ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ερέτρια: Φριχτός ο θάνατος των τριών τεχνικών – Τι λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ηλεκτρολόγων (vids)

Σοκ σε όλο το πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αδιανόητη τραγωδία που σημειώθηκε την Πέμπτη στην Ερέτρια, όπου τρεις άνδρες κεραυνοβολήθηκαν από 20.000 βολτ την ώρα που έκαναν έργα υπογειοποίησης καλωδίων. Για το τραγικό δυστύχημα μίλησαν το πρωί της Παρασκευής στο MEGA ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας και κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας. 

Για το θέμα αυτό μίλησε στο ΜEGA ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Αλέκος Φλέγγας. Όπως σημείωσε τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 12 θανατηφόρα ατυχήματα ηλεκτρολόγων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά τις εργασίες δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος και, όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γι’ αυτό. «Θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν», σχολίασε. 

Ο κ. Φλέγγας υποστήριξε ότι ευθύνες έχει ο εργοδηγός, ενώ τόνισε πως τα αίτια θα διερευνηθούν. Μάλιστα αποκάλυψε πως πολλές φορές ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προσλαμβάνει ειδικευμένους, αντιθέτως η εκπαίδευση γίνεται πάνω στις κολώνες.

Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων για το τραγικό εργατικό δυστύχημα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και τη πρόκλησης σωματικών βλαβών για τον 32χρονο άνδρα που τραυματίστηκε, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο. 

Παράλληλα από τις Αρχές γίνονται έρευνες για να διερευνηθεί εάν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες. 

Το όχημα με το οποίο ήταν οι εργάτες στο σημείο, μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας, ενδεχομένως για να γίνει και σε αυτό, αυτοψία. 

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής

«Γύρω στις 2 παρά με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου που μένει πάνω στην πλατεία όπου έγινε και το δυστύχημα και ούρλιαζε. Πρώτα είχαμε δει το ρεύμα να ανοιγοκλείνει  στα σπίτι μας σε δύο σύντομες διακοπές. Πήγαμε όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι δύο νεκροί ήταν πεσμένοι στο έδαφος και έβγαζαν καπνούς. Μόλις μου παν για τον τρίτο σήκωσα το βλέμμα στα σύρματα και είδα έναν μαύρο, κατάμαυρο όγκο με μπουφάν. Ήταν φοβερό. Υπήρχε και τραυματίας και αυτόν τον έσωσε ο αγροτικός γιατρός που έσπευσε στο σημείο», λέει στο newsit.gr η Ιωάννα Κοτρογιάννη γυναίκα του προέδρου της κοινότητας Γυμνού.

Δείτε βίντεο:


 

Άλλος κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Γίνονται εργασίες περίπου 2 μήνες. Κάνουν ανάπλαση στο κέντρο του χωριού. Πλακόστρωτα και γίνεται υπογειοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πήγα στην πλατεία του χωριού και είδα τους δύο να είναι πεσμένοι στο έδαφος και ο τρίτος να κρέμεται νεκρός στα καλώδια της κολώνας. Ο τέταρτος από τους εργάτες μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο». 

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».   

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Βουλή: Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίαςΕλλάδα

Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Κί...

Πώς αλλάζει η ζωή μας από το Σάββατο - Από τις διαδημοτικές μετακινήσεις στο λιανεμπόριοΕλλάδα

Πλήρης οδηγός για τα μέτρα που ισχύουν - Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά από Δευτέρα - Καταφθάνουν τα self tests - Σε ποιους κλάδους θα είναι υποχρεωτικά - Προ των πυλών το άνοιγμα ...

Στα φαρμακεία τα πρώτα self tests την Δευτέρα - Στόχος τα 9 εκατομμύρια μέχρι τις 15/4 - Πως γίνονται  Ελλάδα

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου φτάνουν τα πρώτα self test στη χώρα μας, ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Η διαδικασία προχωρά απρόσκοπτα. Ηδη μάλιστα προκρίθηκαν πέντε εταιρε...

Διευκρινίσεις για τα σούπερ μάρκετ: Ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων στα 2 χιλιόμετραΕλλάδα

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου έδωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι για τις αγορές σ...