ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν αλλάζει το ωράριο κυκλοφορίας στις γιορτές - Ποιες περιοχές βρίσκονται κοντά σε σκληρό lockdown

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις με αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, τύπου Κοζάνης, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

Όπως διεμήνυσε «έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο». 

 




Μάλιστα, αναφορικά με τις περιοχές: Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαΐα, Θάσος και Λάρισα, οι οποίες, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, δημιουργούν ανησυχία, ο κ. Πέτσας ανέφερε:

«όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί».

 


Τι θα γίνει με το ωράριο κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα
Ο ίδιος απέκλεισε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, διαμηνύοντας ότι θα παραμείνει αυστηρά το ωράριο κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απέστειλε σαφές μήνυμα σχετικά με τις γιορτές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός των εννέα ατόμων, εάν παρατηρηθούν περιστατικά «εκτροχιασμού». 

 


Τόνισε ότι εάν υπάρξουν «προσπάθειες κατάχρησης» ή «φαινόμενα προετοιμασίας» καταστάσεων που παρεκκλίνουν από τα μέτρα, «προφανώς θα επανεξεταστεί κάθε μέτρο».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, υπό εξέταση θα είναι μέχρι την τελευταία στιγμή και το μέτρο που επιτρέπει τη συνάθροιση έως εννέα ατόμων για το γιορτινό τραπέζι.

 

 

Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό
Όπως εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας, έως τον Φεβρουάριο - Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας, ενώ πρώτο θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός. 

 


Κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το απορρίπτουν. 

Σημειώνεται ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της εταιρείας Pfizer θα φθάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου.  Την αμέσως επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Χαρακτήρισε σημαντικό μέτρο την ανακοίνωση δωρεάν μαζικών γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό.

 



Όπως εξήγησε, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις και αφορολόγητο
Ερωτηθείς για την οικονομία, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ειδικά για το ζήτημα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά. 

 

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

Εξαρθρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες σπείρες λαθραίων τσιγάρων με τζίρο πολλών εκατομμυρίωνΕλλάδα

Σοβαρό χτύπημα στα οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων κατάφερε η Αστυνομία, καθώς εξαρθρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, μετά από πολύμηνες έρευ...

ΕΟΔΥ: 58 νεκροί σε ένα 24ωρο - 534 οι διασωληνωμένοι ασθενείς - 901 νέα κρούσματαΕλλάδα

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου, 58 συνάνθρωποί μας εξέπνευσαν από επιπλοκές του κορονοϊού, μέσα σε ένα 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ...

Μιχαηλίδου: Στις αρχές του νέου έτους ο εμβολιασμός σε όλες τις κλειστές δομές τρίτης ηλικίας και αναπηρίαςΕλλάδα

Στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον covid -19 που αφορά εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε όλες τις κλειστές δομές τρίτης ηλικίας και αναπηρίας τ...

"Ευτυχία" vs Reality shows, σημειώσατε 1 Ελλάδα

Πρώτη στις μετρήσεις της τηλεθέασης για την χθεσινή prime time ζώνη βρέθηκε η ταινία για τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, «Ευτυχία».     Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής ...

Προφυλακιστέοι οι έξι κατηγορούμενοι για τις κατ' οίκον παραδόσεις κοκαϊνηςΕλλάδα

Στην φυλακή θα οδηγηθούν οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος κοκαϊνης που εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, μέλη του οποίου φέρονται να παρέδιδαν κατ' οίκ...