ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα - Άνοιγμα δημοτικών προανήγγειλε ο Χαρδαλιάς

 

Ολoκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου που έκανε σήμερα την ενημέρωση ανακοίνωσε 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 2.878. Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,2% είναι άνδρες, ενώ 626 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

 

Θετικά μηνύματα έρχονται και από τις ΜΕΘ καθώς οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας μειώθηκαν σε 19 συμπολίτες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 70 έτη, ενώ 100 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.
Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος στη χώρα μας έτσι οι νεκροί παραμένουν συνολικά 171. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Έχουν συνολικά ελεγχθεί 152.998 κλινικά δείγματα.

 

Ανοιγμα των δημοτικών προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς

 

Θετικά στοιχεία παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ μίλησε και για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

 

«Η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά, έχουμε καλά επιδημολογικά στοιχεία, μέρα με τη μέρα προσαρμοζόμαστε», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της εστίασης αλλά και δομών φιλοξενίας από τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

 

Για ακόμη μία φορά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επέστησε την προσοχή των πολιτών με αφορμή το άνοιγμα των εστιατορίων, ενώ για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα. «Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και ανέφερε ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική.

 

«Δεν επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες, χρειάζεται προσοχή»

 

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στο άνοιγμα της εστίασης από αύριο καθώς σημείωσε ότι «η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες. Πρέπει να επιδείξουμε σύνεση και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας».


Στη συνέχεια, ο υποπτέραρχος σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που που δείχνουν το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων: «Η επιτροπή συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για αυτό θέμα των δημοτικών σχολείων ώστε να καλύψει κάποιες λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότεροι επιδημιολόγοι είναι υπέρ του ανοίγματος».

 

Επειτα, πρόσθεσε: ότι είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές, ενώ, ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση είναι χαμηλός. Αυτά τα συμπεράσματα οδηγούν τη ζυγαριά να κλίνει προς το άνοιγμα των δημοτικών, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Aπόφαση: Την 1η Ιουνίου ανοίγουν ξανά τα δημοτικά σχολεία - νηπιαγωγείαΕλλάδα

  Η απόφαση στην επιτροπή που συνεδρίασε για το θέμα ήταν ομόφωνη   «Κατόπιν  ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας  από Λοιμογό...

 Περιφέρεια Αττικής: Εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του Πόντου στο ΣύνταγμαΕλλάδα

  Εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του Πόντου στην Πλατεία Συντάγματος από την Περιφέρεια Αττικής   Γ. Πατούλης: «Οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικ...

Βάρκιζα: Έδειραν οδηγό λεωφορείου - Διακομίστηκε στο ΤζάνειοΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Το συμβάν έγινε το μεσημέρι στο τέρμα της λεωφορειακής γραμμής 171 στη Βάρκιζα – Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις άνδρες μπήκαν στο λεωφορείο και τον χτύπησαν   Απίστευτο συμβάν ξ...

Σενάριο για πέρασμα των κέντρων υγείας και των σχολείων στους δήμους - Διαψεύδει ο ΘεοδωρικάκοςΕλλάδα

Αίσθηση προκάλεσαι το χθεσινό πρωτοσέλιδο και δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Σαββατοκύριακο" που αποκαλύπτει σενάριο για πέρασμα των κέντρων υγείας και των σχολείων στους δήμους μέ...

Eισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: “Αν δεν υπήρχε η παρέμβασή μου η δίκη θα τιναζόταν στον αέρα”Ελλάδα

Η εισαγγελέας στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας και βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη, εξελίχθηκε σε πρόσωπο των ημερών, λόγω της αγόρευσής της που προκάλεσε θετικά σχόλια από μεγάλο ...

Άνοιγμα εστίασης : Εντατικές προετοιμασίες για αύριο - Όλοι οι κανόνες λειτουργίαςΕλλάδα

  Αύριο, Δευτέρα, θα γίνει το  τέταρτο βήμα χαλάρωσης των μέτρων  για τον  κορωνοϊό , καθώς  ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης , με τα δεδομένα λειτουργίας τους, ωστόσο, να είναι πο...