ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική αντιπαράθεση για την βάφτιση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Τι λέει εκπρόσωπος της Ι. Συνόδου

Η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι βάφτισε ένα παιδί το Σάββατο προκάλεσε ζωηρές αντιδράσεις τόσο στα social media όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το σημείο της αντιπαράθεσης είναι η απαγόρευση τέλεσης βαφτίσεων στις «κόκκινες» περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

 

«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει.


Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Η αυτά ισχύουν - υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού - μόνο για τους απλούς πολίτες;»

 

 

Δύο μέτρα

 


«Για το θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, δήλωσε:

Μετά τις βόλτες στην Πάρνηθα και το κορωνογλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης της Κυβέρνησης κ. Γεωργιάδης, συμμετείχε σε βάφτιση στην Αθήνα ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Ο Υπουργός που καθημερινά κάνει ρεκόρ εμφανίσεων στα μέσα για να "νουθετήσει" τους πολίτες, ο άνθρωπος που για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα δεν βλέπει τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης της οποίας είναι "πρωτοκλασάτο" μέλος, αλλά την Αριστερά και τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, αποδεικνύεται αντάξιος της "ανεμελιάς" του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη.»

Ο κ. Κριθαρίδης προσέθεσε:

«Τελικά και επισήμως υπάρχουν στη χώρα δύο κατηγορίες πολιτών, η Κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της, για τους οποίους ούτε έλεγχοι, ούτε πρόστιμα, ούτε και ξυλοδαρμοί θα υπάρξουν από τους πραιτωριανούς του κ. Χρυσοχοΐδη. Και οι «άλλοι», οι απλοί πολίτες, στους οποίους όχι μόνο κουνάει το δάχτυλο καθημερινά η Κυβέρνηση μαζί με τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, αλλά ενίοτε τους ξυλοφορτώνουν κιόλας οι συμμορίες της ΔΡΑΣΗ.»

 


Η απάντηση Άδωνι
Απαντώντας μέσω Twiiter, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

«Η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση.»

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει πως αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους και παραθέτει τη βεβαίωση κατ' εξαίρεσης τέλεσης θρησκευτικής τελετής.

Σε δύο νέες αναρτήσεις, ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει: «Απίστευτη η υποκρισία των Αριστερών. Τρελαίνονται που έγινε μία βάπτιση χθες στην Αθήνα και μιλούν για καταπάτηση των απαγορεύσεων (χωρίς να σκέφτονται καν ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι εξαίρεσης) ενώ κάθε μέρα κάνουν διαδηλώσεις παραβιάζοντας όλες τις απαγορεύσεις. Οι άνθρωποι που έκαναν πορείες, συγκεντρώσεις, επεισόδια κ.λπ. ζητώντας να παραβιαστούν οι νόμοι για να γίνει το χατήρι σε έναν αμετανόητο δολοφόνο, σκανδαλίστηκαν διότι δόθηκε η άδεια νομίμως να βαπτιστεί χθες ένα παιδάκι Χριστιανός, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους...αριστερά..».

 

«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση» λέει εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Μega, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στο τι ισχύει με τις θρησκευτικές τελετές, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το lockdown, σχολιάζοντας ότι υπάρχει αναφορά σε γάμους με παρουσία εννέα ατόμων, αλλά όχι σε βαφτίσια.

«Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάπτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάπτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στον γάμο. Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις» ανέφερε σε ένα σημείο ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Συνεχίζοντας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την «ειδική άδεια» που επικαλέστηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης, τον άδειασε πλήρως, καθώς τόνισε ότι ««Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, τότε ο ιερέας πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση». Συνεχίζοντας αναρωτήθηκε «αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση; Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω».

 

Πληροφορίες από cnn.gr & thepressproject.gr

Διαβάστε επίσης

AstraZeneca: Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί - Tι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών Ελλάδα

Τη συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναμένεται στη χώρα μας, τουλάχιστον έως ότου ο Ευρωπαϊκός Οργα...

 Ξεκίνησαν οι διερευνητικές: Το μήνυμα Μητσοτάκη και η στρατηγική του Ερντογάν Ελλάδα

Ξεκίνησε, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών, ο οποίος λαμβάνει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών (τ...

Επιμένει χειμωνιάτικα ο καιρόςΕλλάδα

Για επιμονή του καιρού σε χειμωνιάτικο σκηνικό τα επόμενα 24ωρα με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω από τα 1.000 μέτρα κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα μ...

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Παράταση έως τα τέλη Ιουνίου παίρνουν οι βεβαιώσεις μηχανικώνΕλλάδα

  Ακίνητα: Σχέδιο για αυτόματη απαλλαγή από δημοτικά τέλη – Ποιους ιδιοκτήτες αφορά Από Ιούλιο υποχρεωτική η εφαρμογή του νέου θεσμού με νέα ρύθμιση του υπουργείου Μέχρι τις 30 Ιου...

 Κικίλιας στον ΣΚΑΙ: Εμπιστευόμαστε τον ΕΜΑ, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZenecaΕλλάδα

Η χώρα θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΕΜΑ και θα συνεχίσει κανονικά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca, δήλωσε κατηγορηματικά πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγε...

Καθηγητής Δερμιτζάκης: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με το εμβόλιο της AstraZenecaΕλλάδα

Για εντελώς αντιπαραγωγικό πολιτικό παιχνίδι γύρω από την AstraZeneca έκανε λόγο ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. «Συνεχώς προκύπτουν στοιχ...

Εργασιακό νομοσχέδιο: Αλλάζουν όλα σε ωράριo, άδειες, απεργίες, τηλεργασίαΕλλάδα

Σημαντικές αλλαγές στο ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στον εργοδότη και στον εργαζόμενο να ορίζουν τις ημερήσιες ώρες απασχόλησης με προσαρμοσμένο...