ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Διαβατήριο" το εμβόλιο: Τα προνόμια που εξετάζονται για όσους εμβολιάστηκαν

Σκέψεις να αποτελέσει το εμβόλιο, όταν έχει γίνει και στις δύο δόσεις, "διαβατήριο" για συγκεκριμένες δραστηριότητες κάνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή.
Να αποκτήσει ο πλήρης εμβολιασμός ισχύ «διαβατηρίου» για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση αναμένει από την Επιτροπή των Ειδικών τη σχετική εισήγηση μέσα στον επόμενο μήνα.

 

Τα σενάρια που εξετάζονται
Τα ανοίγματα που αφορούν στους εμβολιασμένους και θα μπορούσε να κάνει η Πολιτεία αφορούν σε τέσσερις τομείς.

Αρχικά για τις μετακινήσεις, δεν θα χρειάζεται η σχετική βεβαίωση και θα αρκεί να φέρει κανείς το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το ίδιο θα ισχύει και για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν καθώς δεν θα χρειάζεται πιθανώς σχετικό τεστ.
Επίσης, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για όποιον έχει εμβολιαστεί να μην φορά μάσκα ίσως στην εστίαση.

Τέλος, όσον αφορά την εργασία και τα επαγγέλματα που απαιτείται self test, τότε ο εμβολιασμός ίσως φέρει άρση της υποχρέωσης αυτής για τα εμβολιασμένα άτομα.

 

Ανάρπαστα τα ραντεβού για εμβολιασμό
Υπενθυμίζεται πως τα κλεισμένα ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 ήταν τόσο πολλά που άφησαν εκτός τους 40-44 που το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού.
Η κυβέρνηση έσπευσε να διαβεβαιώσει πως προχωρά σε διεύρυνση των εμβολιαστικών γραμμών και αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων.
Τέλος, ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη πως όσοι είναι κατάκοιτοι θα μπορούν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τα μέσα Μαΐου με το εμβόλιο της Johnson & Johnson για το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

 

 

Πληροφορίες από sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ: Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από τη Δευτέρα του ΠάσχαΕλλάδα

  Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν σε ολόκληρη τη χώρα από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, δίνοντας και επισήμως το σήμα για το άνο...

Αύριο απολογείται ο Μένιος Φουρθιώτης – Τον «καίνε» οι αστυνομικοί φρουροί τουΕλλάδα

  Τους έστελνε να κάνουν... παρατήρηση σε συνεργάτες του   Αύριο, Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα οδηγηθεί ο παρουσιαστής  Μένιος Φουρθιώτης  και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του ενώπιον τ...

Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια - Μαζική η έξοδος τη Μεγάλη Πέμπτη - Πόσοι έφυγαν - 939 αναστροφέςΕλλάδα

  Από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έως και τις 6 το πρωί σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, σε αναστροφή προς Αθήνα από τα διόδια της Ελευσίνας αναγκάστηκαν 888 οδηγοί οχημάτων, ενώ απ...

Οι νέοι πρωταγωνιστούν στην "κούρσα" των εμβολιασμών -Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για 18 ετών και άνωΕλλάδα

Το «τιμόνι» της επιχείρησης «Ελευθερία» κρατούν πλέον οι νέοι οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες σπάνε όλα τα ρεκόρ εμβολιασμών στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Δευτέρα στην Ελλά...

Καψώνια στην αστυνομική φρουρά του έκανε ο Φουρθιώτης – Οι απίστευτες αναφορέςΕλλάδα

Νέα στοιχεία για το θέμα της φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη από την Ελληνική Αστυνομία έρχονται στη δημοσιότητα, μετά τη σύλληψη του παρουσιαστή και την παραπομπή του ενώπιον της δικ...