Επίσκεψη στον Ευαγγελισμό πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

 

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για “εγκληματική αμέλεια”.

“Είναι προφανές ότι δεν μείναμε ασφαλείς, παρά τις μεγαλοστομίες της πρώτης περιόδου", είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι “η μεγαλύτερη ευθύνη όλων των ευθυνών είναι ότι δεν αξιοποιήθηκε αυτός ο χρόνος προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, η Πρωτοβάθμια φροντίδα, προκειμένου να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή της μάχης”.

 

Ζήτησε να προκηρυχθούν άμεσα 15.000 θέσεις για μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να μην γίνει καμία απόλυση επικουρικού προσωπικού το επόμενο διάστημα.

 

“Αν ένα δίδαγμα μπορούμε να βγάλουμε από την πανδημία, είναι να την αξιοποιήσουμε ως ευκαιρία για να στηρίξουμε το ΕΣΥ, που πολύ φοβάμαι αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα και με την εγκληματική αμέλεια που δείχνει η κυβέρνηση, πολύ γρήγορα θα επιβαρυνθεί και θα βρεθούμε σε οριακές καταστάσεις”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας: “Ας ελπίσουμε να τις αποφύγουμε και η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες και στους γιατρούς, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση”.

 
 
Πηγή: enikos.gr