ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία - Καταιγίδες στο Ιόνιο, ισχυροί νοτιάδες στον Σαρωνικό

Κακοκαιρία πλήττει αυτή τη στιγμή το Ιόνιο με ισχυρές καταιγίδες, όπου στην Κέρκυρα οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Αυτή τη στιγμή στο Σαρωνικό πνέουν ισχυροί νοτιάδες όπως βλεπουμε στη φωτογραφία από τον Πόρο (φωτό Α. Καΐκας). Σύμφωνα με την πρόβλεψη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες στον Αργοσαρωνικό. 


Τη νύχτα προς ξημερώματα της Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Η πρόγνωση της Τρίτης

Κακοκαιρία μέχρι το απόγευμα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 και στο Θρακικό πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Aπό 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από τις προμεσημβρινές ώρες δυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Πληροφορίες από το protothema.gr

Διαβάστε επίσης

 Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 13 Οκτωβρίου - Τα θέματα Η.Δ.Ελλάδα

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη , 13-10-2020 και ώρα 15:30 σε συνέχεια της από 7/10/...

Κλιμάκωση στην αν. Μεσόγειο: Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κοντά στο Oruc Reis Ελλάδα

Ένα πλέγμα τουρκικών ενεργειών, δημιουργούν νέα δεδομένα, προς την αρνητική εξέλιξη, όσον αφορά στην έναρξη των διερευνητικών επαφών Αθήνας Άγκυρας. Μάλιστα η τελευταία αιφνιδιαστι...

Έκτακτη ανακοίνωση του γγ Πολιτικής Προστασίας ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένωνΕλλάδα

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται από σήμερα το απόγευμα, καλώ...

Στην τελετή λήξης της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών ο Γ. ΠατούληςΕλλάδα

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που με το παράδειγμά τους αναδεικνύουν το πραγματικό νόημα σε αξίες, όπως, η αλληλεγγύη, η αγάπη προς το συνάνθρωπο. Όλοι μαζί...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την απόρριψη της αίτησης Λαγού ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία ΟικονόμουΕλλάδα

Να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου, που είχε καταθέσει ο Γιάννης Λαγός, προτείνει η εισαγγελέας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Νωρίτερα είχε εξαιρεθεί η πρόεδ...