ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι αναφέρει η αστυνομία για το τροχαίο έξω από τη Βουλή - Συντετριμένη δηλώνει η Ν. Μπακογιάννη

Για την υπόθεση του τροχαίου που σημειώθηκε την Παρασκευή έξω από την Βουλή με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό νεαρού μοτοσικλετιστή, και στο οποίο ενεπλάκη υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα η αστυνομία. 

Όπως αναφέρεται, ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσυκλέτας, έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Παράλληλα, έχει ενημερωθεί σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Επίσης, ο οδηγός τους υπηρεσιακού οχήματος έχει τεθεί προσωρινά εκτός υπηρεσίας και έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Το υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν το όχημα που ενεπλάκη στο σοβαρό δυστύχημα έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, όπως γνωστοποιεί η ίδια σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της. 

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».

Νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτησή της έκανε γνωστό ότι ήταν το υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της το όχημα που ενεπλάκη στο σοβαρό δυστύχημα έξω από τη Βουλή. 

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την ''ώρα του πρωθυπουργού'' υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα», αναφέρει. 

«Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου», συνεχίζει. 

«Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν», καταλήγει. 

 

Από την πλευρά της, η αδερφή του θύματος, Κατερίνα μίλησε στη ROSA και κάνει δημόσια έκκληση για να βρεθούν μάρτυρες του τραγικού συμβάντος, που σημειώθηκε στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από την Βουλή, από την σφοδρή σύγκρουση της μηχανής του Ιάσονα και υπηρεσιακού αυτοκινήτου.

 

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» δήλωσε στη ROSA η αδελφή του θύματος κ. Κατερίνα. «Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσονα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

ΓΝ Λαμίας: Προχωρήσαμε σε σταδιακή έναρξη σίτισης του Δ. Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας τουΕλλάδα

Την σταδιακή έναρξη σίτισης του Δημήτρη Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας του, γνωστοποιεί το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με σημερινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο διοκητής του Ανδρέα...

Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Τι προβλέπεται για τον ΑργοσαρωνικόΕλλάδα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας την Καθαρά Δευτέρα, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχ...

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Κανονικά συνεχίζεται ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZenecaΕλλάδα

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, όπω...

Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Η δήλωση του από τη ΜΕΘΕλλάδα

Την απόφαση του να σταματήσει την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου, έκανε πριν από λίγο γνωστή μέσω της δικηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας. «Αυτό ...

Μέρα παναττικής δράσης κατά των νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης σκουπιδιών στη Φυλή και στο ΣχιστόΕλλάδα

   Μέρα παναττικής δράσης κατά των νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης σκουπιδιών στη Φυλή και στο Σχιστό έχει κηρυχθεί η  Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 , από δεκάδες συλλογικότητες της Δυτικ...