ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλημμύρισε με κόσμο η παραλία του Φλοίσβου -Αθηναίοι φόρεσαν μαγιό και βούτηξαν Γενάρη μήνα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες δεκάδες Αθηναίοι επέλεξαν να κατέβουν στις παραλίες όπου ορισμένοι πιο τολμηροί έκαναν βουτιά στη θάλασσα Γενάρη μήνα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο έκανε από νωρίς μέσα στην εβδομάδα για καλοκαιρινές ημέρες. Στην Κρήτη, η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 27 βαθμούς.


Γέμισε η παραλία του Φλοίσβου με χειμερινούς κολυμβητές / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Αθήνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία έφτασε στο πικ της, τους 20 βαθμούς Κελσίου που παρότι δεν προσομοιάζουν με εκείνες του θέρους, παρά ταύτα είναι κατά πολύ υψηλότερες για τα δεδομένα της εποχής.

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που φόρεσαν το μαγιό τους και έκαναν ηλιοθεραπεία / Φωτογραφία: Eurokinissi
Έτσι, οι εικόνες από την παραλία του Φλοίσβου το μεσημέρι του Σαββάτου θύμιζαν καλοκαιρινή μέρα. Δεκάδες πολίτες φόρεσαν τα μαγιό τους και επέλεξαν να κάνουν μια βουτιά στο νερό παρότι Γενάρης μήνας.

Κατά κανόνα προσπαθώντας να τηρήσουν τις αποστάσεις για τον κορωνοϊό, οι Αθηναίοι βρέθηκαν στο νότιο τμήμα της Αττικής για να εκμεταλλευτούν τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες φαίνεται πως θα εξακολουθήσουν και αύριο.

Φαίνεται λοιπόν πως η θερμοκρασία του νερού ήταν τέτοια που επέτρεψε σε αρκετούς, άνδρες και γυναίκες, να δοκιμάσουν μια βουτιά στη θάλασσα.

Οι ισχυροί άνεμοι έδωσαν την ευκαιρία σε ορισμένους να κάνουν ακόμη και σερφ / Φωτογραφία: Intime

Υπήρξαν και εκείνοι που βρήκαν ευκαιρία για θαλάσσια σπορ, με τον φακό των φωτογράφων να απαθανατίζει πολίτες να επιδίδονται σε επιδέξιες φιγούρες με τη σανίδα του σερφ.

Έρημο το κέντρο της Αθήνας
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου. Έτσι, λιγοστός ήταν ο κόσμος που περπατούσε ή έκανε το ποδήλατό του στα στενά του κέντρου.


Λιγοστός κόσμος στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο / Φωτογραφία: Intime
Καθώς τα αυστηρά μέτρα lockdown παραμένουν, ακόμη και τα καταστήματα που λειτούργησαν το περασμένο διάστημα με click away παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να μοιάζει με ερημωμένη πόλη.

Λιγοστός κόσμος στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο / Φωτογραφία: Intime
Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, παράταση μιας εβδομάδας στο υφιστάμενο καθεστώς του lockdown ανακοινώθηκε χθες επίσημα από την κυβέρνηση. Λιγοστοί πολίτες επέλεξαν να κάνουν την καθιερωμένη πια βόλτα, εν μέσω καραντίνας, στα στενά της Πλάκας.

Ανακοινώσεις ανά εβδομάδα για τα μέτρα που θα ισχύουν θα κάνει η κυβέρνηση πλέον, ενώ σε ισχύ θα είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έως και τις 18 Ιανουαρίου.
Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Μητροπολίτης Αθαναγόρας, εκπρόσωπος Ι.Σ.: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα τα Θεοφάνεια Ελλάδα

Την πεποίθησή του πως η εκκλησία τηρεί τα υγειονομικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγ...

Γώγος: Έρχεται αύξηση κρουσμάτων – Μέχρι τέλη Ιανουαρίου το αυστηρό lockdownΕλλάδα

Μόνο… καλύτερα δεν αναμένεται να είναι τα πράγματα τις επόμενες μέρες. Καμία απόφαση μέχρι στιγμής για «άνοιγμα» δραστηριοτήτων στις 18 ή στις 25 Ιανουαρίου. Παραμένουν εξαιρετικά ...

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Αν ανοίξουν Γυμνάσια και λιανεμπόριο μαζί θα έχουμε 2.000 κρούσματα τη μέραΕλλάδα

«Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος και αν το αφήσουμε να εξελιχθεί, θα δούμε την κορύφωση τέλη Μαρτίου»  τόνισε ο καθηγητής Για την εξέλιξη της πανδημίας του  κορωνοϊού   στη...

 Κορωνοϊός-Έρευνα: Τρεις στους τέσσερις νοσηλευθέντες έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα έξι μήνες μετάΕλλάδα

        Τα τρία τέταρτα των ασθενών που νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο λόγω Covid-19, συνεχίζουν να εμφανίζουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα της νόσου έξι μήνες αφότου αρρώστησαν, σύμφωνα μ...

Κατατέθηκε το ν/σ για την επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο - Μέχρι τη Δευτέρα θα κατατεθεί το ν/σ για τα RafaleΕλλάδα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον «καθορισμό του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρω...