ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όρκος της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη: "Θα πολεμήσω για να αλλάξει ο ποινικός κώδικας"

Η  Κυριακή Αμρουτίδου Τοπαλούδη, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, ξέσπασε στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα και έδωσε όρκο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά τους βιασμούς.

 


Η ίδια δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, που επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και ακόμη 15 έτη φυλάκισης για τον βιασμό της, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

«Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένη. Τα 25 χρόνια μπορεί να γίνουν 8. Όλοι μου λένε σε 8 χρόνια θα βγουν! Πόση ικανοποίηση να αισθανθώ. Η Ελένη μου έφυγε και δεν θα ξανάρθει. Όταν δεν υπάρχει αυστηρή τιμωρία, μας κοροϊδεύουν αυτοί που νομοθετούν. Να πω κι ευχαριστώ; Όχι, δεν είμαι. Ζητώ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Φτάνει ο εμπαιγμός, φθάνει η κοροϊδία. Όλο αυτό το σύστημα, ο ΠΚ, ευνοεί δολοφόνους. Γέμισε η ζωή μας από δολοφόνους και βιαστές. Μου λένε μάνες που έχασαν παιδιά, ‘ντρεπόμαστε γι’ αυτούς τους νόμους. Ορκίστηκα στην ψυχή του παιδιού μου, κάθε φορά που πάω στον τάφο της και οδύρομαι και ξεμαλλιάζομαι, να πολεμήσω γι’ αυτούς τους νόμους, να γίνουν πιο αυστηροί και να μην θρηνήσουμε καμιά άλλη Ελένη. Να είναι μόνο η Ελένη της Κούλας, που έφυγε τόσο αποτρόπαια, τόσο ντροπιαστικά, σαδιστικά, σατανιστικά. Πολτοποιήσανε το παιδί μου. Το στραγγάλισαν. Του έκοψαν το αριστερό αφτί. Το βιάσανε. Οι βρωμίλοι της Ρόδου. Ούτε ο Χριστό δεν έζησε τέτοια βασανιστήρια. Δεινοπάθησε στα χέρια μισογύνηδων, βαρβάρων, τυράννων», ξεσπά η μητέρα της Ελένης που λέει ότι το παιδί της πέθανε στα χέρια «τεράτων» και συνεχίζει:


«Επιτέλους, οι μάνες και οι πατεράδες μην ενισχύουν το ‘εγώ’ και μην φτιάχνουν ψευτόμαγκες και βρωμίλους. Να δημιουργούν όμορφες ανθρώπινες ψυχές, αντράκια μπεσαλίδικα, όχι διπρόσωπα».

«Έμαθαν και οι Ροδίτες να κλείνουν ένοχα μυστικά. (…) Επιτέλους όσοις καλύπτουν τα εγκλήματα, τον βιασμό. Είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Μην αποκαλούν παιδί τους την Ελένη. Δεν είναι κανενός τους. Να λείπουν τα κλάματα και ο οίκτος. Όταν μπορούσαν, κάλυπταν. Είναι συνένοχοι στο νησί. Στον ουρανό της Ρόδου πλανάται μια αδικοχαμένη ψυχούλα που φωνάζει στους Ροδίτες ‘γιατί το κάνατε αυτό;’ Πολλοί ξέρουν πολλά και δεν μιλάνε», πρόσθεσε.

«Θα βγω μπροστά να πολεμήσουμε για το νομικό πλαίσιο», επανέλαβε.

«Δίνουν συγχώρεση στον βιαστή. Να ντρεπόμαστε. Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα σε αυτή τη χώρα που με προδίδει. Αν η Ελένη ήταν δικό τους παιδί, απευθύνομαι σε όλο τον πολιτικό κόσμο, τι θα κάνανε; Δεν πήρα απάντηση μέχρι σήμερα. Όλοι τους αγωνίζονται για την καρέκλα τους», τόνισε.

Η ίδια υποκλίνεται στην εισαγγελέα Αρ. Δόγκα, η οποία συγκλόνισε αλλά προκάλεσε και αρνητικές αντιδράσεις σε μερίδα δικηγόρων, με την αγόρευσή της στη δίκη Τοπαλούδη.

«Η κ. Αριστοτελεία της καρδιάς μας ξεπερνάει τις λέξεις και μας γεμίζει με ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Εκανε χιλιάδες ερωτήσεις. Προσπαθούσε να βγάλει αλήθειες. (…) Εισαγγελέας, με κεφαλαία γράμματα. Υποκλίνομαι σε αυτή τη γυναίκα. Δεν τους άρεσε που ήταν γυναίκα;», τόνισε και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα πάντα προδίδει υψηλά άτομα γιατί δεν μπορεί να τους φθάσει στο ανάστημα γιατί είναι κοντοί στο ανάστημα αυτοί που τους κατηγορούν».

Η ετυμηγορία
Μετά από τέσσερις μήνες εντάσεων, η δίκη του εγκλήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο έριξε αυλαία στις 15 Μαΐου. Και αυτό γιατί το απόγευμα της Παρασκευής, το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και ακόμη 15 έτη φυλάκισης για τον βιασμό της, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέα. Λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του και μίλησε για την πορεία της δίκης ως τη δικαίωση της μνήμης της νεαρής κοπέλας.

Τα αιτήματα των συνηγόρων
Κατά περίπτωση οι δύο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εισαγγελέας ολοκλήρωσε την αγόρευσή της κάποιοι από το ακροατήριο την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο να τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο». Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας, όπως είπε, βοούν. «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Ομόφωνα ένοχοι
Ομόφωνα ενόχους έκρινε, 4,5 μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 23χρονο Ροδίτη και τον 21χρονο Αλβανό για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Η απόφαση για ενοχή προκάλεσε τα χειροκροτήματα μελών του ακροατηρίου. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης. Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, η οποία συνεπάγεται – σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά – ισόβια κάθειρξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά, ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση επί των ποινών.

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

"Οι Απάχηδες των Αθηνών": Η άγνωστη Αθήνα μέσα από χαμένο φιλμ του 1930 που βρέθηκε και αποκαταστάθηκεSM TUBE

Η πρώτη “ηχητική και άδουσα” ελληνική ταινία, Οι Απάχηδες των Αθηνών, (1930), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γαζιάδη, από χρόνια χαμένη, βρέθηκε πρόσφατα στα αρχεία της Ταινιοθήκης της Γαλλ...

Καρχαριοειδές κολυμπάει στα ρηχά σε παραλία του Σαρωνικού (βίντεο)Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε το Σαββατοκύριακο στον Σαρωνικό Κόλπο, καθώς στην παραλία Καλαμάκι στην Κορινθία, εθεάθη να κολυμπάει στα ρηχά ένα καρχαριοειδές. Το καρχαριοειδές έγινε αντιληπτό...

Αρση μέτρων: Στις 29 Ιουνίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια -Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ελλάδα

Στις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Όπως είπε ο κ. Παπαθαν...

Ακρόπολη: Άνοιξε μετά από δύο μήνες - Θέμα στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη (φωτογραφίες - βίντεο)Ελλάδα

  Από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μέχρι το Al Jazeera, τα ρεπορτάζ τονίζουν το άνοιγμα του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου μετά από δύο μήνες   -  Η επίσκεψη Σακελλαροπούλου κα...

Νέες τάσεις στην εστίαση: Επενδύσεις σε ανοικτούς χώρους, μέτρημα με μεζούρα, αντισηπτικά στα τραπέζιαΕλλάδα

  Η πανδημία του κορωνοϊού και τα προληπτικά μέτρα δείχνουν να μεταμορφώνουν τον κλάδο της εστίασης. Τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν με πολύ συγκεκριμένους κανόνες και προϋποθέ...