ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εκπροσώπων της  πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, φορέων και σωματείων πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

 

Οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την  Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ). Το πρωί έγινε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας και δέηση στο μνημείο του Εθνοιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης καθώς και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της ΟΠΣΕ Α. Οραήλογλου.

 

Στις 12 το μεσημέρι έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 13:30 ημερίδα με θέμα «Ο Ελληνισμός της Ανατολής και η Επανάστασης του 1821».

 

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης συμβολίζει την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε ιστορικά γεγονότα  όπως αυτό.

 

«Είναι ιερή υποχρέωση μας η  έκφραση τιμής και σεβασμού απέναντι στη μνήμη των  θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Σήμερα είναι ημέρα θλίψης αλλά και αναγέννησης. Είναι ημέρα μνήμης που εδώ και 98 χρόνια ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την παρακαταθήκη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν. Ο λαός μας όπου και αν βρεθεί μεγαλουργεί και το αποδεικνύει σε κάθε δύσκολη στιγμή. Η Ελλάδα μέσα από την ιστορία της και τον πολιτισμό της μπορεί να ελπίζει για το μέλλον των παιδιών μας. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους ήρωες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τις αξίες και την πατρίδα μας.  Αποτελεί χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο Ελληνισμός».

 

Στις εκδηλώσεις εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. ΚουμουτσάκοςΒουλευτές, ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) Α. Οραήλογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γ. Δημόπουλος η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Μ. Βιδάλη, αντιδήμαρχοι,  εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Στ. Πέτσας: Η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο - Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστείΕλλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στα μέτρα για τον κορονοϊό και το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown στην Αττική είπε ότι...

 Νέα συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου - Τα θέματα Η.Δ.Ελλάδα

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη , 23-9-2020 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματ...

Ολόκληρη η διάταξη για την υποχρεωτική τηλεργασία στην Αττική - Τι προβλέπειΕλλάδα

  Την υποχρεωτική εφαρμογή  τηλεργασίας  σε  εργαζόμενους  επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα σ...

Πέτσας: Τα 9 μέτρα για τους πληγέντες από τον «Ιανό» -Ποιοι θα λάβουν εφάπαξ ενίσχυση 5.000 και 8.000 ευρώ Ελλάδα

  Με τις άμεσες παρεμβάσεις, έπειτα από οδηγίες του πρωθυπουργού, για την αποζημίωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη...