ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρίσιμη σύσκεψη στου Μαξίμου - Αξιολογείται η πρόταση για άρση των μέτρων

 

 

Κρίσιμη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση του οδικού χάρτη εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί λόγω κορονοϊού και τη σταδιακή επιστροφή στη νέα κανονικότητα.

 

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόρδα, Νίκου Χαρδαλιά και Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρόταση για την άρση των μέτρων. Θα ακολουθήσει δεύτερη σύσκεψη , υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των συνεργατών του για το ίδιο θέμα.

 

Τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του μήνυμα στην αρχή της εβδομάδας. Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει με ασφάλεια. Η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην αναγκαιότητα συνέχισης για κάποιο διάστημα των περιοριστικών μέτρων από τη μία αλλά και στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας. Ο σχεδιασμός είναι η άρση να ξεκινήσει από ομάδες του πληθυσμού που στατιστικά έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές και από καταστήματα που έχουν τον μικρότερο συνωστισμό όπως αυτά του λιανεμπορίου.

 

Σημειώνεται ότι την επόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου θα διεξαχθεί κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτηση στην Ολομέλεια, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής (ανακοινώσεις-δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας), για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αλλεπάλληλες συσκέψεις, συζητήσεις και διαβουλεύσεις αναμένεται να οριστικοποιηθεί από το κυβερνητικό επιτελείο το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα και προοδευτικής άρσης των μέτρων αυτοπεριορισμού.

 

Στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου αναμένεται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση σε κυβερνητικό επίπεδο της πρότασης της ειδικής επιτροπής για το επιχειρησιακό σχέδιο εξόδου από τα αυστηρά μέτρα και τη σταδιακή επαναφορά ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες επαφές. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία τόσο από τους επιστήμονες του υγειονομικού τομέα όσο και εκείνα που αφορούν στην πορεία της οικονομίας και θα οριστικοποιηθούν οι παράμετροι εξόδου από την καραντίνα, τις οποίες και θα ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πολίτες.

 

Άλλωστε, σε όλους τους τόνους οι επιστημονικοί σύμβουλοι από τη μία πλευρά, κυβερνητικά στελέχη όσο και οι αρμόδιοι για την πολιτική προστασία από την άλλη, έχουν επισημάνει πως παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη χώρα μας όσον αφορά τη διασπορά και τον έλεγχο της λοίμωξης του κορονοϊού στην κοινότητα αλλά και την ανταπόκριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απαιτείται προσοχή και υπομονή για μια αργόσυρτη επαναφορά.

 

Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και όλες οι πλευρές έχουν προειδοποιήσει πως θα είναι μακρά και αργόσυρτη η επαναφορά προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα εκτροπής και να μη διαμορφωθεί μια κατάσταση που δύσκολα θα μπορούσε να ελεγχθεί με δεδομένη μάλιστα την επιτυχία της έγκαιρης λήψης μέτρων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - enikos.gr

Διαβάστε επίσης

Περιφέρεια Αττικής τηλεδιάσκεψη: Εξετάσεις και εκπαίδευση υποψηφίων οδηγώνΕλλάδα

  Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κυβερνητικών στελεχών και του προεδρείου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Εξετ...

I. Βρούτσης: Την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση για τη διαδικασία πληρωμής των 600 ευρώ στους επιστήμονεςΕλλάδα

Εντός της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τη διαδικασία πληρωμής των 600 ευρώ στους επιστήμονες, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινω...

Αλ. Τσίπρας: Η στήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν σημαίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνησηΕλλάδα

«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τη πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να βάλουμε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ως αδυναμία ή -...

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα 121 επαφές κρουσμάτων από τη δομή στο Περιστέρι – Αρνητικά τα τεστ στο ΕλληνικόΕλλάδα

Στις εξελίξεις σχετικά με τις δύο δομές υγείας στο Περιστέρι και στο Ελληνικό αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,...

Η "μάχη" του "Ευαγγελισμού" μέσα από το φακό του Μάριου Λώλου (φωτογραφίες)Ελλάδα

Τους ήρωες και τις ηρωίδες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του "Ευαγγελισμού" φωτογράφισε ο εξαιρετικός φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fac...