ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκέψεις για νέα μέτρα μετά τα 262 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Με το… ένα πόδι στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι η Ελλάδα, που χθες κατέγραψε 262 νέα κρούσματα, νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα.


Τα 262 κρούσματα έχουν θορυβήσει περισσότερο από ποτέ τους λοιμωξιολόγους, με τον Νίκο Σύψα να τονίζει χθες πως άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο, θα συζητηθούν νέα μέτρα με το σενάριο να υπάρχει περιορισμός ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, να μπαίνει στο τραπέζι.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αφού επανέλαβε πως το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα υπάρχοντα μέτρα, σημείωσε πως πλέον η χώρα βρίσκεται με το «ένα πόδι» στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού και είπε πως θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρχει «πλαφόν» στον αριθμό ατόμων που θα συγκεντρώνονται σε παρέες ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους.


«Θα συζητήσουμε για το ενδεχόμενο να μπουν νέα μέτρα. Ενα από αυτά θα είναι ο περιορισμός στον αριθμό ατόμων που θα βρίσκονται μαζί σε ανοιχτούς χώρους. Θα υπάρχει ανώτατο όριο δηλαδή σε παρέες, ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε, κάνοντας μία δραματική έκκληση προς τους πολίτες: «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλο τον κόσμο. Είναι αυτονόητο. Οπότε απευθυνόμαστε στον καθένα ξεχωριστά. Δεν πρέπει να παίζουμε. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Τηρήστε τα μέτρα που ήδη υπάρχουν, αλλιώς θα έχουμε εκατόμβη νεκρών», είπε.


«Πρέπει να καταλάβουν οι νέοι κυρίως, πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συμπεριφορά τους (χαλαρότητα)», πρόσθεσε, τονίζοντας πως πλέον η χώρα βρίσκεται «με το ένα πόδι στο 2ο κύμα». Ακόμη, ο κ. Σύψας είπε πως το μόνο θετικό, προς το παρόν, είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός, αλλά «αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Διασωληνωμένη 27χρονη γιατρός με κορωνοϊό
Οσον αφορά τις περιπτώσεις διασωληνώσεων ασθενών, ο αριθμός είναι χαμηλά, ωστόσο έχει διπλασιαστεί μέσα στον Αύγουστο. Οι επιδημιολόγοι τόνιζαν τα προηγούμενα 24ωρα πως έχει μειωθεί και ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η είδηση πως μια 27χρονη γιατρός με κορωνοϊό, στη Λάρισα, χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Η 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μπήκε σε ΜΕΘ καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Οταν επέστρεψε μπήκε σε κατ' οίκον περιορισμό, όμως προχθές το απόγευμα η κατάστασή της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης διασωληνώθηκε.  

 

 

Νέα μέτρα και στα αεροδρόμια για τον κορωνοϊό
Επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τίθενται και στα αεροδρόμια και τις πτήσεις από το εξωτερικό στην χώρα. Μετά το μέτρο του περιορισμού των πτήσεων από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία (πτήσεις μόνο προς στο «Ελ. Βενιζέλος») και την αναστολή πτήσεων από την Τουρκία, ήρθε νέα Notam με την οποία παρατείνεται η οδηγία που επιτρέπει την είσοδο σε όσους ταξιδεύουν από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μάλτα, μόνο με την διενέργεια αρνητικού τεστ ως 72 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Επίσης, η υποχρέωση τεστ κορωνοϊού πριν την άφιξη στην Ελλάδα, επεκτείνεται σε επτά ακόμη χώρες: τις Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.


Τέλος, παραμένει η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα από χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ, με εξαίρεση τη λίστα των 11 χωρών στις οποίες επιτρέπεται το ταξίδι. Οι χώρες αυτές είναι οι: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ ως τις 31 Αυγούστου και ώρα 23:59.


Το χθεσινό θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα με 262 κρούσματα, αποτελεί το πιο ηχηρό «καμπανάκι» για την τήρηση των μέτρων. Τα κρούσματα και οι εστίες αυξάνονται καθημερινά, με την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα να είναι στο επίκεντρο με 85 και 66 κρούσματα αντίστοιχα. Στην Θεσσαλονίκη, το ρεκόρ των κρουσμάτων περιλαμβάνει και 36 που αφορούν Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο οποίος τέθηκε σε 7ημερη καραντίνα.

Ακόμη, στην Αθήνα συνεχίζονται οι ανιχνεύσεις κρουσμάτων από πολίτες που βρίσκονταν σε διακοπές στο εσωτερικό της χώρας (14), ένα ακόμη πεδίο που οι επιδημιολόγοι έχουν τονίσει πως αποτελεί βασικό πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-periorismos-atomon-se-anoihtoys-horoys

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτές είναι οι κατάλληλες για κολύμπι θάλασσες σε Αργοσαρωνικό και Αττική Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφαλείας και καταλληλότητας των υδάτων σε 199 ακτές του Ανατολικού, Νότιου και Δυτικού παράκτιου μετώπου και των νήσων της Αττικής, από τις αρμόδιες Διευθύν...

Tο «Oruc Reis» βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα -Δείτε την πορεία του στον χάρτη Ελλάδα

  Από το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:20, το «Oruc Reis» βρίσκεται εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.   Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνεχίζει την πορεία του εντός της κυπριακής Α...

Κορωνοϊός: Από νεαρό που πήγε σε συναυλία, τα 36 κρούσματα στον οίκο ευγηρίας (βίντεο)Ελλάδα

  Το πώς μεταδόθηκε ο κορωνοϊός στον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, τον ασθενή μηδέν, περιέγραψε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας έσπευσε σήμερα στον οίκο ευγηρίας μ...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται - Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη (βίντεο)Ελλάδα

    Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται,  διεμήνυσε ο πρωθυπουργός σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του για τα Ελληνοτουρκικά  -Διάλογος με προκλήσεις και σε κλίμα έντασης είναι...

Επιχειρηματίες Μυκόνου: Αδιαφορούν για τα κρούσματα και απειλούν για τα μέτραΕλλάδα

Σαν να μην έχουν αντιληφθει τη σοβαρότητα της κατάστασης και σαν να μη λαμβάνουν τίποτε υπόψη τους παρά μόνο τον... μικρόκοσμό τους, οι επιχειρηματίες της Μυκόνου δηλώνουν εξαγριωμ...

Συνάντηση Ν. Δένδια-Μ. Πομπέο την Παρασκευή στη Βιέννη - Στο πλευρό της Ελλάδας το Ισραήλ Ελλάδα

Με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo), θα συναντηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.   Οι συζητήσεις θα εστιασθο...

Πνευματικά δικαιώματα μουσικής : Συμφωνία ΞΕΕ - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣΠολιτισμός

  Σημαντική συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα υπέγραψαν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων «Η Α...