ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Kορωνοϊός: 500 κρούσματα ανιχνεύθηκαν τον Ιούνιο -Ανησυχία για τα «εισαγόμενα» και τις τοπικές εξάρσεις

Με το άνοιγμα του τουρισμού η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις ως προς την επιδημία του κορωνοϊού, και να διαχειριστεί τα «εισαγόμενα« κρούσματα παράλληλα με τυχόν τοπικές εξάρσεις.

Ήδη κατά τη διάρκεια του Ιουνίου ο κορωνοϊός έδωσε δυναμικά το στίγμα του στην χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 500 κρούσματα, ενώ ανησυχία προκάλεσαν οι τοπικές εξάρσεις,όπως αυτή στην περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης, που οδήγησαν σε αυστηρά μέτρα καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα οποία τα 9 ήταν εισαγόμενα , ανιχνεύθηκαν δηλαδή σε ασθενείς που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα αναφορικά με τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού από το εξωτερικό, καθώς η χώρα έκανε επίσημη από σήμερα τη μεγάλη πρεμιέρα με τον τουρισμό. Ενδεικτικό είναι πάντως το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκαν περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται στα 95.

 

 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις τοπικές εξάρσεις
Όσον αφορά στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 11 ανιχνεύθηκαν εντός της χώρας. Από αυτά τα 4 προέρχονται από την Περιφέρεια της Ξάνθης,2 κρούσματα ανιχνεύθηκαν στην Αττική, 2 ακόμη στην Καστοριά και από 1 θετικός στον κορωνοϊό σε Κοζάνη, Σύρο και Λάρισα η οποία επανεμφανίστηκε στον χάρτη των κρουσμάτων.


Η Ξάνθη και συγκεκριμένα οι ορεινές περιοχές του Δήμου Μύκης βρίσκονται σε τοπικό lockdown, έπειτα από σειρά κρουσμάτων κορωνοϊού τον τελευταίο μήνα. Ενδεικτικά, το τελευταίο 48ωρο στην Ξάνθη ανακοινώθηκαν 16 κρούσματα και άλλα 2 από την Καστοριά όπου συνολικά έχουν φτάσει τα 15 με αποτέλεσμα η περιοχή να μπει και αυτή στο μικροσκόπιο των αρχών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για την κατάσταση στην Ξάνθη και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις ορεινές περιοχές του δήμου Μύκης την Τρίτη, πριν αποφασιστεί η μερική άρση της καραντίνας στην περιοχή.
«Μας απασχολεί η κατάσταση στην Ξάνθη, μας προβληματίζει η περιοχή», τόνισε και πρόσθεσε: «γίνεται μια τεράστια προσπάθεια εκεί από τους κατοίκους και οφείλω αυτό να το ομολογήσω και να το αναγνωρίσω. Δεν ξέρω ακόμα αν βρισκόμαστε στο τέλος του τούνελ, αυτό θα το καθορίσουν οι επιδημιολόγοι μας. Σε κάθε περίπτωση, οι οποίες αποφάσεις λαμβάνουμε έχουν ένα και μόνο γνώμονα, ένα και μόνο άξονα, το καλό των ίδιων των κατοίκων, ώστε να μην επιτρέψουμε να υπάρχει έξαρση, επέκταση ή πολλαπλασιασμός του ιού στην ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά τους πάντως οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές πραγματοποιούν διαρκώς ελέγχους και ιχνηλατούν τις επαφές των κρουσμάτων προκειμένου να εντοπίσουν και να απομονώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-500-kroysmata-ton-ioynio-eisagomena

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Απάντηση- κόλαφος της Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη στις βλέψεις Καμπόσου Ελλάδα

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της Αντιπεριφερειάρχου Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη στην τοποθέτηση του Δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, περί ένωσης των νησιών ...

Η Μαίρη Σαρπ πρόεδρος του ΣτΕ, η Αγγελική Αλειφεροπούλου πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ελλάδα

  Το υπουργικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ομόφωνα τοποθέτησε πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας την Μαίρη Σαρπ και πρόεδρο του Αρείου Πά...

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Κυθήρων για την πρόταση Καμπόσου για ένωση νησιών με την ΑργολίδαΕλλάδα

Με έγγραφη διαμαρτυρία αντέδρασε ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης στην πρόταση του Δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, ο οποίος - παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών - στ...

Σε κλίμα ανασχηματισμού συνεδριάζει το υπουργικό -Αλλαγές στην ηγεσία Αρείου Πάγου και ΣτΕ Ελλάδα

  Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολλά θέματα στην ατζέντα, ενώ κυριαρχεί στους κόλπους της κυβέρνησης ο επικείμενος ανασχηματ...

Καθηγητής Σύψας: Ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί -Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικού lockdown σε νησιά Ελλάδα

«Ο κορωνοϊός μπορεί να μεταλλαχθεί, προς το καλό και το κακό» δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.   Κληθείς να σχολιάσει τα όσα λέγονται περί σεναρίου μετάλλαξης ...