ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορoνοϊός: Ενας νεκρός, 6 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 2.626 συνολικά

 

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 6, ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος, παθολόγος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 2.626.

Επίσης, ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από τη νόσο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 144.

Ακόμα 37 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 78 έχουν εξέλθει.


«Στη χώρα μας που είχε το πλεονέκτημα να ελέγξει την αρχική φάση της πανδημίας»  επεσήμανε ο κ.Χατζηγεωργίου, μπορούμε να περάσουμε στη δεύτερη φάση της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού. «Δεν υποστηρίζουμε ότι η δυσκολία όλων πέρασε, δεν έφρασε ακόμη ο χρόνος που η ζωή μας θα επιστρέψει στο πριν» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

 

«Δεν ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, συνέχισε ο κ. Χατζηγεωργίου που τόνισε πως τα μέτρα προστασίας είναι κατά προτεραιότητα η τήρηση αποστάσεων, η υγιεινή των χεριών με καλό πλύσιμο και χρήση αντισηπτικού και οι μάσκες για την κάλυψη προσώπου.

 

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα ανερχόταν μέχρι λίγο πριν την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου υγείας σε 144. Μια 76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ, είναι ο τελευταίος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από την πανδημία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είναι το 8ο θύμα του κορωνοϊού, από την κλινική «Ταξιάρχαι» όπου και παρουσιάστηκαν μαζικά κρούσματα πριν από 10 ημέρες.

 

Δηλώσεις Πέτσα λίγο πριν την πρώτη άρση μέτρων για τον κορωνοϊό


Για την επόμενη μέρα μετά την άρση των μέτρων μίλησε νωρίτερα σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.«Θα ακούμε τους ειδικούς και θα προχωράμε βήμα-βήμα. Θα αξιολογούμε την κατάσταση και μετά θα κάνουμε το επόμενο βήμα.» τόνισε ο Στελιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας σκοπός είναι να μην υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας. Σχετικά με τα πρόστιμα για τη χρήση μάσκας ο κ. Πέτσας είπε ότι «η τιμωρία ποτέ δεν ήταν λύση. Η πολιτεία δεν είναι για πρόστιμα, αλλά για κατευθύνσεις», ενώ συμπλήρωσε πως «η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο γι’ αυτό σε κάποια μέρη η χρήση της είναι σύσταση».

 

Λίγες ώρες απομένουν από την πρώτη άρση μέτρων για τον κορωνοϊό

Πρόκειται για την τελευταία ενημέρωση της πορείας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσει και πάλι δειλά, δειλά η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

 

Στις 4 Μαΐου τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι: λιανικό εμπόριο βιβλίου, εφημερίδων και γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικού εξοπλισμού, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων και καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

 


Πηγή: ΑΠΕ _ΜΠΕ / iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου: Αποκτήσαμε ξανά εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στο κράτος, στη συμπεριφορά του συμπολίτη μας, αναφέρει ο ΠρωθυπουργόςΕλλάδα

«Νομίζω ότι αποκτήσαμε ξανά εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στους θεσμούς, εμπιστοσύνη στο κράτος, εμπιστοσύνη στη συμπεριφορά του συμπολίτη μας, διότι αυτή η συλλογική προσπάθεια δεν θα ...

Επιτάχυνση της σταδιακής άρσης μέτρων ανάλογα την "πορεία" του κορονοϊούΕλλάδα

  Από σήμερα ξεκίνησε το πρώτο βήμα σταδιακής «αποσωλήνωσης» της χώρας, αλλά το τι θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής είναι μια εξίσωση για δυνατούς λύτες. Η αρχή έγινε λοιπόν, απ...

Στατιστικά στοιχεία για την εξάπλωση του ιού - Οι Δήμοι της Αττικής με υψηλό αριθμό κρουσμάτωνΕλλάδα

  Σύμφωνα με όσα είπε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα συνολικά έχουν κατα...

Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά από σήμερα -Όλες οι αναγκαίες πληροφορίεςΕλλάδα

  Επιστροφή στην κανονικότητα, σταδιακά από σήμερα, με άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.   Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, οι επι...

Χαρδαλιάς: Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις εντός Αττικής - Ναι στο Σούνιο - Όχι προς τα νησιάΕλλάδα

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις των πολιτών εντός Αττικής με την άρση μέτρων της Δευτέρας, έδωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο ...