ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά

 

Σε σοκ βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η ελληνική κοινωνία στο άκουσμα της είδησης της άγριας δολοφονίας μιας 20χρονης γυναίκας, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα μάτια του 11 μηνών βρέφους της, από αδίστακτους ληστές.

 

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί «στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς λίγες ώρες μετά το φρικτό έγκλημα οι κακοποιοί επικηρύχθηκαν με ποσό ύψους 300.000 ευρώ. Oι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δολοφόνων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την ΕΛ.ΑΣ. να στρέφεται σε σεσημασμένους που έχουν διαπράξει παρόμοια εγκλήματα.

 

Γιατί επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι οι ληστές γνώριζαν πως το σπίτι διαθέτει κάμερες και έτσι τις... τύφλωσαν εύκολα, χωρίς να καταγραφεί τίποτα. Παράλληλα, γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχαν μετρητά και κοσμήματα και έτσι επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην οικία του, προκειμένου να ομολογήσουν πού κρύβεται ο... θησαυρός. Τέλος, γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχε σκύλος, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν φύλακας και έτσι τον έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.


Οι κακοποιοί έδειξαν ότι γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι. Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ (που βρισκόταν στο σπίτι και άρπαξαν οι δράστες) φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολούθησε κάποιος. Παράλληλα, έχουν συγκεντρωθεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στα Γλυκά Νερά, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη τα ρούχα του ζευγαριού, καθώς και το δείγμα DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της άτυχης 20χρονης.

 

Οι στιγμές φρίκης του ζευγαριού στα χέρια των δραστών

Ολα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της τριμελούς οικογένειας στα Γλυκά Νερά. Οταν μπήκαν στο σπίτι, ανέβηκαν από την εσωτερική σκάλα όπου και βρέθηκαν μπροστά στον σκύλο, ράτσας χάσκι, τον οποίο σκότωσαν πνίγοντάς τον με βρόχο και κρεμώντας τον στο κάγκελο της σκάλας.


Στη συνέχεια, οι δράστες ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου κοιμόταν το ζευγάρι. Εκεί ακινητοποίησαν τον άνδρα, δένοντάς τον σε μια καρέκλα, ενώ με μονωτική ταινία του έκλεισαν το στόμα και τα μάτια. Ο 32χρονος δεν είχε καμία οπτική επαφή με τη σύζυγό του και άκουγε μόνο φωνές.

Την ίδια ώρα, η 20χρονη προσπαθούσε να αντισταθεί και φώναζε, και οι δράστες την έπνιξαν με την μπλούζα που φορούσε. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα βρέθηκε νεκρή με ένα μαξιλάρι δίπλα της.


Καθ' όλη τη διάρκεια των φρικτών στιγμών, οι δράστες φέρονται να ρωτούσαν επανειλημμένα «πού είναι τα λεφτά, ρε;», ενώ απειλούσαν πως θα σκοτώσουν το μόλις 11 μηνών βρέφος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόλο που ο 32χρονος είπε στους κακοποιούς ότι τα χρήματα βρίσκονταν μέσα σε επιτραπέζιο παιχνίδι και εκείνοι τα εντόπισαν, συνέχισαν να ρωτούν πού υπάρχουν χρήματα, εκτιμώντας ότι μέσα στο σπίτι υπάρχουν και άλλα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ληστές κατάφεραν να αποσπάσουν από την οικία του 32χρονου και της 20χρονης 15.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανεπίσημη κατάθεση του 32χρονου, ο ίδιος κατάφερε να κινηθεί δεμένος και να ενεργοποιήσει με τη μύτη του το κινητό του, καλώντας την αστυνομία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν γνώριζε ότι η σύζυγός του ήταν νεκρή, καθώς πίστευε ότι ήταν λιπόθυμη.

 

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συντετριμμένος ο 32χρονος στις πρώτες του δηλώσεις -«Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό»

Στο σπίτι του για πρώτη φορά μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά επέστρεψε ο 32χρονος πιλότος το βράδυ της Τρίτης. Μετά την κατάθεση επί αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ, ο 32χρονος επέστρεψε στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε η γυναίκα του, δίπλα στο 11 μηνών παιδί τους. Οπως είναι λογικό, ο ίδιος παραμένει σε κατάσταση σοκ, κάτι που φαίνεται και από το βάδισμά του προς την πόρτα του σπιτιού του μαζί με τους αστυνομικούς που τον συνόδευσαν ως εκεί.


Στο σπίτι του ο 32χρονος παρέμεινε για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησε συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς. Ο πιλότος ελικοπτέρων εμφανίστηκε συντετριμμένος, κάνοντας κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους πριν αποχωρήσει: «Θα τους πιάσουν. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς».

 

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επικηρύχθηκαν οι δράστες

Παράλληλα, οι Αρχές επικήρυξαν τους δράστες της στυγνής δολοφονίας της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά. «Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου», προσθέτει.

 

Χρυσοχοΐδης: Δύο ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. «Είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και στο έγκλημα. Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες, οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά, τη διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ΕΛ.ΑΣ. να φτάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας», τόνισε ο υπουργός.

 

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πρώτη είδηση στα βρετανικά ΜΜΕ η δολοφονία της 20χρονης μπροστά στην κόρη της

Την ίδια ώρα, τον γύρο των βρετανικών ιστοσελίδων ενημέρωσης κάνει η είδηση για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, που είχε βρετανική καταγωγή.

Η δολοφονία της 20χρονης ήταν πρώτο θέμα χθες στην ιστοσελίδα της Daily Mail, με τίτλο «Ληστές βασάνισαν και δολοφόνησαν 20χρονη Βρετανίδα μπροστά στην 11 μηνών κόρη της και έδεσαν τον σύζυγό της στο σπίτι τους στην Ελλάδα». Στο δημοσίευμα η βρετανική ιστοσελίδα αναφέρει τον εφιάλτη που έζησε το ζευγάρι και είχε ως συνέπεια τη δολοφονία της Κάρολαϊν.


Βασικό θέμα ήταν και στη The Sun, η οποία κάνει λόγο για «καθαρή τρομοκρατία». «Διαρρήκτες κράτησαν όπλο στο κεφάλι μωρού καθώς βασάνισαν την 20χρονη Βρετανίδα μητέρα μέχρι θανάτου και ανάγκασαν τον δεμένο σύζυγό της να ακούει».


Στα πρώτα θέματα και της Mirror βρισκόταν η δολοφονία στα Γλυκά Νερά. «Βρετανίδα μαμά, 20 ετών, δολοφονήθηκε μπροστά στην κόρη της, καθώς ληστές μπήκαν στο σπίτι τους στην Ελλάδα».


«Η δολοφονία νεαρής μητέρας μπροστά στο παιδί της σοκάρει την Ελλάδα», ήταν ο τίτλος σε τηλεγράφημα του Reuters.


Από την άλλη, οι βρετανικοί Times μετέδωσαν: «Δολοφονία στην Ελλάδα: Γυναίκα 20 ετών στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου από κλέφτες μπροστά στην κορούλα της».


«Νεαρή μητέρα δολοφονήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια του μωρού της στην Ελλάδα», έγραψε η Telegraph.



Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν σε 15.000 άτομα το 2020, από 72.000 το 2019Ελλάδα

  Τι ειπώθηκε κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου - Δεν υπάρχουν πια απροστάτευτα παιδιά τα οποία να στοιβάζονται σε ζούγκλες τύπου Μόριας   Στην πολιτική ...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Βίντεο με ύποπτο στα χέρια της αστυνομίας – Στο οικόπεδο που είχε αγοράσει η οικογένεια, στρέφονται οι έρευνες (βίντεο)Ελλάδα

  Tο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο με την αστυνομία να εκτιμά ότι πίσω από αυτό κρύβεται μία από τις πιο σκληρές συμμορίες ληστών της Αττικής, ...

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: Δεν θα ανοίξουμε μόνο για εμβολιασμένουςΕλλάδα

  Κάθε άλλο παρά συμφωνούν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων σε όλη τη χώρα με την είσοδο στα γυμναστήρια μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, αναμένουν ακόμη τις επίσημες ανακοινώσει...

Εργασιακό νομοσχέδιο: Σήμερα η παρουσίαση - Oι 10 σημαντικότερες διατάξειςΕλλάδα

Μαίρη Λαμπαδίτη Εντός της ημέρας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση - Στο επίκεντρο το ελαστικό 8ωρο, η ψηφιακή κάρτα και οι απεργίες με προσωπικό ασφαλείας     Νέο τοπίο στην αγορά ε...

Οι οικονομικές εξελίξεις στις συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση στην συνάντηση Τσίπρα - ΡέγκλινγκΕλλάδα

Οι οικονομικές εξελίξεις στις συνθήκες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊ...

Γλυκά Νερά - Αστυνομικός κρατά στην αγκαλιά του το μωρό της άτυχης Καρολάιν - Συγκινητική ΦΩΤΟΕλλάδα

  Μία συγκινητική φωτογραφία με αστυνομικό να κρατά στην αγκαλιά του το 11 μηνών μωρό της άτυχης Καρολάιν στα  Γλυκά Νερά , δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο ...

Σήμερα οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας και λιανεμπόριοΕλλάδα

Γιώργος Μιχαηλίδης   Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση – Τι αλλάζει στην αγορά και την καθημερινότητά μας   Βήμα-βήμα αναμένεται να «ξηλ...

Τζανάκης-ΣΚΑΪ: Μέχρι 10/6 θα πέσουμε κάτω από 2000 κρούσματα την ημέρα- Τα συμπτώματα θρόμβωσηςΕλλάδα

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι οι θάνατοι αποκλιμακώνονται περίπου 3-4 βδομάδες μετά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και ότι αυτή την βδομάδα αναμένεται να αρχίσει να πέφτει ο μέσος όρο...