ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από ασφυξία ο θάνατος των 4 ανδρών στο Λουτράκι - Είχαν ξαναπάει στη στοά ψάχνοντας για λίρες

Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος των τεσσάρων αντρών, όλοι τους Έλληνες, κάτοικοι Λουτρακίου οι τρεις και ένας της Κορίνθου, ηλικιών 35, 37, 49 και 72 ετών. Η συγκεκριμένη επικλινής στοά, στην περιοχή Άνω Καρβουνάρι-Άσπρα Χώματα, στο Λουτράκι, βάθους περίπου 20 μέτρων με άνοιγμα 3 x 2 μ. είναι ανθρώπινη κατασκευή και αποτελεί μέρος από ένα σύνολο παρόμοιων στοών που είχαν κατασκευάσει οι Ναζί κατά την περίοδο της κατοχής ως αντιεροπορικά καταφύγια.

 


Οι τοπικοί θρύλοι ήθελαν οι Γερμανοί να έκρυβαν εκεί λίρες που δεν πρόλαβαν να πάρουν κατά την αποχώρησή τους από τον Ισθμό, με αποτέλεσμα αρκετοί ντόπιοι και όχι μόνο να συνηθίζουν να ψάχνουν για αυτές τις …λίρες σε αυτές τις στοές με προφανείς κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα.

 


Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η σύζυγος του 35χρονου στην Ασφάλεια Κορίνθου, που γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν ο άντρας της και την ακριβή τοποθεσία, αφού είχαν ξαναπάει εκεί και άλλες ημέρες και είχαν κάνει προεργασία, ψάχνοντας για λίρες, ανέφερε ότι χθες η παρέα των τεσσάρων ξεκίνησε για το σημείο περίπου στις 8 το απόγευμα ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες πέφτοντας το σκοτάδι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και όταν έφτασε μία τα ξημερώματα, η σύζυγός ανησύχησε και πήγε στο σημείο μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της μάλιστα, στην προσπάθειά της να βρει τον άντρα της. Όταν έφτασε, αντιλήφθηκε ότι δεν είχαν βγει και τότε κάλεσε την Πυροσβεστική.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις τους τους τέσσερις άντρες οι οποίοι είχαν στραμμένο το πρόσωπο και το σώμα τους όλοι προς τα έξω, που σημαίνει ότι αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν πλέον και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βγουν εγκαίρως έξω από την σπηλιά.

Όλοι κρατούσαν ένα ορειβατικό σχοινί που είχαν δέσει πάνω τους για να τους βοηθήσει να βγουν έξω και φαίνεται πως αυτό το σχοινί είδαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το μπέρδεψαν με καλώδιο για εκρηκτικό μηχανισμό, αφού κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στην σπηλιά ούτε βεβαίως υπήρχαν εκρηκτικά.

Αυτό που υπήρχε ήταν σκαπτικά εργαλεία, ραβδοσκόποι για τον εντοπισμό μετάλλων και μία γεννήτρια για να έχουν φως και να μπορούν να δουλέψουν τρυπάνι. Την γεννήτρια επέλεξαν φαίνεται να την βάλουν μέσα στην στοά για να μην ακουστεί ο θόρυβός της όμως δεν φρόντισαν να φτιάξουν εξαερισμό, έτσι σύντομα απορροφήθηκε και καταναλώθηκε όλο το οξυγόνο και εκείνοι έχασαν την ζωή τους κυριολεκτικά από ασφυξία.

Οι τέσσερις άντρες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ενώ για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

 

 

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης

Άνοιξαν οι εκκλησίες: Με έλεγχο στην είσοδο, μάσκες, αντισηπτικά και μεγάφωνα στο προαύλιοΕλλάδα

  Άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους οι εκκλησίες και λειτουργούν ύστερα από δύο μήνες με τη συμμετοχή των πιστών, αλλά και με την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας. Μέτρα προκ...

Προκηρύχθηκαν τα δημόσια έργα του προγράμματος «Αλιεία & Θάλασσα» του Δικτύου Νήσων ΑττικήςΕλλάδα

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, με την έναρξη υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Δημοσίων Επενδύσεων για την Αειφόρο Ανάπ...

Μετακινήσεις εκτός νομού από τη Δευτέρα - Τα μέτρα για ΚΤΕΛ, τρένα, αεροπλάναΕλλάδα

Με αφορμή τη μετακίνηση εκτός νομού, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι μετακινήσεις διέπονται από υγειονομικά πρωτόκ...

Οριστική απόφαση να ανοίξει η εστίαση τη Δευτέρα 25 Μαΐου - Συμφώνησαν οι λοιμωξιολόγοι Ελλάδα

Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων άναψε το πράσινο φως μετά το αίτημα της κυβέρνησης και όλα τα καταστήματα εστίασης ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Η κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα είχε κατα...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης από τις 25 ΜαΐουΕλλάδα

H κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλ...