ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή είναι η λίστα των ΜΜΕ για το "Μένουμε Σπίτι"

Η λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που έλαβε το κάθε ένα στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

 

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των κονδυλίων και πίεζε για τη δημοσιοποίηση της λίστας.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που είχε βρεθεί το μάτι του κυκλώνα, υποστήριξε σήμερα στο briefing ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές.

Υπερασπίστηκε την καμπάνια, λέγοντας ότι: «Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά».

Ο κ.Πέτσας τόνισε ότι επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές.

Υπενθύμισε ότι διευκρίνισε μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δινόταν η πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν.

“Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης. Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών”, κατέληξε ο κ.Πέτσας, αιτιολογώντας την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της λίστας.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα - Δείτε την εδώ

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός -Σύψας: Βράζει η επιδημία στα βόρεια σύνορά μας -Θέμα χρόνου το μεγάλο ατύχημα με τα πανηγύρια Ελλάδα

  «Το πρόβλημα είναι ο Προμαχώνας, είναι τα βόρεια σύνορά μας όπου βράζει η επιδημία του κορωνοϊού. Αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την Ελλάδα», τόνισε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολο...

Άνοιξαν τις πύλες τους οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό - ΟΑΣΑ: Ταχύτερες και ευκολότερες οι μετακινήσειςΕλλάδα

  Τις πύλες τους στο επιβατικό κοινό άνοιξαν από σήμερα το πρωί οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά, «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», ...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής  με ιατρούς που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές στην Περιφέρεια και στα νησιάΕλλάδα

  Γ. Πατούλης: «Καθοριστική η συμβολή σας στις ελεγκτικές λειτουργίες της Περιφέρειας και ιδιαίτερα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Ενωμένοι θα διεκδικήσουμε ενίσχυση προσωπικ...