ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καψώνια στην αστυνομική φρουρά του έκανε ο Φουρθιώτης – Οι απίστευτες αναφορές

Νέα στοιχεία για το θέμα της φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη από την Ελληνική Αστυνομία έρχονται στη δημοσιότητα, μετά τη σύλληψη του παρουσιαστή και την παραπομπή του ενώπιον της δικαιοσύνης. Στις αναφορές τους, οι αστυνομικοί που υπηρέτησαν στην προσωπική φρουρά του κατηγορούμενου παρουσιαστή από τον Μάιο του 2020, φέρονται να περιγράφουν στην υπηρεσία τους περιστατικά, τα οποία όπως αναφέρεται σε απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα της 31ης Μαρτίου 2021, «πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».
Ο κατηγορούμενος παρουσιαστής εμφανίζεται, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, άλλοτε να καβγαδίζει σε εστιατόριο και άλλοτε σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.

Ορισμένες φορές, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο ίδιο υπηρεσιακό έγγραφο, επικαλούνταν ότι αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας για να μην οδηγήσει, απαιτώντας από τους συνοδούς του να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα, κάτι που δεν επιτρέπεται.


Ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με τις αναφορές, είχε φτάσει στο σημείο να ζητήσει από αστυνομικό της φρουράς του, να ελέγχει όσους εισέρχονται στον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργάζεται αλλά και σε συναδέλφους του, να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του.

Μάλιστα, ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται πως δεν δεχόταν…αντιρρήσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποβάλει δύο αναφορές, για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους αστυνομικούς συνοδούς του.

Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί αναφέρουν:
-Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης, παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκομένων ατόμων.

-Στις 24/12/2020 ο παρουσιαστής διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του.

-Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού, ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται.

-Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς, να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.

-Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.

-Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, που του είχε διατεθεί για τη συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί, παρότι απαγορεύεται. Επιπλέον, επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών και προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση, χωρίς να τον έχει ενημερώσει.

Ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό, να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη ήταν ανένδοτος.

-Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.

-Στις 17/03/2021 ζήτησε να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα, επικαλούμενος λόγους υγείας.

-Στις 24/03/2021 απαιτεί από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του, προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δείς που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».

-Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας, να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

 

libre.gr

Διαβάστε επίσης

"Διαβατήριο" το εμβόλιο: Τα προνόμια που εξετάζονται για όσους εμβολιάστηκανΕλλάδα

Σκέψεις να αποτελέσει το εμβόλιο, όταν έχει γίνει και στις δύο δόσεις, "διαβατήριο" για συγκεκριμένες δραστηριότητες κάνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή. Να αποκτήσει ο...

Υπόθεση Φουρθιώτη: Αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοι τουΕλλάδα

Αρνούνται όσα τους αποδίδονται στην υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων ο θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του, σύμφωνα με τις ...

ΕCDC: «Πράσινη» για δεύτερη εβδομάδα η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας - Στο «βαθύ πράσινο» όσον αφορά τον αριθμό των τεστΕλλάδα

«Πράσινη» παραμένει για δεύτερη εβδομάδα η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC στον δείκτη θετικότητας και στο «βαθύ πράσινο» σε ότι αφορά το testing. Ειδικότερα,στον χάρτη που δημοσιεύεται...