ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πότε ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια: Η κυβέρνηση αναμένει το "πράσινο φως" από τους ειδικούς για τις 25 Μαΐου

 

Το προσεκτικό μεν αλλά σταδιακό άνοιγμα όλων των επαγγελματικών κλάδων ώστε να μην μείνει κανείς πίσω στην επανεκκίνηση της ελληνικής Οικονομίας είναι στην κορυφή των πρωθυπουργικών προτεραιοτήτων για την επιστροφή της χώρας στην μετά την καραντίνα "κανονικότητα” .


Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε κατά την χθεσινή του τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας να εξεταστεί το ενδεχόμενο του ανοίγματος του κλάδου της εστίασης στις 25 Μαίου.



Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, βάσει των ίδιων πληροφοριών, ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να αποφανθούν εαν υπάρχουν οι προυποθέσεις ώστε ο κλάδος της εστίασης να ανοίξει τελικώς στο σύνολό του , μία εβδομάδα νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο, την Δευτέρα 25 Μαίου.


Είναι δεδομένο πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναμένει την εισήγηση της Επιτροπής προτού να λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε το άνοιγμά τους την 1η Ιουνίου.

 

Σε επίρρωση της απόφασης Μητσοτάκη ο πρώτος λόγος να ανήκει στους λοιμωξιολόγους είναι και η σχετική αποστροφή του ίδιου, κατά την παρέμβασή του χθες στη συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας , όπου υπενθύμισε εμφατικά πως:

 

"Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε αυτή η κρίση και την πατρίδα μας πήρα προσωπικά την απόφαση να εμπιστευτώ τους κατεξοχήν ειδικούς, να ακούσω τις υποδείξεις τους και να τους δώσω επίσης -και να σας δώσω μάλλον επίσης- ένα σημαντικό βήμα δημόσιου λόγου ώστε να μπορείτε να ενημερώνετε την Ελληνική κοινωνία για όλα όσα συμβαίνουν".

 

Πέτσας: Μέτρα για στήριξη εστίασης

 

"Νεύμα” για το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση νωρίτερα από το αρχικό πλάνο έκανε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την τακτική ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

 

Διευκρίνισε μεν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επαρκή επιδημιολογικά στοιχεία προκειμένου να λάβει η κυβέρνηση σχετική απόφαση, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η κυβερνητική πρόθεση είναι να χαλαρώνουν οι περιορισμοί και όχι να αυστηροποιούνται προαναγγέλλοντας παράλληλα και μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης.

 

Τις επόμενες ημέρες, ως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, κατατίθεται στη Βουλή διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, θα δοθεί πρόσθετος εξωτερικός δημόσιος χώρος για τραπεζοκαθίσματα, εκεί όπου είναι εφικτό, χωρίς οι καταστηματάρχες να πληρώσουν επιπλέον δημοτικά τέλη. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα οι δήμοι μπορούν να προχωρήσουν σε μείωση των τελών, έως και 50%.

 

Θετικά τα πρώτα στοιχεία

 

Στο μεταξύ, αισιοδοξία επικρατεί στο Μαξίμου για την σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα, όχι μόνον από την είδηση ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν μόλις σε δέκα αλλά και από τα πρώτα στοιχεία που έφτασαν στο Μαξίμου.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, τα πρώτα στοιχεία που αφορούν τις μετακινήσεις στα ΜΜΜ αλλά και από τις επιχειρήσεις που ξανασήκωσαν "ρολά” είναι άκρως θετικά και ενθαρρυντικά για πορεία στην κανονικότητα.

Νίκη Ζορμπά

 

Πηγή: thetoc.gr

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Πέτσας: Ελεύθερη μετακίνηση προς Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα ίσως και στις 18 ΜαΐουΕλλάδα

Το ενδεχόμενο να αρθούν νωρίτερα τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων προς τα μεγάλα νησιά ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ. Οπως τόνισε οι σκέψεις αφ...

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: «Έχουμε φωνή και ακούγεται μέσα από τις μάσκες μας»Ελλάδα

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε το 1965 ως «Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων» για να τιμήσει τη γέννηση της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, το 1820, της Αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτ...

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε ΜΚΟ - Αφαιρέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστέςΕλλάδα

Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία τριών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έγινε από κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Ο έλεγχος αφορά σε ροές χρημάτων. ...

Σωματείο Εργαζομένων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού: «Βρε σατανάδες, 20 είμαστε όλοι κι όλοι…» Ελλάδα

  Σκληρή απάντηση, μετά την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, δίνει και το Σωματείο Εργαζομένων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ερ...

Κακούργημα για τον οδηγό της Corvette που σκότωσε τον 25χρονο μοτοσυκλετιστήΕλλάδα

Με δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα ο οποίος αυστηροποίησε το πλαίσιο ποινών για κατηγορίες τροχαίων δυστυχημάτων, βρίσκεται πλέον αντιμέ...

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»: Πώς θα μεταμορφωθούν Πανεπιστημίου, Μητροπόλεως και ΑθηνάςΕλλάδα

  Τι θα αλλάξει σε Πανεπιστημίου, Μητροπόλεως και Αθηνάς - Οι πρώτες μακέτες   Εδώ και πολλά χρόνια είναι κοινή η πεποίθηση για την ανάγκη δομικών αλλαγών στο ιστορικό κέντρο της Α...