ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγικές ευθύνες της ΕΛΑΣ για το μοιραίο τροχαίο έξω από της Βουλή

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει το πρωτοφανές τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από τη Βουλή και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός 23χρονου μοτοσικλετιστή μετά από σύγκρουση με υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να προβεί σε σχετική ανακοίνωση δύο ημέρες μετά, προκαλεί αντιδράσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου νεαρού, καθώς όπως τονίζει συγγενής του-  σε συνέντευξή του στο  2020mag.gr- ο εμπλεκόμενος αστυνομικός και φέρων την ευθύνη για το  τροχαίο, δεν έδωσε καμία απολύτως κατάθεση στην Τροχαία, αντίθετα οι αστυνομικοί της Βουλής αμέσως μετά το δυστύχημα, του άνοιξαν την πύλη και αυτός μπήκε στο χώρο της Βουλής σαν κύριος και εξαφανίστηκε! «Ο οδηγός που χτύπησε τον Ιάσονα δεν κατέβηκε απ’ το όχημα και συνέχισε προς την πύλη του γκαράζ όπου και του άνοιξαν αμέσως για να μπει κανονικά μέσα και δεν βγήκε καθόλου για να δει τι έγινε ή να μιλήσει στην τροχαία».

Ωστόσο στην  ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι:

«Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες. (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.).».

 

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής 12/03, στις 12:25 μμ., όπου αστυνομικός της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, χτύπησε θανάσιμα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο νεαρό μοτοσικλετιστή, στη γωνία Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από την είσοδο της Βουλής. Σύμφωνα με μαρτυρίες –όπως τις μεταφέρει συγγενικό του πρόσωπο- «ο οδηγός του υπηρεσιακού πήγαινε να μπει στο γκαράζ της Βουλής. Έστριψε, έκοψε την κυκλοφορία χωρίς να σταματήσει, ο Ιάσονας είχε φύγει με το πράσινο, προσπάθησε να τον αποφύγει κάνοντας έναν ελιγμό αλλά βρήκε στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, εκσφενδονίστηκε από τη μηχανή, του έφυγε το κράνος που φορούσε και τέλος πάντων μετά… τα ξέρουμε λίγο πολύ».

Ο αναβάτης διεκομίσθη αμέσως στον Ευαγγελισμό, όπου και διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά σοβαρή. Τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα οι γιατροί αντελήφθησαν πως ήταν κλινικά νεκρός και μετά από 48 ώρες έχασε τη μάχη με τη ζωή. Οι γονείς του μάλιστα πήραν την θαρραλέα απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

 

Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα αποδοθούν ευθύνες…»

 

Συντετριμμένη εμφανίστηκε η κ.Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με ανάρτησή της στο Τwitter, δήλωσε πως θα αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα. Η ίδια επικοινώνησε με τους γονείς του άτυχου παιδιού και τους διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, τέθηκε προσωρινά σε διαθεσιμότητα. 

 

Η έκκληση της οικογένειας

Η οικογένεια του θύματος απευθύνει έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να εμφανιστούν, ενώ σε βίντεο από το PRONEWS.gr προκύπτει η άμεση αντίδραση ενός νεαρού διανομέα, που φώναζε ότι το παιδί πέρασε με πράσινο, ενώ ο αστυνομικός παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω το παιδί, τον διανομέα που με θάρρος αντιμετώπισε την προκλητική συμπεριφορά της τροχαίας, αλλά και άλλους αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την οικογένεια, ώστε να μην κουκουλωθεί το θέμα», τονίζει ο συγγενής του Ιάσονα.

 Η θαρραλέα παρέμβαση του διανομέα αντιμετωπίστηκε σκαιά από τον άνδρα της Τροχαίας της Βουλής. «Διωξτονα μη λέει χαζομάρες. Εσύ τι είσαι. Ασ’ το "το παιδί, το παιδί", εσύ φοράς το κράνος σου; Άιντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ πέρα εξαφανίσου».

 «Έλα, γράψε με, με τόση αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και τον τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο δικυκλιστής διανομέας στο βίντεο.

 

 

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο στη Βουλή: Συγκλονίζει η μάνα του 23χρονου οδηγού – Αύριο δωρίζουμε τα όργανα τουΕλλάδα

Τραγική κατάληξη είχε το  τροχαίο  που σημειώθηκε έξω από τη  Βουλή  την περασμένη Παρασκευή (12.03.2021), καθώς ο 23χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητ...

Handelsblatt: Νέα συμφωνία για προσφυγικό διαπραγματεύονται Γερμανία -Τουρκία - Δυσφορία της ΑθήναςΕλλάδα

    Γερμανία και Τουρκία συζητούν για μία νέα συμφωνία στο προσφυγικό, ενώ η Αθήνα δυσφορεί γιατί δεν συμμετέχει στη συζήτηση, σύμφωνα με την Handelsblatt που επικαλείται πληροφορί...

Δείτε τα κρούσματα σε Π.Ε. Νήσων, Πειραιά και Αργολίδα - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή Ελλάδα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι μολύνσεις στο κέντρο της Αθήνας ανέρχονται σε 233, ενώ ο Πειραιάς κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 158 περιστατικά κορωνοϊού. Στην Περιφερ...

ΓΝ Λαμίας: Προχωρήσαμε σε σταδιακή έναρξη σίτισης του Δ. Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας τουΕλλάδα

Την σταδιακή έναρξη σίτισης του Δημήτρη Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας του, γνωστοποιεί το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με σημερινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο διοκητής του Ανδρέα...

Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Τι προβλέπεται για τον ΑργοσαρωνικόΕλλάδα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας την Καθαρά Δευτέρα, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχ...

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Κανονικά συνεχίζεται ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZenecaΕλλάδα

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, όπω...

Τι αναφέρει η αστυνομία για το τροχαίο έξω από τη Βουλή - Συντετριμένη δηλώνει η Ν. Μπακογιάννη Ελλάδα

Για την υπόθεση του τροχαίου που σημειώθηκε την Παρασκευή έξω από την Βουλή με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό νεαρού μοτοσικλετιστή, και στο οποίο ενεπλάκη υπηρεσιακό όχημα της ...