ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάμος: Σε κλίμα οδύνης «το τελευταίο αντίο» στην 15χρονη Κλαίρη και τον 17χρονο Άρη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό Αγίου Χαράλαμπου στο Βαθύ της Σάμου η κηδεία της 15χρονης Κλαίρης που έχασε τη ζωή της μαζί με τον συμμαθητή της 17χρονο Άρη όταν καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση τοίχου μετά τον σεισμό των 6.7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

 

   Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συμμαθήτριες, αλλά και κάτοικοι της Σάμου είπαν σήμερα «το τελευταίο αντίο» στην νεαρή μαθήτρια που ο χαμός της βύθισε στο πένθος το νησί.

   Οι συμμαθητές και φίλοι της έφτασαν στον ιερό ναό ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς της αδικοχαμένης μαθήτριας.

   Το «παρών» έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ενώ κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια βρέθηκε, επίσης, στην κηδεία. Επιπλέον, μεταξύ άλλων στην κηδεία βρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, καθώς και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

   Νωρίτερα, ο πατέρας του Άρη, δημοσιογράφος που εργάζεται σε τοπικό μέσο, μίλησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο για το τραγικό συμβάν. Όπως δήλωσε βρήκε τον γιό του Άρη με την Κλαίρη αγκαλιασμένους στα χαλάσματα.

   «Ήμουν στο χώρο εργασίας μου, και από εκεί και πέρα άρχισε ένας τιτάνιος αγώνας για την αναζήτηση των παιδιών και για το ρεπορτάζ που έτρεχε ταυτόχρονα. Κάποια στιγμή δυστυχώς μετά από μία, μιάμιση ώρα δεν μπορώ τώρα να υπολογίσω ακριβώς, μάθαμε το τι πραγματικά έχει γίνει. Ήμουν σε αναζήτηση με τον άλλο πατέρα, δεν μπορούσαμε να βρούμε τα παιδιά μας, ήξερα ότι ο γιος μου έχει το κινητό μαζί. Καλούσα το γιο μου, δυστυχώς δεν απαντούσε. Ο Άρης βέβαια είναι ένα παιδί το οποίο θα προσπαθούσε να βρει τρόπο έστω με ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσει μαζί μου ή να ερχόταν να με βρει στους χώρους όπου κινούμουν εγώ. Από εκεί και πέρα όταν έκανα τρεις, τέσσερις προσπάθειες να βρω τον Άρη δεν μπόρεσα να τον βρω, κάποια στιγμή άρχισα να ανησυχώ, δηλώσαμε την εξαφάνιση και των δύο παιδιών, και του Άρη και της Κλαίρης στην Αστυνομία, ψάχναμε οι γονείς αλλά κάπου μέσα μου βαθιά εγώ πίστευα ότι κάτι κακό έχει συμβεί στα παιδιά. Μέσω αναζήτησης των κινητών τηλεφώνων, μάθαμε ότι η ακτινοβολία του κινητού του γιου μου ήταν στα 150 μέτρα από ένα συγκεκριμένο σημείο και σε αυτή την ακτίνα αρχίσαμε και ψάχναμε μαζί με τον άλλο πατέρα μέσα στα χαλάσματα. Εκεί εγώ είχα την αίσθηση ότι βρισκόταν το παιδί, και κάποια στιγμή, ο Γιώργος, ο άλλος πατέρας ανακάλυψε τις δύο τσάντες των παιδιών μαζί, και βρήκα κι εγώ και το κινητό του γιου μου και αμέσως ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία σε ενάμισι λεπτό ήρθε εκεί μαζί με τις δυνάμεις ΕΚΑΜ, οι οποίοι μέσα σε 15 λεπτά ανέσυραν τα δύο παιδιά. Ο γιος μου ήταν πάνω από την Κλαίρη, προσπαθούσε να την προστατεύσει και τους βρήκαν αγκαλιασμένους μέσα στα χαλάσματα», περιγράφει.

   Ο πατέρας του Άρη αναφέρθηκε και στο σημείο όπου βρέθηκαν τα παιδιά, από το οποίο, όπως είπε, περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα.

   «Είναι ένα σημείο από το οποίο περνάνε πάρα πολλά παιδιά. Αυτό είπα και στον κύριο πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να αναλάβουν. Έχω σηκώσει μια σημαία ώστε να μην υπάρχει κανένα εγκαταλελειμμένο κτίριο με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται είτε από αέρα, είτε από σεισμό ή από φωτιά. Είναι πραγματικά προβληματικά σημεία. Το συγκεκριμένο σημείο, είναι ένας παράδρομος το οποίο χρησιμοποιούν πάρα πολλά παιδιά. Από τον συγκεκριμένο δρόμο και από τους διπλανούς δρόμους περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα. Αν δεν ήταν ο Άρης με την Κλαίρη μπορεί να ήταν 5 παιδιά, μπορεί να ήταν 10 παιδιά, μπορεί να μην υπήρχε και κανένας, αλλά όταν εμείς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, νομίζω ότι δεν θα έχουμε χαμένες ανθρώπινες ζωές», σημειώνει.

 

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε σήμερα τον 17χρονο Άρη που έχασε τη ζωή του από τον σεισμό

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το μεσημέρι στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βαθύ Σάμου για να πει το τελευταίο αντίο στον 17χρονο 'Αρη που έχασε τη ζωή του μαζί με την 15χρονη Κλαίρη όταν καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση τοίχου μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί. Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να αποχαιρετήσουν τον 17χρονο μαθητή. Λίγο προτού ξεκινήσει η τελετή ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε τη λύπη του. «Πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τόσο άσχημα όπως αυτή τη στιγμή», είπε.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία από αυτό που σήμερα έπρεπε εμείς οι δάσκαλοί σου να κάνουμε, να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και πώς να την χρησιμοποιείς και σήμερα να μην βρίσκουμε λόγια να σου πούμε. Να αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα να σου μάθουμε μαθηματικά και σήμερα να μην βρίσκουμε δύναμη και τρόπο να μετρήσουμε ούτε εμείς πάνω από το 17. Να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τα μυστικά της ζωής και σήμερα να μην μπορούμε να εξηγήσουμε τι έγινε και η δική σου ζωή έπρεπε να τελειώσει τόσο σύντομα. Τόσα χρόνια δεν καταφέραμε τελικά να σου μάθουμε και πολλά ωστόσο όσο προσπαθούσαμε μαθαίναμε από εσένα τα πάντα. Μάθαμε το χαμόγελο που μας χάριζες απλόχερα πάντα, μάθαμε την αγνή ψυχή με την οποία κάθε φορά μας προσέγγιζες και στεκόσουν δίπλα στους φίλους και σε εμάς. Μάθαμε την αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον για το σχολείο, και τι δεν μάθαμε από εσένα. Μόνο ένα πράγμα αγόρι μας δεν κατάφερες να μας κάνεις να μάθουμε, πως οι αγαθές ψυχές δεν φυλακίζονται σε αυτό τον κόσμο, πως οι αγαθές ψυχές μένουν για πάντα ελεύθερες και πάντα θα αναζητούν θάλασσες και ουρανούς να κατακτήσουν», ανέφερε καθηγητής του 17χρονου 'Αρη στον επικήδειο του.

«Σας ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας», είπε ο πατέρας του 'Αρη βγαίνοντας από την εκκλησία και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί συγκινημένος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, όπως και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια βρέθηκε.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: 1.152 νέα κρούσματα και επτά νεκροί σε ένα 24ωρο - 153 οι διασωληνωμένοιΕλλάδα

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και ξεπερνούν τα 1.000, ενώ αύξηση παρουσί...

Γ. Γεραπετρίτης: Είμαστε στο σημείο "μηδέν", όλοι να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνηςΕλλάδα

Η διαμορφωθείσα κατάσταση με τον Covid-19 στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, τα μέτρα για την εστίαση, η οικονομική κατάσταση και η προστασία της εργασίας ,τέθηκαν από...

ΟΟΣΑ: Την Άννα Διαμαντοπούλου πρότεινε η Ελλάδα για τη θέση του Γενικού ΓραμματέαΕλλάδα

Δέκα υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προτάθηκαν από χώρες - μέλη του Οργανισμού, σύμφωνα με την επίσημη ...

Γαλάτσι: Καταγγελίες για υπερβολική αστυνομική βία ακόμη και σε 5χρονο παιδί - Τι απαντά η Αστυνομία Ελλάδα

Όργιο αστυνομικής καταστολής καταγγέλλουν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση στο Γαλάτσι παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας. Το χρονικό Υπενθυμίζεται ότι η ΓΑΔΑ είχε απα...

Τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για 14 ημέρες-SMS για μετακινήσειςΕλλάδα

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητ...

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 ή 9 το βράδυ ζήτησε ο δήμαρχος Κ. ΖέρβαςΕλλάδα

Την ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, υπογρ...