ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία: Η ΕΜΑΚ βρήκε τον 62χρονο στην Καστανιά Καρδίτσας

 

Οι διασώστες εντόπισαν τον άτυχο 62χρονο στα χαλάσματα του σπιτιού του 

 
Νεκρός εντοπίστηκε ο 62χρονος άντρας στην Καστανιά Καρδίτσας, στο σπίτι του οποίου είχε καταρρεύσει η σκεπή. Ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας έτσι ανέρχεται σε τρεις νεκρούς. 

 
Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 10 το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν στα χαλάσματα του σπιτιού του τον αγνοούμενο 62χρονο άνδρα στην Καστανιά Καρδίτσας. Προς το παρόν δεν έχει ακόμα ανασυρθεί.

 
Αγωνία τώρα επικρατεί για τους δύο ανθρώπους που αγνοούνται στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Ανδρες της Πυροσβεστικής σαρώνουν τις περιοχές όπου εξαφανίστηκαν οι δύο άνθρωποι. Πρόκειται για: 

- Τη 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια.   

 
- Και έναν βοσκό που αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας. 

Η νύχτα ήταν δύσκολη για το χωριό Καλογριανά Καρδίτσας, το οποίο έχει δεχτεί μεγάλους όγκους νερού, ενώ τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες με γέφυρες να έχουν καταρρεύσει, σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και στο Μουζάκι να έχει υποστεί καταστροφή και το κέντρο Υγείας.

Δείτε εδώ βίντεο με επιχειρήσεις διάσωσης


karditsa02
karditsa01
 
karditsa05
karditsa04
karditsa03



Στην Κεφαλονιά ο Χαρδαλιάς

 
Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου έλεγξε ο ίδιος με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός" κσι στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.

"Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης" δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.


kefalonia02
kefalonia01


Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπου τόνισε ότι " λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της υδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικων δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας."

 
Ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι "εχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της".

 
Ο κ. Χαρδαλιάς θα συνεχίσει αύριο τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές καθώς θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ιθάκη και την Ζάκυνθο.

 
Βροχές στην Κρήτη

Έντονες βροχοπτώσεις είχαμε τη νύχτα στην Κρήτη, κυρίως σε Χανιά και Ηράκλειο. Τα περισσότερα προβλήματα με πλημμύρες εντοιπίζονται στα χωριά Γιόφυρος και Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος.

 
Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε επίσης

«Η ζωή του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι η ζωή ενός κοσμοκαλόγερου» Ελλάδα

    Ο Στέφανος Καραβίδας (φωτογραφία) υπηρέτησε 20 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και πριν από τη πρόσφατη αποστρατεία του, ήταν πιλότος μαχητικών με περισσότερες από 2.000 ώρες πτ...

Με τις μελωδίες του Θάνου Μικρούτσικου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ (βίντεο)Ελλάδα

«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε ν' "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή». Με αυτό το σύνθημα, το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» κορυφώθηκε το τριήμερο 17, 18, 19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστ...

Χριστοδουλίδης στο iefimerida.gr: «Η Τουρκία στην περίπτωση της Κύπρου επιλέγει την περαιτέρω κλιμάκωση»Ελλάδα

Την άποψη ότι η Τουρκία, σε αντίθεση με το τι πράττει στο Αιγαίο, επιλέγει στην Κύπρο την περαιτέρω κλιμάκωση, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστ...

Η Ιθάκη μετρά τις πληγές της: Η κακοκαιρία «Ιανός» σάρωσε το νησί -Βυθίστηκαν σκάφη, καταστήματα υπέστησαν ζημιές [εικόνες]Ελλάδα

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην Ιθάκη, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός», που πλήττει τα τελευταία 24ωρα μεγάλο μέρος της χώρας. Δεκάδες βάρκες και ιστιοφόρα έχουν βυθιστεί, ενώ π...

Αλ.Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται μια νέα Κοινωνική Συμφωνία - Τι μέτρα πρότεινε από τη ΘεσσαλονίκηΕλλάδα

Για "εξαπάτηση" των Ελλήνων κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη, με έμφαση στη στάση του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο π...