ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το "έστρωσε" στην ορεινή Αργολίδα

Στα λευκά έχουν ντυθεί περιοχές της ορεινής Αργολίδας σύμφωνα με ρεπορτάζ των Αργολικών Ειδήσεων. 
 
 
Όμορφες εικόνες έρχονται και από το χιονισμένο Κεφαλόβρυσο ένα από τα ορεινότερα χωριά του νομού Αργολίδας, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Άργους και σε υψόμετρο 770 μ.
Κάτω από την κορυφή του Λυρκείου όρους και πνιγμένο στην βλάστηση στέκει το Κεφαλόβρυσο.
Ένα χωριό ανέγγιχτο με το τοπίο του ν’ αλλάζει χίλια πρόσωπα, ανάλογα με την εποχή ή τις καιρικές συνθήκες προσφέροντας πανοραμική θέα στο αργολικό λεκανοπέδιο.Η φύση και η πανίδα στο Κεφαλόβρυσο είναι άγρια και πλούσια με τα τρεχούμενα νερά και τα πλατάνια του.
 
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο, ο οποίος έχει συνολική εικόνα του νομού από τις χιονοπτώσεις, μέχρι στιγμής σε κανένα σημείο του οδικού δικτύου της Αργολίδας δεν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανοικτή είναι η Παλαιά Εθνική οδό Άργους Τρίπολης, χωρίς να χρειάζονται μέχρι αυτή την στιγμή αντιολισθητικές αλυσίδες, με τον Αχλαδόκαμπο να έχει περίπου 5 με 10 πόντους χιόνι. 

Στην Λυρκεία έχει και εκεί χιονίσει χωρίς όμως να εχουν δημιουργηθεί κάποια ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην Σκοτεινή ζητήθηκε από το βράδυ ποσότητα αλατιού την οποία έχει αποστείλει η Π.Ε. Αργολίδας, με τα μηχανήματα που διαθέτει να βρίσκονται σε επιφυλακή για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Στην περιοχή της Σκοτεινής έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος στις δυο φάσεις του ηλεκτρικού δικτύου. Η Περιφερειακή Ενότητα έχει ενημερώσει την ΔΕΗ για την βλάβη και συνεργεία της βρίσκονται καθ οδόν για την αποκατάσταση της βλάβης.

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την χιονόπτωση σε Καρυά και Αραχναίο ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας τονίζοντας πως οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επαφή με τους Δήμους για να παράσχουν βοήθεια σε άνοιγμα δρόμων εφόσον συνεχιστεί η κακοκαιρία και δημιουργηθούν προβληματα.

 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας λόγω της χιονόπτωσης στα ορεινά του Δήμου. Ήδη μηχανήματα γκρέιντερ του Δήμου Άργους Μυκηνών έχουν επιχειρήσει στις Τ.Κ. Σκοτεινής, Αλέας , Λιμνών και Πλατανίου.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών συνιστά στους πολίτες που διαμένουν στα ορεινά για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας:

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ - ΠΑΓΕΤΟΥ

· Εάν διαμένουν σε δύσβατη περιοχή, να φροντίσουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
· Να αποφύγουν μετακινήσεις και να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά την οδήγηση και να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε σημεία που πιθανόν έχει δημιουργηθεί παγετός.
· Να αλλάξουν πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκονται σε δύσβατο δρόμο.
· Να αποφύγουν να οδηγούν σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
· Να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
· Να ντυθούν με πολλά στρώματα από ελαφριά ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορέσουν αδιάβροχες μπότες.

Οι κτηνοτρόφοι παρακαλούνται να προβούν προληπτικά στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους.

Σε περίπτωση ανάγκης οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ.Γιώργου Σαρρή 6973554429.

Διαβάστε επίσης

Ν. Δένδιας: Μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο μπορεί να επιλυθεί η διαφορά με ΤουρκίαΕλλάδα

Mήνυμα πως μια Τουρκία που θα τηρεί τους κανόνες, θα σέβεται το διεθνές δίκαιο και θα προσεγγίσει την Ευρώπη, είναι καλοδεχούμενη για την Ελλάδα, έστειλε με συνέντευξή του στην πορ...

Περιφέρεια Αττικής: Σε τελική ευθεία ο ΧΥΤΥ Κυθήρων προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώΕλλάδα

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του βρίσκεται ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Κύθηρα, προϋπολογισμού  6.300.000,00 ευρώ. Η  δοκιμαστική λειτουργία  υλοποιε...

Δικογραφία για κακούργημα σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ανήλικων αδελφών για τον ξυλοδαρμό σταθμάρχηΕλλάδα

 Στην δικαιοσύνη παραπέμπονται σήμερα τα δύο ανήλικα αδέλφια, 15 και 17 ετών από το Περιστέρι, που συνελήφθησαν χτες από την Ασφάλεια Αθηνών για την τον ιδιαίτερα βίαιο ξυλοδαρμό τ...

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια και στην Αττική - Βροχή από το πρωί στον Αργοσαρωνικό Ελλάδα

Χιονίζει από το πρωί και στα ορεινά της Αττικής, όπου η Αστυνομία έκλεισε ήδη δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσ...

Εξαδάκτυλος: Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη το δεύτερο κύμα πανδημίας - Τι θα ισχύσει για Γυμνάσια και ΛύκειαΕλλάδα

« Είδαμε ότι το click away δεν είχε ιδιαίτερη επιβάρυνση, όταν εφαρμόστηκε από 14 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου, και κατά συνέπεια είμαστε σε κατάσταση που επιτρέπει και μπορούμ...

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: «Θολώσαμε, μας είπε για το σπίτι μας» -Τι κατέθεσαν οι δύο ανήλικοιΕλλάδα

«Θολώσαμε» ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι δύο ανήλικοι που έχουν συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τα δύο ανήλικα αδέρφια, το βράδυ τη...