ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα στη χώρα -Κανένας νέος θάνατος

 

Άλλα 9 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.


«Σήμερα ανακοινώνουμε 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3121, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες.

 

694 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1775 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 

116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Κανένας νέος θάνατος από τον κορωνοϊό στη χώρα

 

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».


Ανησυχία για διασπορά του κορωνοϊού, από φαινόμενα συνωστισμού στη χώρα

 

Ανησυχία για ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού προκαλούν τα νέα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται σε νυχτερινά μαγαζιά, αλλά και τα αυτοσχέδια πάρτι στα οποία συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.



Μετά το λουκέτο που επιβλήθηκε σε πέντε νυχτερινά κέντρα σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού σε αυτοσχέδιο πάρτι στο ΑΠΘ καθώς από βίντεο που κυκλοφόρησε προκύπτει ότι οι φοιτητές δεν τήρησαν κανένα μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό. Το πάρτι, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, έγινε έπειτα από κάλεσμα στο Facebook και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Σε ανάρτησή του μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συγγραφέας Ευάγγελος Χεκίμογλου εξέφρασε την οργή του και περιέγραψε το τι επικρατούσε στο ΑΠΘ. Όπως αναφέρει ο ίδιος, «από χτες το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί (5. 15πμ) πραγματοποιείται πάρτι μέσα στο Αριστοτέλειο. Όπως διαπίστωσα ιδίοις όμμασι (έχοντας ξυπνήσει από την εκκωφαντική μουσική, καίτοι κατοικώ σε ικανή απόσταση), η παρουσία φοιτητών ήταν μεγάλη. Δεκάδες αποχωρούσαν πριν από ολίγου, περπατώντας στην λεωφόρο Καραμανλή, αλλά εξακολουθεί η μουσική και ο κραδασμός».


Στη συνέχεια αναρωτιέται «εάν το Αριστοτέλειο Club έχει ασυλία» και δεν παρενέβησαν οι αρχές, όπως στη Μύκονο και στον Άλιμο. «Δεν κολλάνε covid19 στα άγια χώματά του, ή δεν υφίσταται κοινή ησυχία οσάκις πρόκειται για δωρεάν σπουδάζοντες φοιτητές;», διερωτάται χαρακτηριστικά.

 

Ανοίγουν τα αεροδρόμια Αθηνών - Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα

 

Την ίδια ώρα, ανοίγουν οι πύλες της χώρας μας για να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες. Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα για επιστροφή στις διεθνής πτήσεις από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την Covid 19.

 

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αύριο 15 Ιουνίου και έως τις 30 Ιουνίου αίρονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για essential travel (δηλαδή ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς), ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας ΕΑSA.

 

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αύριο 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

 

Σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και συνδιαμορφώνεται η πρόταση προς την ΕΕ για τη λίστα τρίτων χωρών που εξαιρούνται από την απαγόρευση των πτήσεων.

 

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

«Πρεμιέρα» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (βίντεο)Ελλάδα

  Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σήμερα και αύριο για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμι...

Οι τουρκικές προκλήσεις στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με τη συμμετοχή Μ. ΠομπέοΕλλάδα

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Jean Yves Le Drian). Οι συζητή...

Αύξηση κατανάλωσης ναρκωτικών και αντικαταθλιπτικών στην καραντίνα δείχνει η ανάλυση αποβλήτων της ΨυττάλειαςΕλλάδα

Υπέρμετρη κατανάλωση ναρκωτικών και αντικαταθλιπτικών ουσιών κατά την περίοδο της καραντίνας στην Αττική    Από την Τάνια Η. Μαντουβάλου για το  dailypharmanews.gr     Η  ψυχική πί...

Οι μεγάλες παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου για τον "Μεγάλο Περίπατο" - Γιατί αργήσαμε 20 χρόνιαΕλλάδα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανάπλασης από τον Δήμο Αθηναίων. Γιατί αργήσαμε 20 χρόνια. Μια ιστορική αναδρομή.   Άρθρο του Δημήτρη Μπαλή στο huffingtonpost.gr    Οι μεγαλύτερες παρεμβά...