ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 30-44 από τα τέλη Μαΐου

Οι... τυχεροί της επιχείρησης «Ελευθερία» μπορούν να θεωρούνται όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 - 44 οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια, ενώ μέχρι σήμερα τους χορηγείται αποκλειστικά το σκεύασμα της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ επεσήμανε ότι η πρόσβαση σε αυτά θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας από την ηλικιακή ομάδα 40-44, και θα ακολουθήσουν οι 35-39 και οι 30-34 ετών.

 
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας σημείωσε ακόμα πως εντός του Ιουνίου είναι πιθανό να ανοίξουν τα ραντεβού εμβολιασμών και για τους πολίτες ηλικίας 18-29, ανάλογα με την πορεία των ραντεβού των προηγούμενων ηλικιακών ομάδων και με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρίες.
 

Όπως διευκρίνισε αυτό θα γίνει σε δύο φάσεις, καθώς πρώτα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα 25-29 ετών και εν συνεχεία για την ομάδα 18-24 ετών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 3.740.000 εμβολιασμοί.

Περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%. Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο της Johnson&Johnson, είπε ότι θα προσμετράται και στους εμβολιασμούς με τη μία δόση και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Σε σχέση με την απόφαση της ΕΕ να μην ανανεώσει την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο, σημείωσε ότι αυτό δεν επηρεάζει τη φετινή χρονιά και πρόσθεσε ότι όλες οι δόσεις της AstraZeneca είτε είναι πρώτες είτες δεύτερες, είναι εξασφαλισμένες.

Τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα σύφμωνα με τον κ. Θεμιστικλέους, έχουν ως εξής:

  • Στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 58% και το ποσοστό αυτό εάν συνυπολογιστούν τα κλεισμένα ραντεβού φτάνει στο 73%.
  • Στους άνω των 85 ετών έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 63% ενώ με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 68%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 80 - 84 έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 64% ενώ με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 69%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 75 - 79 όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη συμμετοχή, έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 73% ενώ με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 80%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 70 - 74 έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 59% ενώ με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 75%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 65 - 69 έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 42% ενώ με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 75%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 60 - 64 έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 54% ενώ με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 68%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 55 - 59 έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 23% ενώ με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 62%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 50 - 54 έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 17% ενώ με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 57%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 45 - 49 έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 11% ενώ με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό φτάνει στο 50%.

Οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο ΕΣΥ ανέρχονται σε 82% και των νοσηλευτών στο 63% και στα ιδιωτικά νοσοκομεία στο 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών.

Παραδόσεις εμβολίων

Σε ό,τι αφορά στις παραλαβές των εμβολίων, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας είπε ότι προχωρούν κανονικά και ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων για τον Μάιο, το οποίο έχει ως εξής: Εντός του Μαΐου η Ελλάδα αναμένει 2,15 εκατ. δόσεις εμβολίων από την Pfizer, 350.000 από την Moderna, 220.000 από την Johnson & Johnson (αναμένεται επιβεβαίωση για ακόμη 80.000). Από την AstraZeneca αναμένεται η επιβεβαίωση των παραδόσεων ώστε να φτάνουν στην Ελλάδα 450.000 δόσεις το μήνα.

Διαβάστε επίσης

Η κοπέλα που δολοφονήθηκε άγρια, δίπλα στο μωρό της, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά Ελλάδα

  Πανέμορφη και σε λίγους μήνες θα γινόταν 20 ετών, η άτυχη μητέρα που βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των ληστών , στα Γλυκά Νερά.   Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουλίου θα έκλεινε το 20 ...

Καθολικός εμβολιασμός στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων έως τις 25 Ιουνίου -Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Περιφερειάρχες - ΔήμαρχουςΕλλάδα

  Στις 11:30 είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία θα συμμετάσχει και ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμ...

Έγκλημα 20χρονης στα Γλυκά Nερά: Στοιχεία για τους αδίστακτους δράστες – Τα πρώτα λόγια του συζύγου: “Τη βασάνισαν και τη στραγγάλισαν δίπλα στο μωρό”Ελλάδα

  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας πίσω από την άγρια δολοφονία της 20χρονης μητέρας μέσα σε τριώροφο σπίτι στα Γλυκά Νερά, βρίσκονται αδίστακτοι κακο...

Το ποινολόγιο για την κακοποίηση ζώων: Κάθειρξη έως 10 χρόνια και πρόστιμο από 30.000-50.000 ευρώ (αναλυτικοί πίνακες)Ελλάδα

Βαρύτατες ποινικές και χρηματικές κυρώσεις προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων. Οι φόλες πλέον θα έχουν αντίκρυσμα 10 χρόνια κάθειρξη και έως 50.0...

Ανοίγουν όλα από Παρασκευή: Πως θα ταξιδεύουμε στα νησιά - Το τέλος των SMS, το λιανεμπόριο, ο τουρισμόςΕλλάδα

Αύριο συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι – Την ίδια μέρα οι ανακοινώσεις, και την Πέμπτη ο Χάρης Θεοχάρης παρουσιάζει το οδικό χάρτη για τον τουρισμό – Όλα τα ενδεχόμενα που εξετάζονται...

Βατόπουλος: Ασφάλεια υπάρχει 15 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου -Τι είπε για τις μάσκεςΕλλάδα

Για την απελευθέρωση των μετακινήσεων, τα προνόμια των εμβολιασμένων, αλλά και για τη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας κ...

«Ώρα μηδέν» για τον Φιλιππίδη: Ο εισαγγελέας αποφασίζει αν θα ασκηθεί δίωξη για βιασμόΕλλάδα

    Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τον  Πέτρο Φιλιππίδη , ο οποίος έχει καταγγελθεί στις δικαστικές αρχές από  τρεις γυναίκες  για διάπραξη κακουργηματικών κατηγοριών και συγκ...

 Θρίλερ στα Γλυκά Νερά: Στραγγάλισαν γυναίκα δίπλα στο μωρό της - Δεμένος ο σύζυγοςΕλλάδα

  Υπόθεση - θρίλερ  βρίσκεται σε εξέλιξη σε τριώροφη κατοικία στα  Γλυκά Νερά  και συγκεκριμένα στην οδό Παναγού 10.  Τις πρώτες πρωινές ώρες  εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα στο σπίτι τ...