ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θλίψη από τον χαμό του αρχιπυροσβέστη, Ι. Ζαφειρόπουλου

Πατέρας τριών παιδιών, με πολλά χρόνια στο Σώμα και κάτοικος της περιοχής, ήταν ο 46χρονος ΑρχιΠυροσβέστης, που χάθηκε στην προσπάθειά του να προσφέρει βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν, εξαιτίας των πλημμυρών, στον Έβρο. Ο άτυχος πυροσβέστης έμενε στην Αλεξανδρούπολη και η καταγωγή του είναι από το Πραγγί Διδυμοτείχου. 

O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Tη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου στον Έβρο εξέφρασε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της  @pyrosvestiki. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτηση στο twitter.

 

«Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter, για την απώλεια εν ώρα καθήκοντος, του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου.

 

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου αρχιπυροσβέστη.

 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του πυροσβέστη που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον Απαλό Αλεξανδρούπολης κι έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, καθώς και στο Πυροσβεστικό Σώμα, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι ο θάνατος πυροσβέστη κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Ν. Έβρου προκαλεί τη θλίψη όλων μας, αλλά υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η Ελλάδα του καθήκοντος, που δε διστάζει να διακινδυνεύει προς χάριν του κοινωνικού συνόλου.

Την λύπη του εκφράζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει: ” “Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του”.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Αλαζονεία και έλλειψη κατανόησης της απόγνωσης στην εστίαση, από την κυβέρνησηΕλλάδα

Τηλεδιάσκεψη εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με τη συμμετοχή κα...

Σταμπουλίδης: Απαγορεύεται η παραμονή πελατών στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασηςΕλλάδα

Σε αναγκαίες διευκρινίσεις για την απαγόρευση παραμονής των πελατών στα καταστήματα εστίασης, με τις μεθόδους take away και drive through προχώρησε με ανάρτησή του στο twitter ο γε...

Πέτρος Φιλιππίδης: Η δήλωση δια των δικηγόρων και η ανάρτηση της ΑναστασοπούλουΕλλάδα

  Ο γνωστός ηθοποιός ζητά να μην εμπλέκεται το όνομά του σε περιστατικά που, όπως τονίζει, ο ίδιος αγνοεί - Η αινιγματική ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου - Σχόλιο Αντώνη Καφε...

Χαρδαλιάς: Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως είχαμε μάθει, ούτε φέτος -Τι είπε για το ενδεχόμενο γενικού lockdownΕλλάδα

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος - Ενωπίω», μιλώντας για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται την πανδημία. Ο κ. Χαρδαλιάς ερωτώμενος για το ...