περάσουν στην τελευταία και πιο ειδεχθή φάση του σχεδίου τους, αναφέρει το MEGA.

Μέχρι και το γεγονός ότι η 20χρονη Καρολάιν ήταν άριστη γνώστης του kick boxing φαίνεται πως είχαν υπόψη τους και για αυτό και την έδεσαν για να μη μπορεί να αντιδράσει. Όταν έβαλε τις φωνές αποφάσισαν να της κλείσουν για πάντα το στόμα δένοντας τη πισθάγκωνα και προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο.

  • Το συγκλονιστικό είναι ότι σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων της πολιτικής αεροπορίας, κάποια στιγμή άκουσε τον έναν από τους τρεις δράστες να λέει στην 20χρονη σύζυγο του «πες μας που είναι τα λεφτά, θα σκοτώσουμε το μωρό».

Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ -που άρπαξαν οι δράστες- φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

Η Αστυνομία επικεντρώνεται σε αυτό το στοιχείο και γι’ αυτό ζήτησε από τον 32χρονο να αναφέρει πότε έκανε την ανάληψη του ποσού και το δρομολόγιο που ακολούθησε. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολούθησε κάποιος.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο με έναν ύποπτο άνδρα, ο οποίος στις 05:30 τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκεται έξω από το μεζονέτα. Ήδη το βίντεο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, έχει μεγεθυνθεί η εικόνα και προσπαθούν να δουν τα πάντα από εκεί.

Οι αστυνομικοί περιμένουν να ηρεμήσει ο 32χρονος άνδρας, ο οποίος όπως είναι λογικό βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, και στη συνέχεια να προσπαθήσει να θυμηθεί λέξεις που θα βοηθήσουν τις αρχές να βρουν την εθνικότητα των δραστών.

Για ένα έγκλημα απίστευτης βαρβαρότητας, που είναι σπάνιο για τα δεδομένα της Ελλάδας, έκανε λόγο σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος.

  • «Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

«Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική παρακολούθηση προς τα μέλη της οικογένειας.

Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση. Ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε της έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας τόσο στους οικείους όσο και στην οικογένεια της κοπέλας» επισημαίνει.

 

 
  • Κλιμάκωση των εγκλημάτων παραλόγου βλέπει στο μέλλον ο εγκληματολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Τσιγκρής ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει κανένας πιο αξιόπιστος δείκτης μέτρησης των σημείων της κοινωνικής παθογένειας από τους δείκτες της ποιότητας και της ποσότητας του εγκλήματος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε, σχολιάζοντας την επικαιρότητα είπε ότι «η εγκληματικότητα αποτελεί τον καθρέφτη της κοινωνίας. Η κάθε κοινωνική οργάνωση έχει την εγκληματικότητα που της αξίζει».

  • «Αν αυτό που ζούμε ως κοινωνική πραγματικότητα σήμερα είναι αλλαγμένο σε σχέση με αυτό που ζήσαμε χθες, θα πρέπει να περιμένουμε αύριο μία διαφορετική εγκληματικότητα. Ας αναρωτηθούμε όλοι, έχει αλλάξει η κοινωνία τα τελευταία χρόνια; Η απάντηση είναι ότι έχει αλλάξει ριζικά. Υπάρχει επίσης μια νέα παράμετρος, ότι άλλαξε τελείως μαζικά, σφαιρικά, παγκόσμια» σημείωσε ο εγκληματολόγος.

Σχολιάζοντας το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά είπε πως τέτοιου είδους εγκλήματα πλέον δεν συγκλονίζουν τον κόσμο. «Τέτοια εγκλήματα έχουν γίνει καθημερινότητα. Πλέον η βαριά, η έντονη επιθετικότητα, η ασύμμετρη βία και όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο είναι σημάδια μιας τελείως διαφορετικής κοινωνικής οργάνωσης. Έχουμε γίνει περισσότερο ανεκτικοί στη βία, γιατί είναι κυρίαρχη και γιατί η βία είναι παντού. Στα μέσα ενημέρωσης, στην καθημερινότητα μας στη δουλειά, σε κάθε δραστηριότητα» είπε.

«Από πέρσι τον Φλεβάρη ζούμε σε μία νέα κοινωνία. Με ελάχιστες κοινωνικές επαφές, με αποστασιοποίηση, εγκλεισμό αλλά και με μέτρα ασφαλείας. Αυτό είναι βέβαιο, θα το τρυγήσουμε στην ποιότητα και την ποσότητα του εγκλήματος» εκτίμησε ο κ. Τσιγκρής.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι θα έχουμε μια κλιμάκωση των εγκλημάτων παραλόγου. Μάλιστα τόνισε ότι «μέχρι εχθές θα ήταν αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτούμε. Δηλαδή αν μας έλεγε κάποιος ότι ένας άνθρωπος θα λιντσάρεται επειδή φτερνίζεται ή ότι θα ξυλοκοπείται επειδή έβηξε ή ότι οι άνθρωποι θα τσακώνονται γιατί δεν φορούν τις μάσκες και τελικά να καταλήγουν σε αστυνομικά τμήματα αυτά θα ήταν ασύλληπτα και πράγματι φαίνεται σαν μια ταινία ενός πειραγμένου μυαλού».

«Σήμερα όμως οι καταστάσεις αυτές φαίνονται σχεδόν φυσιολογικές. Να ευχηθώ ο κόσμος να μη βγει χειρότερος. Όμως πιστεύω ότι μετά από ένα χρόνο θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο κύμα εγκληματικότητας και το χειρότερο είναι ότι δεν γίνεται κανένας δημόσιος διάλογος για αυτό» κατέληξε ο καθηγητής.

 

 

Πηγή:libre.gr

Διαβάστε επίσης

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Με τα χέρια τους και ένα κομμάτι ύφασμα έπνιξαν την Καρολάιν - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεσηΕλλάδα

  Η ασφυξία αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως αιτία θανάτου της 20χρονης - Της πίεζαν υφασμα μέσα στο στόμα κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη    Συγκλονίζουν τα αποτελέσμ...

Μητσοτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν σε 15.000 άτομα το 2020, από 72.000 το 2019Ελλάδα

  Τι ειπώθηκε κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου - Δεν υπάρχουν πια απροστάτευτα παιδιά τα οποία να στοιβάζονται σε ζούγκλες τύπου Μόριας   Στην πολιτική ...

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: Δεν θα ανοίξουμε μόνο για εμβολιασμένουςΕλλάδα

  Κάθε άλλο παρά συμφωνούν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων σε όλη τη χώρα με την είσοδο στα γυμναστήρια μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, αναμένουν ακόμη τις επίσημες ανακοινώσει...

Εργασιακό νομοσχέδιο: Σήμερα η παρουσίαση - Oι 10 σημαντικότερες διατάξειςΕλλάδα

Μαίρη Λαμπαδίτη Εντός της ημέρας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση - Στο επίκεντρο το ελαστικό 8ωρο, η ψηφιακή κάρτα και οι απεργίες με προσωπικό ασφαλείας     Νέο τοπίο στην αγορά ε...

Οι οικονομικές εξελίξεις στις συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση στην συνάντηση Τσίπρα - ΡέγκλινγκΕλλάδα

Οι οικονομικές εξελίξεις στις συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊ...

Γλυκά Νερά - Αστυνομικός κρατά στην αγκαλιά του το μωρό της άτυχης Καρολάιν - Συγκινητική ΦΩΤΟΕλλάδα

  Μία συγκινητική φωτογραφία με αστυνομικό να κρατά στην αγκαλιά του το 11 μηνών μωρό της άτυχης Καρολάιν στα  Γλυκά Νερά , δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο ...

Σήμερα οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας και λιανεμπόριοΕλλάδα

Γιώργος Μιχαηλίδης   Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση – Τι αλλάζει στην αγορά και την καθημερινότητά μας   Βήμα-βήμα αναμένεται να «ξηλ...

Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά ΝεράΕλλάδα

  Σε σοκ βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η ελληνική κοινωνία στο άκουσμα της είδησης της άγριας δολοφονίας μιας 20χρονης γυναίκας, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα μ...