ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορονοϊός :Κανένας νέος θάνατος - 7 νέα κρούσματα - 2408 συνολικά - 55 σε ΜΕΘ - 121 νεκροί

 

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε κανένας θάνατος από τον COVID 19 .

Επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας το ίδιο διάστημα.

 

Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.408, ενώ οι ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 55, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να είναι τα 67 έτη.

Άλλοι 51 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

 

«Σήμερα δεν έχουμε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 121, εκ των οποίων 32 είναι γυναίκες. Η ενδιάμεση ηλικία είναι τα 74 έτη και 91% αυτών παρουσίαζαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Ως σήμερα, τέλος, έχουν πραγματοποιηθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

 

Η στρατηγική για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και σήμερα στα μαθηματικά μοντέλα, τα οποία θα επιτρέψουν στην επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό, να καθορίσει την στρατηγική άρσης των μέτρων.

 

«Από 2 μαθηματικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται η σταθεροποίησης του Ρ0 πολύ κάτω από το 1. Μας ενδιαφέρει το φορτίου της νόσου, η τάση της επιδημίας στο χρόνο» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας που τόνισε πως έτσι θα μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση και αποτίμηση για τα μέτρα και την άρση τους σε πολύ σημαντικές παραμέτρους. «Τα μέτρα έδρασαν και ατομικά και συνολικά στο να μειώσουν 80% την διασπορά της νόσου στην κοινότητα» σημείωσε.

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης σε σημερινή συζήτηση της άρσης των μέτρων αναφορικά με τα σχολεία. «Δεν θα παρθεί κάποια απόφαση ή εισήγηση ειδική σήμερα για τα σχολεία» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος που τόνισε πως περεταίρω ανακοινώσεις για το θέμα, αλλά και για την επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων ή των τακτικών χειρουργείων θα γίνουν την Πέμπτη.

 

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα δεν λήγουν στις 27 Απριλίου

 

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου, τόνισε εκ νέου ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι η επιστροφή θα γίνει σταδιακά. «Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λήγουν την 28η Απριλίου και επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς -η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά», δήλωσε.

 

«Τους επόμενους μήνες είτε θα πατάμε φρένο, είτε θα παίρνουμε μέτρα εάν χρειαστεί. Ο οδηγός μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς. Οπως δήλωσε, το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία και τα ειρηνοδικεία για συγκεκριμένες υποθέσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2020.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, οι Πανελλήνιες 2020 θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουλίου, όπως ανέφερε από το πρωί το ρεπορτάζ του iefimerida.gr. Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο:

 


Πηγή: iefimerida.gr

 

Διαβάστε επίσης

Απευθείας τα 600 ευρώ στους επιστήμονες - Eπιδεικτικό άδειασμα Μητσοτάκη στον Βρούτση..Ελλάδα

  Καταργείται η τηλεκατάρτιση μέσω του προγράμματος voucher - Βρούτσης: Αστοχίες και διορθώσεις σε συνθήκες πίεσης   Με παρέμβαση του πρωθυπουργού και μετά τις έντονες αντιδράσεις ...

Νομοσχέδιο υπουργείου Παιδείας - Οι αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης - ΠανελλήνιεςΕλλάδα

  Σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμιδες της Εκπαίδευσης περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.   Η υπουργός  υπογράμμισε ότι στόχο...

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε σήμερα ο ξενώνας για άστεγους τοξικοεξαρτημένους -Σε συνεργασία με ΟΚΑΝΑ - ΚΕΘΕΑ Ελλάδα

  Άνοιξε τις πόρτες του σήμερα ο  φιλόξενος ξενώνας για άστεγους τοξικοεξαρτημένους του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Θερ...

Η Περιφέρεια και το ΕΠΚΑ στηρίζουν τους γονείς - Δημιουργούνται Διαδικτυακές Σχολές ΓονέωνΕλλάδα

Οι Σχολές Γονέων αποτελούν πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα του Τμήματος Ψυχολογίας. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο το...

Στ. Πέτσας: Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία "για συγκεκριμένες διαδικασίες"Ελλάδα

Συμβολικά από τη Δικαιοσύνη ξεκινάει η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.   "Η σταδιακή μετάβαση στην...