ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Σήφη Βαλυράκη – Η περιγραφή του μέλους της ΕΣΔΔΕ

Στο βίντεο του zarpanews.gr μέλος της ΕΣΔΔΕ Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας, περιγράφει την κατάληξη των ερευνών με τον εντοπισμό της σορού του Σήφη Βαλυράκη.


Υπενθυμίζεται ότι Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός στις 20:30 την Κυριακή το βράδυ. Θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο ο Σήφης Βαλυράκης να έπεσε από το σκάφος, ενδεχομένως επειδή ένιωσε αδιαθεσία ή λιποθύμησε, ενώ το σκάφος συνέχισε να κινείται. Περισσότερα στοιχεία για το θάνατο του πρώην υπουργού αναμένεται να προκύψουν από τη νεκροψία νεκροτομή.


Οι έρευνες ξεκίνησαν περίπου στις 14.00 όταν η σύζυγός του ανησύχησε και ενημέρωσε τις Αρχές. Για τον εντοπισμό του 77χρονου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, έκαναν έρευνα δύο πλωτά του λιμενικού αλλά και ψαράδες ενώ στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών.

Ώρες αργότερα, εντοπίστηκε η βάρκα του, με τη μηχανή αναμμένη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όμως όχι και ο πρώην υπουργός… Μέσα στο σκάφος ήταν και δύο ψαροντούφεκα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης, στο νησί των Ονείρων, στην Ερέτρια σύμφωνα με το EviaThema. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης ίσως είχε πάει στην περιοχή για κατάδυση. Το άψυχο σώμα του, βρέθηκε ένα ναυτικό μίλι, μακριά από το σκάφος του. 

 

Το τραύμα που προβληματίζει τις αρχές και τα σενάρια που εξετάζονται – Ανακοίνωση λιμενικού

 

Το στοιχείο που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εντοπίστηκε με τραύμα στο κεφάλι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA.

 


Το εύρημα αυτό κάνει τους Λιμενικούς που ερευνούν την υπόθεση να εξετάζουν δύο σενάρια:

Το πρώτο θέλει τον Σήφη Βαλυράκη για άγνωστο λόγο να χάνει την ισορροπία του στο φουσκωτό στο οποίο επέβαινε, να πέφτει στο νερό και να τραυματίζεται στο κεφάλι από την προπέλα του δικού του σκάφους.
Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Σήφη Βαλυράκη να τραυματίζεται στο κεφάλι από προπέλα άλλου σκάφους με το οποίο συγκρούστηκε το δικό του φουσκωτό.
Ειδικά για το δεύτερο σενάριο απαντήσεις θα δώσει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα εξετάσουν αν στο φουσκωτό του πρώην υπουργού υπάρχουν ίχνη από κάποια σύγκρουση.

Ο Σήφης Βαλυράκης που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, βρέθηκε νεκρός κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φουσκωτό σκάφος βρέθηκε προσαραγμένο, από άλλο σκάφος, κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι, χωρίς μάλιστα να επιβαίνει σε αυτό ο ίδιος. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φωσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

 

 

 

Ανακοίνωση Λιμενικού
Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχ?ς Χαλκίδας, Ερέτριας και Αλιβερίου για περιστατικό αγνοούμενου 77χρονου ημεδαπού, στη θαλάσσια περιοχή Ερέτριας, ο οποίος είχε αποπλεύσει με μικρό φουσκωτό σκάφος από το λιμένα Ερέτριας.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επτά (07) Α/Κ σκάφη, ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιώτες δύτες, ένα (01) ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, δύο (02) εθελοντικές ομάδες, τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν..

Αρχικά, εντοπίστηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος το εν λόγω φουσκωτό σκάφος, σε βραχώδη ακτή της νησίδας ”ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ”, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 77χρονος από ιδιώτη στην ανατολική ακτή ”ΠΕΖΟΝΗΣΙΟΥ” Ερέτριας και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.


Πληροφορίες από libre.gr

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των συνολιών στην Κωνσταντινούπολη - Αποστρατιωτικοποίηση νησιών και "γκριζες ζώνες" έθεσε η Τουρκία! Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας. Ο 61ος κύκλος διερευνητικών επαφών διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη. Οι άτυπες συνομιλίες των δύο πλευρών, μετ...

Στον ανακριτή ο 38χρονος προπονητής που συνελήφθη για το βιασμό ανήλικης αθλήτριαςΕλλάδα

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται ο 38χρονος προπονητής που συνελήφθη χθες στη Σάμο με ένταλμα για βαριές κατηγορίες, που εκδόθηκε σε βάρος του έπειτα από καταγγελία ότι βίασε πριν εν...

Reuters : Η Τουρκία ελπίζει ότι οι διερευνητικές με την Ελλάδα μπορούν να «ηρεμήσουν τα νερά» με την ΕΕΕλλάδα

«Μετά από ένα πενταετές κενό που χαρακτηρίζεται από παράπονα για τους ισχυρισμούς της στα ύδατα της Μεσογείου, η  Τουρκία  συνεχίζει τις   διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα , ...

Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-ΤουρκίαςΕλλάδα

Με φόντο τον Βόσπορο επανεκκινούν σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη οι διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια. Αντικείμενο των επαφ...

Με κορονοϊό ο γιος του Αλέξη ΤσίπραΕλλάδα

Θετικός στον κορονοϊό, μετά από ελαφρά συμπτώματα που εμφάνισε, βγήκε ο γιος του Αλέξη Τσίπρα, Ορφέας, όπως γνωστοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ανάρτηση του σ...

Νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, εντοπίστηκε ο πρώην υπουργός Σ. ΒαλυράκηςΕλλάδα

Νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας, εντοπίστηκε από το λιμενικό σώμα ο 77χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος αγνο...

Π. Σταμπουλίδης για συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους: Θα είναι καταστροφικό για όλους τρίτο αυστηρό lockdownΕλλάδα

Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολιάζοντας τις ουρές και τον συνωσ...