ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. λόγω των ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

«Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι μη χάσουμε την Πρωτοχρονιά ό,τι καταφέραμε να κερδίσουμε τα Χριστούγεννα», τόνισε σε χθεσινή συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος. «Γιορτάζουμε με μέτρο και ευθύνη, προσέχουμε και παραμένουμε υγιείς», συμπλήρωσε. 

Από τις 10 μ.μ. σήμερα έως τις 5 αύριο το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε ελέγχους που θα διενεργηθούν σε πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κεντρικούς οδικούς άξονες. 

Στα σπίτια

Για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια, υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα, ενώ η μετάβαση στο ρεβεγιόν γίνεται με κωδικό 6 στο πενταψήφιο 13033. 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι η Αστυνομία μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατόπιν καταγγελίας, ενώ για παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκομέους 300 ευρώ. 

Στους ναούς

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών στους ναούς, σημειώνεται ότι οι επικεφαλής των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι οι εξής: ένα άτομο ανά δεκαπέντε τετραγωνικά, δύο μέτρα απόσταση και μέχρι είκοσι πέντε άτομα μέσα στην εκκλησία ή έως πενήντα άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς και πάντα με μάσκες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διήμερο των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 140.000 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 3.300 παραβάσεις και συνελήφθησαν δέκα άτομα.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης

Στη Λέσβο σήμερα ο πρωθυπουργός: Επισκέπτεται Λιμενικό, Νοσοκομείο και Καρά ΤεπέΕλλάδα

  Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται τα σκάφη του Λιμενικού Σώ...

Διόδια: Αυτές είναι οι νέες τιμές που θα ισχύουν από την ΠρωτοχρονιάΕλλάδα

Αλλαγές στα μετωπικά και πλευρικά διόδια στους αυτοκινητόδρομους Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης. Αναλυτικά...

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά-Βελτίωση την ΠρωτοχρονιάΕλλάδα

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά, πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους-Δείτε τι καιρό θα κάνει το τριήμερο Βροχές και σποραδικές  κ...

Συγκινητικά βίντεο: Ψαράδες στη Χαλκιδική σώζουν δελφίνι που μπλέχτηκε σε δίχτυαΕλλάδα

Είναι συνεχείς οι ειδήσεις το τελευταίο διάστημα με δελφίνια και φάλαινες στην χώρα μας όπου έρχονται αρκετά κοντά στην στεριά κάτι που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και στην έλλ...