ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας, έρχονται άνεμοι 7 μποφόρ -Πού αναμένονται βροχές σήμερα



Ανάσα δροσιάς σήμερα καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, έχουν σημάνει συναγερμό, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 και στη Πελοπόννησο τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στην Πελοπόννησο έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί και στα βόρεια βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Γρήγορα από τα βόρεια θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: «Επιδεινούμενη τάση» την τελευταία εβδομάδα -Αυξάνονται οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοιΕλλάδα

  Επιδεινούμενη τάση εμφανίζουν οι βασικοί επιδημιολογικοί δείκτες για τον κορωνοϊό, όπως προκύπτει από την 13η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου που αφορά στο διάστημα 27 Αυγούστο...

Από 8 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούςΕλλάδα

Αρχίζει, από την προσεχή Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μητέρων που εργάζονται στο Δημόσιο για παροχή voucher που θα χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία των παιδιώ...

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσειςΕλλάδα

  «Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασίσων ζωνών στο Αίγαιο με βάση το διεθνές δίκαιο, χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογικ...

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας – Προληπτική εκκένωση οικισμών και μοναστηριού (βίντεο-φωτό)Ελλάδα

  Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 2.50 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας. Προληπτικά έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί ...

Μεγάλη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας - Εκκενώνονται προληπτικά οικισμοί - Ισχυροί άνεμοιΕλλάδα

Φωτιά τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην Κορινθία. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη προς το παρόν αιτία, στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία, προκαλώντας συναγερμό στην ...