ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας στις αναστολές των ποινών

Στη χθεσινή της τοποθέτηση για τις αναστολές των ποινών επιμένει η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 


Στην αρχική της πρόταση ότι δεν υπάρχει κόλλημα να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση των ποινών των καταδικασθέντων επέμεινε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων, η κ. Οικονόμου είπε πως επιθυμεί να απαντήσει «στα ερωτήματα που θέσατε με ιδιαίτερα έντονο ύφος στην εισαγγελέα της έδρας».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας επέμεινε ότι δεν υπάρχει κόλλημα να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. και ανέπτυξε τους ισχυρισμούς της με σειρά επιχειρημάτων.

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι παρών στο δικαστήριο είναι σήμερα και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελέας, αφού διάβασε όλη τη διάταξη για τη χορήγηση ανασταλτικών αποτελεσμάτων, ανέφερε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα έχουν καταργηθεί τα άρθρα που αναφέρονται σε υπότροπους εγκληματίες, έχοντας παραμείνει μόνο για ορισμένα εγκλήματα.

Επανέλαβε ότι η πρότασή της για χορήγηση ή μη ανασταλτικού αποτελέσματος στους καταδικασμένους σε κάθειρξη, συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Λαγού, ασχέτως εάν ο ίδιος το ζήτησε ή όχι, είναι σύμφωνη με τον Νόμο, καθώς όλοι οι καταδικασθέντες, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πληρούν τις προδιαγραφές του Νόμου. Υποστήριξε επίσης, ότι η καταδίκη του Νίκου Μιχαλολιάκου το 1979 δεν αφορά -όπως είπε- εκρηκτικούς μηχανισμούς και έκρηξη.

Επίσης, ανέφερε ότι οι καταδικασθέντες αμετακλήτως για τη δολοφονία Λουκμάν και για την επίθεση στον χώρο «Αντίπνοια», αφενός έχουν εκτίσει τις ποινές τους και αφετέρου τα εγκλήματα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν τελέστηκαν εκτός της εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία καταδικάστηκαν τώρα. Η εισαγγελέας ανέγνωσε το βούλευμα που εκδόθηκε το 2015, προκειμένου να επιστρέψει στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός για παραβίαση περιοριστικού όρου, καθώς και αυτό που εκδόθηκε δύο μήνες μετά, που αντικατέστησε την κράτηση, κρίνοντας πως ο νυν ευρωβουλευτής δεν είχε πεποίθηση ότι παραβίασε τους όρους.

 

 

«Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιούν σε βάρος μου ανοίκειες εκφράσεις»

 


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λάβει τον λόγο η κ. Οικονόμου, στο δικαστήριο αναγνώστηκε το βούλευμα με το οποίο επέστρεψε στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός το 2015, το οποίο εστάλη από την Εισαγγελία Εφετών, μετά τη χτεσινή εντολή της προέδρου.

«Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως έδρας και ποια στοιχεία απέκρυψε;» είπε η κα Οικονόμου απευθυνόμενη προς το δικαστήριο.
Ενώ καταφέρθηκε σε βάρος της Πολιτικής Αγωγής για τις δηλώσεις τις οποίες προβαίνει, λέγοντας ότι «η Πολιτική Αγωγή παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων και καταφέρεται με δηλώσεις της και συκοφαντικές εκφράσεις της, κατά της εισαγγελέως έδρας».

Σύμφωνα με την κα Οικονόμου, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιούν σε βάρος της «ανοίκειες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς».

 

 

Το μπρα-ντε-φερ προέδρου-εισαγγελέως

 


Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, είχε ζητήσει από την εισαγγελέα να εξετάσει εάν είχε εκδοθεί στο παρελθόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό.

Η εισαγγελική πρόταση δεν ανέφερε, ότι το 2015 παραβίασε τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού υπό προϋποθέσεις, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή.

Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την υπεράσπιση του Γ. Λαγού που ζήτησε τον λόγο, ενώ και ο Η. Κασιδιάρης έχει ζητήσει να απευθυνθεί στο δικαστήριο.

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

"Ελλάδα 2021" : «Ας κρατήσουν οι χοροί» – Το εντυπωσιακό βιντεοκλίπ για τα 200 χρόνια από την ΕπανάστασηΕλλάδα

  Ακρως εντυπωσιακό το βίντεο κλιπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» που ετοίμασε με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.   Ενα βίντεο ντυμένο με το τραγούδ...

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά»Ελλάδα

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτό τον μεγάλο, επικίνδυνο εχθρό πο...

Στην Κύπρο ο πρωθυπουργός για την Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-ΑιγύπτουΕλλάδα

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτακης προκειμένου να συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού π...

Διακόπηκε η δίκη της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου - Στις 6 Νοεμβρίου η επόμενη συνεδρίασηΕλλάδα

Διακόπηκε η δίκη της υπόθεσης του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου και οι επόμενες συνεδριάσεις ορίστηκαν για 6 και 11 Νοεμβρίου.  Το δικαστήριο σήμερα κλήρωσ...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδεςΕλλάδα

Η κακοκαιρία που εκδηλώνεται στη νότια νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη (21-10-2020), ενώ εξασθένηση ...

Ξεκινά η δίκη για το φόνο του Ζακ Κωστόπουλου - Για θανατηφόρα σωματική βλάβη οι έξι κατηγορούμενοιΕλλάδα

Οι συνθήκες του αποτρόπαιου θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου έρχονται στο προσκήνιο καθώς σήμερα έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των έξι κατηγ...

Κορωνοϊός: Μαγιορκίνης για καπνιστές και τη συσχέτιση του ιού με την ομάδα αίματος Ελλάδα

Πολλές έρευνες έχουν επιχειρήσει να ανιχνεύσουν ποιοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στην COVID-19, ερευνώντας ακόμη και τη συσχέτιση με την ομάδα αίματος.   Στην έρευνα που αφορά στο...